'Bog nas je pozvao s manama i slabostima, ali takvi nastojimo biti svjetlo Svjetla'

Neka naša vjera neka bude poticaj svima onima koji nas gledaju i slušaju, poželio je povjerenik za pastoral osoba posvećenog života u Sisku.
Autor: Mediji Sisačke biskupije/Laudato/M.P. Photo: Mediji Sisačke biskupije nedjelja, 04. veljače 2018. u 11:04

Vanjska proslava Dana posvećenog života u Sisku održana je u subotu 3. veljače, na spomendan sv. Blaža, u katedrali Uzvišenja sv. Križa. Tom prigodom, svečano misno slavlje predslavio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s generalnim vikarom mons. Markom Cvitkušićem, povjerenikom za pastoral osoba posvećenog života fra Goranom Rukavinom i više svećenika, a slavlju su nazočile sestre redovnice iz zajednica koje djeluju na području Biskupije.
 
Na počeku sve okupljene pozdravio je biskup Košić pozvavši ih da posebno na spomendan sv. Blaža, mole za redovnice, redovnike kako bi oni bili 'svjetlo svijeta koje će svima pokazati evanđeoski put, te da bismo i mi onda njihovom riječju i primjerom slijediti Krista, Gospodina koji je Svjetlo svijeta'.
 
U homiliji fra Goran je podsjetio na blagdan Svijećnice koji se slavi 2. veljače.
 
- To je dan kada smo se prisjetili što znači biti Svjetlo svijeta u današnjem svijetu. Mi redovnici i redovnice baš to pokušavamo svjedočiti jer Bog uvijek zove i svakog dana nas poziva da budemo njegovi svjedoci. Nas koji smo se odlučili biti posvećenog života, Bog je pozvao iz konkretnih obitelji s konkretnim manama i slabostima, ali takvi nastojimo biti svjetlo Svjetla u ovoj Crkvi – podsjetio je Rukavina.
 
Naglasio je kako, unatoč grijesima i slabostima posvećene osobe pokušavaju laicima biti putokaz i poticaj što to znači živjeti bliže s Bogom, kako vjeru svjedočiti i koliko sama molitva može biti poticaj da vjera raste u našem srcu.
 
- Bogu se iznova preporučujemo, a On će uvijek otvarati naša srca i davati nam snage svoga Duha da možemo biti dostojni svjedoci i da kroz život možemo nositi svoj križ – rekao je.
 
Dodao je kako je vrlo bitno svakoga dana, uvijek i iznova, moliti za dar vjere.
 
- Ako imamo dar vjere onda ćemo lakše nositi sebe i svoje poteškoće, lakše ćemo se nositi s ljudima oko sebe i biti drugima potpora, biti Šimuni Cirenci, znajući u konačnici da nam je glavni cilj zavrijediti kraljevstvo nebesko. Neka nas Gospodin u molitvi ujedinjuje, a naša vjera neka bude poticaj svima onima koji nas gledaju i slušaju da i oni mogu isto tako nasljedovati Krista - zaključio je fra Goran.
 
Nakon mise održan je i tradicionalni obred grličenja, blagoslov grla na spomendan sv. Blaža, biskupa i mučenika. 
 
 

Da biste komentirali, prijavite se.