Biskup Košić: Leopoldov život bio je u znaku ljubavi prema Kristu i čovjeku

Blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića svečano je proslavljen danas u istoimenoj kapeli Svećeničkog doma u Sisku.
Autor: biskupija-sisak.hr/laudato.hr/D.R. Photo: biskupija-sisak.hr utorak, 12. svibnja 2020. u 15:37

Tom prigodom, misu je predvodio sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s ravnateljem mons. Markom Cvitkušićem i preč. Milanom Begićem, a slavlju su nazočili i djelatnici doma i Ordinarijata.

U homiliji biskup je istaknuo kako je život sv. Leopolda bio je u znaku ljubavi prema Kristu i čovjeku te kako je bio prijatelj Božji i prijatelj ljudi. Biskup je rekao i kako se ovaj svetac cijeli dao potrebitima i bližnjima te je poznat po tome što je satima ispovijedao vjernike i davao duhovne savjete.

- Napisao je i brojna pisma koja pokazuju da je itekako suosjećao s ljudima, s njihovim patnjama i problemima, ali i to da je znao teološki i vjerski obraditi njihova pitanja i probleme. Upravo je u tim svojim pismima znao često napisati nešto što bismo i mi trebali primijeniti u svom životu, a te riječi glase: 'Samo vjeruj i sve će biti dobro'. To ujedno treba biti i temeljni stav kršćana pred svim problemima, križevima, izazovima i teškoćama - kazao je biskup.

Na kraju je podsjetio i kako je prvi u našem narodu štovanje sv. Leopolda širio upravo Alojzije Stepinac, ali i kako su u ožujku o.g. Biskupi BK BiH i HBK prihvatili molbu provincijala Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šarčevića da ovaj svetac postane zaštitnik bolesnih od tumora.

 

Da biste komentirali, prijavite se.