Župa Popovača započela došašće pjevanjem Prve Večernje

Molitva časa Prve Večernje ovogodišnji je mali projekt kojim bi se uvelo župnu zajednicu u bogatstvo tradicije Crkve.
Autor: Mediji Sisačke biskupije/Laudato/M.P. Photo: Mediji Sisačke biskupije nedjelja, 01. prosinca 2019. u 15:17

Župa sv. Alojzija Gonzage u Popovači, dana 30. studenoga, u večernjim satima, moleći liturgiju časova, svečano je ušla u novu crkvenu godinu i u liturgijsko vrijeme došašća.
 
Pjevanje Prve Večernje za ovaj prvi put predvodili su članovi zborova Župe sv. Mateja iz Dugava i Župe sv. Benedikta iz Mičevca. Voditelji zborova su prof. Irena Markulin i prof. Tihomir Prša. Uzveličali su molitvu Prve Večernje koju će od idućega puta, tijekom cijelog adventskog vremena, predvoditi mješoviti zbor popovačke župe.
 
Molitva časa Prve Večernje ovogodišnji je mali projekt kojim bi se uvelo župnu zajednicu u bogatstvo tradicije Crkve. Za početak se u probe pjevanja i učenja načina molitve časoslova uključio mješoviti župni zbor. No, o molitvi časoslova slušali su i krizmanici na župnim katehezama te ministrantska skupina svih uzrasta. Od idućeg puta na molitvu Prve Večernje sudjelovat će kandidati za prvu pričest i krizmu.
 
Na kraju molitve Prve Večernje gosti iz Zagreba otpjevali su nekoliko pjesama iz hrvatske crkvene baštine. Molitveni susret je završio paljenjem prve adventske svijeće na ukrašenom velikom adventskom vijencu ispred crkve.
 

Da biste komentirali, prijavite se.