Zaključeno 26. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd

Tradicionalno 26. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd (15. - 22. svibnja) gdje su sudjelovali na 60. međunarodnom vojnom hodočašću jučer je završeno zahvalnom molitvom i blagoslovom.
Autor: IKA/Laudato/M.S. Photo: IKA srijeda, 23. svibnja 2018. u 09:29
Vojni biskup u RH Jure Bogdan predvodio je zahvalnu molitvu i blagoslov hodočasnika u crkvi Uzvišenja sv. Križa u zagrebačkom Sigetu.
 
Nakon uvodne molitve i svetopisamskog čitanja iz Prve knjige Ljetopisa biskup se kratko obratio hodočasnicima. Zahvalio je najprije Bogu i Gospi Lurdskoj na primljenim milostima i što je hodočašće dobro završilo. Zahvalio je svima koji su pridonijeli organizaciji i realizaciji hodočašća, a to je svaki hodočasnik i mnogi drugi pojedinci i ustanove koji su sudjelovali u organizaciji. Posebna zahvalnost upućena je svećenicima koji su duhovno asistirali hodočasnike, zapovjedniku hodočašća generalu Siniši Jurkoviću i njegovome zamjeniku iz ravnateljstva policije Ivanu Merćepu te glavnome koordinatoru hodočašća generalnome vikaru don Marku Medi.
 
Nakon što su svi otpjevali Te Deum koji su svojim pjevanjem animirali klapa HRM ''Sveti Juraj" i policijska klapa ''Sv. Mihovil" uz orguljsku pratnju Ivana Šćepanovića, biskup je izmolio prigodne blagoslovne molitve hodočasnika koji su se potom razišli.

Da biste komentirali, prijavite se.