Obilježavanje svjetskog dana molitve za duhovna zvanja u Zadru i Splitu

Povodom 56. Svjetskog dana molitve za duhovna zvanja, održat će se molitveno obilježavanje Svjetskog dana molitve za duhovna zvanja u Zadru i Splitu.
Autor: fra M. Bašić/Laudato/K.P. Photo: pixabay.com utorak, 07. svibnja 2019. u 16:29

Tako u Zadru, Povjerenstvo za promicanje duhovnih zvanja Hrvatske redovničke konferencije i Povjerenstvo za duhovna zvanja i ministrante Zadarske nadbiskupije organizira u Katedrali sv. Stošije obilježavanje Svjetskog dana molitve za duhovna zvanja u četvrtak 9. svibnja 2019. koje će započeti s euharistijskim slavljem u 20,00 sati. Svetu Misu u zajedništvu s drugim svećenicima predslavit će fra Mate Bašić, OFM - voditelj Povjerenstva za promicanje duhovnih zvanja Hrvatske redovničke konferencije. Nakon sv. Mise uslijedit će molitveno bdijenje uz euharistijsko klanjanje koje će predvoditi don Roland Jelić - ravnatelj Nadbiskupijskog sjemeništa "Zamjević" u Zadru.

U petak 10. svibnja 2019. Povjerenstvo za promicanje duhovnih zvanja Hrvatske redovničke konferencije i Ured za pastoral duhovnih zvanja Splitsko-makarske nadbiskupije organizira molitveno obilježavanje Svjetskog dana molitve za duhovna zvanja u Splitu. Svjetski dan molitve za duhovna zvanja započet će svetom Misom u 20:30 sati u crkvi Gospe od Zdravlja. Svetu Misu u zajedništvu s drugim svećenicima predslavit će splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, predsjednik Vijeća za sjemeništa i duhovna zvanja Hrvatske biskupske konferencije. Nakon svete Mise uslijedit će euharistijsko klanjanje koje će predvoditi fra Mate Bašić, OFM - voditelj Povjerenstva za promicanje duhovnih zvanja Hrvatske redovničke konferencije.

Organizatori pozivaju sve sestre i braću u Kristu - sve vjernike - kandidatice i kandidate, sjemeništarce i bogoslove, redovnice i redovnike, braću svećenike, obitelji, da zajednički mole za nova i postojeća duhovna zvanja u Crkvi. Sam Krist - Gospodar Žetve - poziva nas da molimo za radnike žetve Kristove u našem vremenu. Na to nas poziva Crkva napominjući da 'sami vjernici budu svjesni kako su dužnici svojim pastirima, pa neka im kao svojim pastirima i ocima iskazuju dug sinovskom ljubavlju; neka sudjelujući u njihovim brigama, pomažu molitvom i djelom da bi oni lakše mogli svladati teškoće i da bi što plodonosnije ispunjavali svoje dužnosti' (Presbyterorum ordinis, 9).

- Budimo tih dana jedne duše u ovim gradovima, budimo jedna obitelj, Crkva, i molimo bez prestanka za naše obitelji, nova duhovna zvanja i za sve one koji svoj život stavljaju na oltar te također kroz posvećeni život hrabro i odano troše svoj život za spas ljudi - stoji u priopćenju organizatora.

Tim povodom Povjerenstvo za promicanje duhovnih zvanja Hrvatske redovničke konferencije sve poziva, da svakoga dana, milošću Duha Svetoga - Branitelja - molimo za duhovna zvanja.


MOLITVA ZA ZVANJA

Bože, početniče svakoga života i zvanja,
izlij na sve nas koji u te vjerujemo duh vjere i hrabrosti
da među nama niču i sazrijevaju klice duhovnih zvanja
što si ih darežljivo posijao na njivi svoje Crkve.
Daj da se mnogi mladi odvaže ići stopama tvojega Sina
i postanu znakom tvojega kraljevstva Crkvi i svijetu
služeći tebi u braći ljudima.
Pogledaj, Gospodine,
sve naše pastire, sve službenike Crkve,
sve redovnice i redovnike, bogoslove, sjemeništarce,
redovničke kandidatice i kandidate te daj
da svojom bratskom ljubavlju, zajedništvom i slobodom duha,
poput žive slike tvojega Sina – Isusa Krista – privuku nove naraštaje.
Oče sveti, primi ove naše molitve
za sve koji se radosno odlučuju slijediti tvojega Sina uskim i strmim putovima
te ih obdari potrebnom hrabrošću da se mogu odazvati tvojemu pozivu.
Usliši naše prošnje po zagovoru Blažene Djevice Marije, svih svetih pastira,
redovnica i redovnika. Podari nam svojega Duha da čujemo tvoje zapovijedi,
gledamo tvoj sjaj, osjetimo slatki miris tvojega Sina, da govorimo riječi života i
vjerujemo tvojemu pozivu primajući jaram i breme tvoje službe te da tako
kao jedna Crkva – mi Tvoji vjernici – hrabro i odano istrošimo život za spasenje ljudi.
To te molimo po tvojemu Sinu Isusu Kristu.
Amen.

 

Da biste komentirali, prijavite se.