Nadbiskup Barišić primio veleposlanika Francuske u RH

'Moji sunarodnjaci su se uspjeli integrirati u hrvatsko društvo'
Autor: smn.hr/Laudato/J.B. Photo: smn.hr četvrtak, 13. veljače 2020. u 17:18

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić i veleposlanik Francuske u Republici Hrvatskoj Gaël Veyssière danas su se susreli u Splitu u Nadbiskupskom ordinarijatu.

Razgovaralo o razvoju turizma u Splitu, ekumenskom dijalogu koji svećenici Splitsko-makarske nadbiskupije vode s drugim kršćanskim zajednicama, aktualnom stanju Crkve u Francuskoj te o položaju Francuza koji žive na području Nadbiskupije.

Govoreći o položaju Francuza koji žive u Splitu francuski veleposlanik Gaël Veyssière je rekao kako 'su se njegovi sunarodnjaci uspjeli integrirati u hrvatsko društvo', dodajući kako u Splitu imaju svoj privatni vrtić.

Mons. Barišić je naglasio kako su katolici u Francuskoj 'manjina koja autentično živi svoje kršćanstvo', izrazivši nadu 'kako će njihova vjerodostojnost omogućiti opstanak katoličke vjere i širenje evanđelja na području Francuske'.

Susretu su nazočili i suradnici veleposlanika Veyssièrea te generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović, izvijestila je Splitsko-makarska nadbiskupija.
 

Da biste komentirali, prijavite se.