Nadbiskup Devčić povodom korizme: Dopustimo da nas vodi Božja riječ

Nadbiskup Devčić poziva da dopustimo da nas ovom korizmom vodi Božja riječ, kako bi naš korizmeni hod bio siguran i plodan obraćenjem.
Autor: IKA/Laudato/K.P. Photo: Robert Anic/PIXSELL nedjelja, 11. veljače 2018. u 09:11

Isus na početku svoga javnog djelovanja "proživljava dvojako iskustvo: s jedne strane iskustvo Božje blizine i ljubavi, a s druge iskustvo đavolskoga napastovanja. Đavao ga pokušava zavesti i odvratiti od zadaće koju mu je Otac nebeski namijenio", piše riječki nadbiskup Ivan Devčić u korizmenoj poruci.

Isus 'kušnju kruha' prevladava prihvaćanjem Božjeg nauma koji je veći od svih ekonomskih i socijalnih sustava. Ne podliježe ni 'kušnji Hrama', nego Isus kaže ne lažnoj religiji koja se služi Bogom umjesto da služi Bogu. 'Kušnju brda' rješava odbacujući represivnu vlast i prihvaćajući Božje gospodstvo. Pritom Isus oružjem Božje riječi odgovara na trostruki izazov Sotone. Ne koristi ni jednu svoju riječ, nego samo riječ iz Biblije. Također kršćanin, koji kroči kroz danteovsku šumu života, mora imati za vodiča riječ Božju, ističe se u poruci.

Na kraju poruke nadbiskup Devčić sve poziva da dopustimo da nas ovom korizmom vodi Božja riječ, kako bi naš korizmeni hod bio siguran i plodan obraćenjem. Neka spali u nama sve ono što je trulo, a očisti i prekali ono što je vrijedno i perspektivno u Božjim očima.

Da biste komentirali, prijavite se.