Započinje psihološko-duhovni susret za branitelje i njihove obitelji

Psihološko-duhovni susreti za branitelje i članovi njihovih obitelji zamišljen je kao susret potpore.
Autor: Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije/Laudato/F.M.S. Photo: smn.hr četvrtak, 11. listopada 2018. u 12:23

Psihološko-duhovni susreti za branitelje i članove braniteljskih obitelji započinje 11. listopada u 19.00 sati u Bračnom i obiteljskom savjetovalištu (BiOS), Gundulićeva 5, Split. Voditelj susreta bit će dr. sc. don Boris Vidović. Susreti će se održavati svaki drugi četvrtak u mjesecu do lipnja 2019. god.

Psihološko-duhovni susreti za branitelje i članove njihovih obitelji zamišljen je kao susret potpore na kojima će se koristi logoterapijski pristup, smjer u psihoterapiji kojega je osmislio Viktor Frankl, a kojemu je temeljna odrednica pitanje o smislu života. Prema ovom pristupu, glavno pitanje čovjekovog života jest pitanje smisla, i o tom pitanju i odgovoru na to pitanje ovisi i psiho-duhovno stanje pojedinca.

Na tom temelju će se tijekom susreta razvijati i produbljivati i kršćansko poimanje života i pitanje smisla u svjetlu otajstva Kristove smrti i uskrsnuća.

Susreti će biti podijeljeni u dva dijela. U prvom će biti kratko predavanje voditelja susreta, nakon kojega će biti susreti u grupi, gdje će sudionici na temelju iznesenoga razgovarati o svojim pitanjima. Predviđeno trajanje pojedinog susreta je oko sat vremena.

 

Da biste komentirali, prijavite se.