Mons. Nikola Eterović pohodio Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište

Prigodom pohoda Zagrebu i Zagrebačkoj nadbiskupiji te predstavljanju svoje knjige 'Sveta Stolica i Hrvatska'.
Autor: zg-nadbiskupija.hr/Laudato/J.B. Photo: zg-nadbiskupija.hr utorak, 22. listopada 2019. u 12:42

Apostolski nuncij u Njemačkoj, mons. Nikola Eterović, pohodio je s karinalom Josipom Bozanićem bogoslove i odgojitelje Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, te tom prilikom predslavio Svetu Misu.

U homiliji se nuncij Eterović osvrnuo na život i djelo svetoga pape Ivana Pavla II. istaknuvši njegovu veliku brigu i zauzetost za napredak naše Domovine, a također i ljubav prema Crkvi Božjoj u hrvatskome narodu. Mons. Eterović je kao djelatnik u Državnome tajništvu Svete Stolice pratio cjelokupni život i rad pape Ivana Pavla II. od njegova izbora do zadnjih dana bolesti i blažene smrti.

Istaknuo je kako trebamo biti svjesni i zahvalni Bogu što imamo prilike živjeti sa svecima. Osobiti događaj u životu pape bio je atentat koji nije završio u pogibelji, a na toj okolnosti papa je trajno bio zahvalan Blaženoj Djevici Mariji te s uvjerenjem govorio kako je ispaljeni metak Ona vodila i spriječila smrtonosne posljedice. Kao vjernik, svećenik, biskup, kardinal i papa bio je svakodnevno u molitvi Bogu te posebno odan i predan zagovoru Nebeske Majke kojoj je sa geslom 'Totus tuus' posvetio svoje papinsko služenje, piše Zagrebačka nadbiskupija.

Kardinal Josip Bozanić zahvalio nadbiskupu Eteroviću na posjeti i predvođenju euharistijskoga slavlja.

 

Da biste komentirali, prijavite se.