'Svetost pobjeđuje' u Domaslovcu

Molitveno bdijenje uoči svetkovine Svih Svetih, pod nazivom ''Svetost pobjeđuje'', održano je u srijedu, 31. listopada, u župi Krista Kralja u Domaslovcu, a bilo je posvećeno najnovijem svecu Katoličke Crkve - papi Pavlu VI.
Autor: Verica Kraš Villa/Laudato/M.S. Photo: Verica Kraš Villa četvrtak, 01. studenog 2018. u 10:49
Ovaj program već nekoliko godina zaredom priređuju mladi i dramska skupina župe, a namijenjen je prije svega djeci i njihovim roditeljima.
 
Bdijenje je započelo molitvom svete krunice u sklopu završetka listopadskih pobožnosti, a predvodio ju je upravitelj župe vlč. Branimir Budinski. Zatim su djeca, a i ostali vjernici, imali prilike upoznati svetog papu Pavla VI.
 
Najprije su kroz igru asocijacije, uz pomoć određenih pojmova upoznali život i službu sv. Pavla VI., a zatim su kroz tri događaja iz Papinog života vidjeli kako je Bog preko njega djelovao u životima drugih ljudi. Djeca su najprije poslušala ''priču'' o Papinoj tijari koju je prodao i novac dao Majci Tereziji za siromahe te nakon njega više nijedan papa nije nosio tijaru. Iz ''priče'' o Papinom putovanju u Svetu Zemlju saznali su za događaj kad je Papa neposredno prije povratka u Rim neplanirano odlučio posjetiti jednog bolesnog i siromašnog starca u njegovoj kući. Na kraju su upoznali i čudo koje se dogodilo po zagovoru pape Pavla VI.  i koje je priznato u procesu kanonizacije, a odnosi se na čudesno rođenje djeteta koje je nekoliko mjeseci preživjelo u majčinoj utrobi bez plodne vode.
 
Svetu Misu predslavio je zatim vlč. Budinski u koncelebraciji s grkokatoličkim svećenikom Zenjom Zastavnim. U propovijedi je vlč. Budinski govorio o tome tko su sveci, što znači svetost i kako se postaje svet. Naglasio je da svi mi koji želimo doći u raj, moramo postati sveti, jer ''u raju nema nikoga tko nije svet, makar ga Crkva nije proglasila svetim''. 
 
Pjevanje tijekom bdijenja i svete Mise predvodio je župni zbor mladih. Bdijenje je završeno zajedničkim druženjem djece i njihovih roditelja u župnoj dvorani.

Da biste komentirali, prijavite se.