Pismo povjerenika Sisačke biskupije upućeno Srpskom narodnom vijeću

Vlč. Branimira Motočića, povjerenika za ekumenizam i dijalog Sisačke biskupije uputio je pismo povodom komemoracije na Dječjem groblju u Sisku.
Autor: SV/Laudato/D.T. petak, 06. listopada 2017. u 12:23
Prenosimo u cijelosti pismo vlč. Branimira Motočića, povjerenika za ekumenizam i dijalog Sisačke biskupije upućeno Srpskom narodnom vijeću, povodom komemoracije na Dječjem groblju u Sisku.
 
Poštovani!

Odgovarajući na Vaš poziv da kao predstavnik Sisačke biskupije sudjelujem u komemoraciji 7.10.2017., sa žaljenjem javljam da nisam u mogućnosti pribivati tom događaju.
 
Razlozi mog izostanka su slijedeći: iako taj događaj ima i svoj molitveni dio, on je ipak politički intoniran, u čemu ja nikako ne mogu sudjelovati. Posebice se to odnosi na prešućivanje uloge blaženog Alojzija Stepinca, zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Svete Rimske Crkve, u spašavanju i zbrinjavanju djece iz zbjega s Kozare i okolice. Osim toga, upravo se u Sisku prešućuje i uloga vlč. Petra Žagmeštra, sisačkog katehete, koji je potaknuo veliki broj katoličkih obitelji na udomljavanje djece bez roditelja. Iako su mnogim osobama koje sudjeluju u organizaciji ovog događaja te činjenice prezentirane i potkrijepljene dokazima, one su i dalje ignorirane, pa stoga i čudi pozivanje predstavnika Katoličke Crkve, čije se humanitarno djelovanje u ovom tužnom povijesnom događaju ignorira ili iskrivljuje. 
Da biste komentirali, prijavite se.