Mons. Ante Jozić o oporavku: Papa me nazvao Lazarom, za Tihu sam već služio misu

Papa Franjo ga je nazvao na mobitel i rekao mu da je kao Lazar.
Autor: slobodnadalmacija.hr/laudato.hr/D.R. Photo: smn.hr ponedjeljak, 24. veljače 2020. u 16:26

Monsinjor Ante Jozić prije nešto manje od godinu dana doživio je tešku prometnu nesreću u tunelu 'Sveti Ilija' koji prolazi kroz Biokovo. Nesreća se dogodila gotovo mjesec dana prije biskupskog ređenja, a jedna je osoba izgubila život. Mons. Jozić je u ekskluzivnom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju otkrio je detalje svog oporavka posvjedočivši svoju vjeru u Boga. 

- Pa ti si Lazar! Ti si uskrsnuo, rekao mi je papa Franjo kada me je početkom svibnja prošle godine nazvao na mobitel kako bi se informirao o mojem zdravstvenom stanju - prepričao je monsinjor novinaru splitskog dnevnog tiska.

Lazar je bio biblijski lik koji je umro, ali ga je Isus oživio. Papa Franjo tom se usporedbom htio našaliti i kazati koliko je mons. Jozić imao sreće što je ostao živ.

- Toplo sam mu zahvalio na brizi i na usporedbi s Lazarom jer sam se ponovno vratio u život poput biblijskog Lazara. Bio sam zaista počašćen što me je Papa nazvao i što je našao za mene malo vremena unatoč svojim brojnim dnevnim obavezama. On me je obavijestio da su mnogi u Vatikanu molili za moje zdravlje i za moj što skoriji oporavak. Zanimalo ga je kako se osjećam i je li se oporavak dobro odvija - kazao je Jozić.

A opravak je trajao dugo, jako dugo. Velikim trudom splitskih liječnika i ostalog medicinskog osoblja izabrani nadbiskup Cisse je preživio i danas živi bez poteškoća. Neki će reći 'samo', a drugi će dobar dio zasluge prepisati i molitvama vjernika kojim su 'izmolili' njegov oporavak.

Jozić se prisjetio kako se ničeg nije sjećao nakon što se probudio iz inducirane kome dva tjedna nakon nesreće.

- Nisam znao zašto sam u bolnici, što se dogodilo i o kakvoj se to nesreći radilo. Iako su mi liječnici rekli da sam prilikom prijama u KBC Split s njima suvislo komunicirao, ja se ničega ne sjećam. Kada su mi rekli da snimka nesreće postoji na internetu, pogledao sam je jer sam htio uživo vidjeti što se to i kako dogodilo - govori mons. Jozić.

Čak trideset dijagnoza ustanovljeno je po dolasku u splitsku bolnicu. Najviše je bilo lomova, ali i ozbiljnih ozljeda organa. Za vrijeme boravka u bolnici monsinjora Jozića posjećivali su mnogi, među kojima je bio vatikanski državni tajnik Pietro Parolin te drugi crkveni velikodostojnici.

- Bio sam u bolnici tri tjedna, sve je prošlo u najboljem redu, i nakon dijete koju sam morao provoditi sada ponovno mogu normalno jesti. Sve funkcionira dobro, probava je uspostavljena i još jedino što moram je nastaviti s rehabilitacijom lijevog stopala. Vjera u Boga, unutarnja snaga, molitve svih onih koji su molili za moje zdravlje, podrška moje obitelji, prijatelja, svećenika, časnih sestara i običnih ljudi, koji su me gotovo svakodnevno posjećivali u bolnici, dalo mi je snage da proživim i preživim sve ovo i pobijedim smrt - kazao je mons. Ante Jozić.

U međuvremenu sesusreo se i s roditeljima preminulog Tihomira, mladića koji je skrivio prometnu nesreću.

- Rado sam primio u bolnici roditelje preminulog mladića koji su mi izrazili žaljenje za sve što mi se dogodilo, a ja sam im rekao da ja moram biti taj koji će njima izraziti sućut na gubitku sina. Iskreno bih želio da je taj mladić preživio i da smo se zajedno oporavljali u bolnici. S njima sam ostao u kontaktu i izrazio sam želju da što prije posjetim Tihomirov grob. Za preminulog Tihu sam već služio svetu misu i rado ga se sjetim u svojim molitvama - rekao je za kraj mons. Jozić.

 

Da biste komentirali, prijavite se.