Kardinal Bozanić predmolitelj ovogodišnjeg ekumenskog slavlja

Ekumenski susret održat će se u nedjelju 19. siječnja u 19 sati u Zagrebačkoj katedrali.
Autor: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije/Laudato/K.P. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL subota, 18. siječnja 2020. u 08:43

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić bit će predmolitelj središnjega ekumenskog slavlja ovogodišnje molitvene osmine za jedinstvo kršćana na ekumenskome susretu u nedjelju 19. siječnja u 19 sati u Zagrebačkoj katedrali.

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana od 18. do 25. siječnja u cijelome se svijetu, pa i u Zagrebu i Zagrebačkoj nadbiskupiji, ove godine odvija pod geslom „Iskazivahu nam nesvakidašnje čovjekoljublje“ (Dj 28, 2). Molitveni ekumenski hod u Zagrebačkoj nadbiskupiji za očuvanje postojećega i postizanje većega stupnja međusobnoga jedinstva vjere i zajedništva u slavljenju kršćanskih otajstava, u kojem uz vjernike Katoličke crkve sudjeluju i vjernici Srpske pravoslavne crkve, Baptističke crkve i Reformirane kršćanske kalvinističke crkve, održava se po crkvama grada Zagreba i župama Zagrebačke nadbiskupije.

Priručnik za molitvu za jedinstvo kršćana 2020., koji su koncipirale kršćanske crkve na Malti, u hrvatskome je prijevodu priredilo i objavilo Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog.

 

Da biste komentirali, prijavite se.