Kardinal Bozanić predslavio euharistijsko slavlje Večere Gospodnje

'On je naša sigurnost. On nas sada sve povezuje'
Autor: zg-nadbiskupija.hr/Laudato/J.B. Photo: zg-nadbiskupija.hr četvrtak, 09. travnja 2020. u 22:43

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predslavio je na Veliki četvrtak u župi Tijela Kristova, Novi Zagreb – Sopot euharistijsko slavlje Večere Gospodnje u koncelerbarciji s pomoćnim biskupima zagrebačkim mons. Ivanom Šaškom i mons. Mijom Gorskim te župnikom župe preč. Ivicom Reparincom, pročelnikom Tiskovnog ureda vlč. Bornom Puškarićem i nadbiskupskim tajnikom vlč. Ivanom Lukićem.

U uvodu je kardinal Bozanić rekao kako ovu Misu ustanovljenja Euharistije slavimo u posebnim okolnostima ističući kako je Bog s nama i mi s Njime: 'On je naša sigurnost. On nas sada sve povezuje'.

Mons. Mijo Gorski je u svojoj homiliji kazao kako je ovaj Veliki četvrtak neobičan, 'dan je ustanovljenja euharistije, te žive jezgre crkvenog zajedništva, a zajednica je raspršena u svojim domovima'.

- Dan je utemeljenja svećeničke službe, a svećenici u praznim crkvama slave misu Večere Gospodnje. lsus nam je na Posljednjoj večeri predao zapovijed ljubavi, a virus nas umnogome priječi iskazati ljudsku blizinu - rekao je na biskup Gorski napominjući kako se Crkva dosada nije suočila s takovim izazovima, 'ali nam upravo ta odijeljenost pomaže da svoj pogled usmjerimo s vidljivih stvari na nevidljive, s materijalnih na duhovne i da s forme obreda dublje uđemo u sadržaj'.

Dodao je kako se zbog toga večeras snažnijom vjerom i dubljim razumijevanjem spominjemo svega što je lsus za nas učinio, njegova života, smrti i uskrsnuća.

- Slavimo euharistiju, tajnu vjere, od koje je neodjeljiv svećenički red i djelotvorna ljubav - kazao je mons. Gorski.

Cijelu homiliji, a i uvodni govor kardinala Bozanića preslušajte OVDJE.

 

Da biste komentirali, prijavite se.