''Molitveni doručak'' Sisačke biskupije

O ulozi kršćana u politici, u Hrvatskoj i Europi, govorit će zastupnik u Hrvatskom saboru dr. sc. Davor Ivo Stier.
Autor: biskupija-sisak.hr/Laudato/I.M. ponedjeljak, 05. veljače 2018. u 10:09

Tradicionalni ''Molitveni doručak'' Sisačke biskupije, u organizaciji Ureda za promicanje socijalnog nauka Crkve, održat će se u utorak 6. veljače u 9 sati u Dvorani Benedikta XVI. sisačkog Velikog Kaptola.

O ulozi kršćana u politici, u Hrvatskoj i Europi, govorit će zastupnik u Hrvatskom saboru dr. sc. Davor Ivo Stier.

Predstavljanje knjige "Stepinac - njegov život i vrijeme“ autora dr. sc. Robina Harrisa održat će se u četvrtak, 8. veljače u sisačkom Velikom Kaptolu s početkom u 19.30 sati. Knjigu će predstaviti sisački biskup Vlado Košić, predsjednik Nadzornog odbora Školske knjige Ante Žužul i autor.

Župa Budaševo svečano će u subotu 10. veljače proslaviti blagdan svog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca. Središnje misno slavlje u 11 sati u župnoj crkvi predvodit će sisački biskup Vlado Košić. Proslavi prethodi trodnevna duhovna obnova od 7. do 9. veljače s počekom u 18 sati, a koju će predvodit župnik vikar katedralne župe vlč. Vedran Pejak-Pašić.

Župa Kutinska Slatina svečano će u nedjelju 11. veljače proslaviti blagdan svog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca. Središnje misno slavlje u 11 sati u župnoj crkvi predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Dani bolesnika na području Sisačke biskupije bit će obilježeni od 12. do 16. veljače misnim slavljima koja će predvoditi sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s povjerenikom za pastoral bolesnih i starijih osoba vlč. Sašom Jozićem, a prema sljedećem rasporedu:

u ponedjeljak, 12. veljače u 18 sati, u kapeli Gospe Lurdske Lječilišta „Topusko“;

u četvrtak, 15. veljače u 16 sati, u kapeli sv. Vinka Paulskog Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku;

u petak, 16. veljače u 11 sati, u bolničkoj kapeli Neuropsihijatrijske bolnice "Dr. Ivan Brabot" u Popovači.

Na Čistu srijedu – Pepelnicu 14. veljače misno slavlje s obredom pepeljenja, u katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku u 19 sati, predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Predstavljanje knjige Višnje Starešine "Hrvati pod KOS-ovim krilom: Završni račun Haaškog suda“ održat će se u četvrtak 15. veljače u 19.30 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu.

O knjizi će govoriti rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić i autorica.

 

Da biste komentirali, prijavite se.