Biskup Košić krstio peto dijete obitelji Godinić

Nakon Službe Riječi okupljenima se obratio biskup Košić ohrabrivši ovu brojnu obitelj i sve okupljene.
Autor: biskupija-sisak.hr/laudato.hr/D.R. Photo: biskupija-sisak.hr nedjelja, 02. veljače 2020. u 18:21

Sisački biskup Vlado Košić krstio je u subotu 1. veljače u župnoj crkvi Uzvišenja Sv. Križa u Kravarskom Leona, peto dijete u obitelji Velerije i Ivana Godinić iz Gornjeg Hruševca. Na podjeli sakramenta krštenja sudjelovao je i domaći župnik vlč. Siniša Blatarić.

Nakon Službe Riječi okupljenima se obratio biskup Košić ohrabrivši ovu brojnu obitelj i sve okupljene.

- Čuli smo kako sv. Pavao govori o tome da je krštenje novost života: 'hodimo u novosti života'. I kao što kaže da je Isus za nas umro i uskrsnuo, svatko tko se krsti on zapravo umire u grijehu i uskrisava u novi život. Svako krštenje je zapravo jedno malo uskrsnuće i slavlje uskrsnuća jer se nešto novo događa u duši svakog onog koji se krsti i postaje novi čovjek. Mi se svi rađamo, kao što je to Božji prirodni zakon, za ovaj svijet i kao ljudi dio smo ovog čovječanstva i ove zemaljske povijesti, ali po svetom sakramentu krštenja mi se i preporađamo da bismo bili novi, Božji ljudi. Tada ne samo da živimo za zemlju i ovaj svijet nego živimo za nebo, Boga i duhovne stvarnosti - poručio je biskup.

Biskup je pojasnio i kako je krštenje potrebno kako bismo postali članovi Crkve.

- Tim članom se ne postaje upisivanjem u neku knjigu ili plaćanjem članarine već milošću Božjom koju nam on daje tom prilikom. Znak te vode i te novosti odnosi ono staro i donosi Duha Svetoga koji treba biti ta nova voda i novi izvor duhovnog života. To je moguće jer se Duh Sveti nastanjuje u nas. Sv. Pavao kaže da smo mi hram Duha Svetoga. To znači da u svakom našem srcu i duši boravi Duh Sveti koji dobijemo po svetom krštenju, a onda i u punini sakramenta potvrde i euharistije - rekao je biskup te dodao kako je važno da ne dopustimo da taj dar Duha ne bude negdje zakopan u nama već da gori i da ga živimo.

Na kraju biskup je poručio kako su ovakve obitelji koji vole život jedino rješenje za opstanak našeg naroda. Potom je čestitao roditeljima i kumovima na ovom velikom događaju uručivši im prigodne darove Biskupije.

 

Da biste komentirali, prijavite se.