Mladi parovi iz Botinca na zaručničkom vikendu

Mladi parovi molitvene zajednice Nanovo rođeni iz Botinca sudjelovalo je na zaručničkom tečaju na Vrhovcu.
Autor: Laudato/T.R. Photo: Laudato srijeda, 17. travnja 2019. u 13:45

Zaručnički susret vodili su bračni parovi Topčić i Gregov, zajedno s paterom Sabolićem. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i radu u Hrvatskoj zajednici Bračnih susreta, voditelji su iznijeli niz predavanja i svjedočanstava o svom životu i o tome kako izgraditi dobre temelje za svet i skladan brak. Koncept vikenda je takav da nakon svake odslušane teme, parovi dobiju pitanja na koja odgovara svaki partner za sebe, a nakon toga čitaju napisane odgovore drugoga i o tome razgovaraju nasamo. Mnogi su posvjedočili kako im je upravo ovo trebalo.

- Predbračna čistoća i zajednička molitva stvaraju dobre temelje, a da toga nismo ni svjesni. Dobili smo 'vjetar u leđa' za daljnji zajednički hod i dobre smjernice za budući zajednički život, onakav kakav on kao sakrament treba biti - podijelila je svoje dojmove Magdalena. 

Svi parovi bili su oduševljeni i zahvalni na svim alatima koje su dobili za izgradnju zajedničkog odnosa. Odlučili su ovo preporučiti mnogim svojim prijateljima, a i roditeljima i poznanicima koji su već u braku. 

- Poučno, emotivno i izgrađujuće. Ovo nam je koristilo da svoju komunikaciju i odnos postavimo na jednu višu razinu. Za svaku preporuku! - pohvalili su Ivona i Karlo.

O žrtvi kao istinskom pokazatelju ljubavi slušali su na svetoj Misi u nedjelji muke Gospodnje, a nemali broj parova je skrivao suze radosnice zbog ljubavi Kristove po kojoj uče kako ljubiti jedni druge. Spremnost na svakodnevnu odluku ljubavi uistinu gori u svim srcima koja su prošla zaručničke i bračne susrete, a plodovi su nebrojeni, kako u botinečkoj župi, tako i šire.


 

Da biste komentirali, prijavite se.