Kardinal Bozanić primio muftiju Aziza ef. Hasanovića

29. i 30. ožujka u Medžlisu Islamske zajednice u Zagrebu održat će se Međunarodni simpozij na temu 'Religija i nacija'.
Autor: zg-nadbiskupija.hr/Laudato/J.B. Photo: zg-nadbiskupija.hr subota, 02. ožujka 2019. u 12:07

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u četvrtak 28. veljače 2019. godine u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftiju prof. dr. sc. Aziza ef. Hasanovića.

Riječ je o redovitom susretu kardinala Bozanića i muftije Hasanovića koji je ovom prilikom izvijestio kardinala Bozanića o svom sudjelovanju na međureligijskom susretu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima za vrijeme posjete pape Franje toj zemlji.

Muftija Hasanović darovao je kardinalu Bozaniću svečani tekst Povelje o ljudskom bratstvu radi svjetskog mira i suživota koju su 4. veljače u Abu Dhabiju potpisali papa Franjo i šejh Al-Azhara.
U razgovoru, sugovornici su se osvrnuli na suradnju između Zagrebačke nadbiskupije i Mešihata Islamske zajednice, a muftija Hasanović kardinala Bozanića je izvijestio da će se 29. i 30. ožujka u Medžlisu Islamske zajednice u Zagrebu održati Međunarodni simpozij na temu 'Religija i nacija'.

Na kraju, kardinal Bozanić i muftija Hasanović razmotrili su daljnju suradnju i moguće inicijative vjerskih zajednica u Hrvatskoj.

Uz muftiju Hasanovića susretu je prisustvovao tajnik Mešihata mr. Nermin ef. Botonjić, a uz kardinala Bozanića susretu je prisustvovao moderator Nadbiskupskog duhovnog stola preč. Tomislav Subotičanec.

 

Da biste komentirali, prijavite se.