Održan 21. Papa-fest

Deset vokalno-instrumentalnih sastava izvelo je pjesme u spomen na susret hrvatske mladeži sa Svetim Ocem na Gospinom otoku.
Autor: smn.hr/Laudato/J.B. Photo: smn.hr ponedjeljak, 02. rujna 2019. u 10:59

Jučer je u Gospinom prasvetištu u Solinu održan 21. Papa-fest. .

Nastupili su Papa band, Andrijane, Agnus, Santus Liborius, Damjan, Navjestitelji, Sv. Lovre, Servi Dei, Vedran Vegar i Košute, piše Splitsko-makarska nadbiskupija.

Festival je otvorio dr. don Mihael Prović, predstojnik ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije čestitavši svima koji godinama ustrajno promiču kršćanske vrijednosti kroz duhovnu glazbu.

Papa-fest organizira župa Gospe od Otoka u Solinu, a pokrovitelji su: Splitsko-makarska nadbiskupija, Grad Solin, Splitsko-dalmatinska županija te Cemex Hrvatska i Salona liber.

Okupljene, među kojima su bili gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, predsjednik Gradskog vijeća Solina Renato Prkić i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, je na kraju festivala pozdravio župnik don Ranko Vidović zahvalivši svima koji su pomogli u organizaciji.

Zatim su gradonačelnik Ninčević, župan Boban, Sanja Štrk, župnik Vidović i predstojnik Prović predstavnicima VIS-ova uručili priznanje za sudjelovanje na festivalu. Na kraju su svi otpjevali himnu Papa-festa 'Hrvatska mladež'.

 

Da biste komentirali, prijavite se.