Održan 19. Papa-fest

Festival niti ove godine nije bio natjecateljskog karaktera.
Autor: IKA/Laudato/J.B. Photo: IKA ponedjeljak, 04. rujna 2017. u 12:30

U spomen na posjet pape Ivana Pavla II. Gospinom prasvetištu u Solinu prije devetnaest godina, održan je u nedjelju 3. rujna devetnaesti Papa-fest, festival duhovnih šansona.

Započeo je pjesmom Gledam Te bijeli Oče koju su izveli sudionici iz više vokalno-instrumentalnih sastava. Festival je organizirala župa Gospe od Otoka, pod pokroviteljstvom Splitsko-makarske nadbiskupije, Grada Solina i župnog ureda Gospe od Otoka, a kao ni prethodnih godina festival nije bio natjecateljskog karaktera.

Uime glavnog pokrovitelja Splitsko-makarske nadbiskupije, festival je otvorio povjerenik za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije dr. don Mihael Prović.

- Mnoge su duhovne pjesme koje rado slušamo izvedene upravo na Papa-festu što je pokazatelj koliko je ovaj festival kvalitetan i prihvaćen od svih generacija – istaknuo je don Prović.
 
Potom su s autorskom pjesmom nastupili vokalno-instrumentalni sastavi Mihovil, Agnus, Izidor, Dominik, Gospine ruže iz Splita, Papa band i Aurora iz Solina, Sveti Lovre iz Trogira, Dodir milosrđa iz Strožanca, Snaga vjere iz Kaštel Kambelovca, Znak pobjede iz Košuta i kao solist Vedran Vegar.

Nazočnima, među kojima su bili gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, predsjednik Gradskog vijeća Solina Renato Prkić i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, obratio se uime organizatora župnik i upravitelj svetišta Gospe od Otoka don Ranko Vidović.

- Rado se sjećamo susreta s papom Ivanom Pavlom II. u Solinu kada je mladima posebno poručio: 'Čuvajte se onih koji vam nude laka rješenja, bez žrtve se ne može sagraditi ništa veliko' – rekao je don Ranko Vidović, napomenuvši kako je festival odjek Papine opomene koju se mora prenositi novim generacijama, a još se zahvalio svima koji su pridonijeli da se festival održi.

Zatim su gradonačelnik Ninčević, župan Boban, Sanja Štrk i župnik Vidović predstavnicima VIS-ova uručili priznanje za sudjelovanje na festivalu. Na kraju su svi otpjevali himnu Papa-festa 'Hrvatska mladež'.

 

Da biste komentirali, prijavite se.