Svjetski dan bolesnika u Župi svetog Josipa

Na spomendan Gospe Lurdske i u prigodi Svjetskog dana bolesnika, Caritas župe sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci uz podršku Centra za rehabilitaciju Zagreb organizirao je 11.02.2019. besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi.
Autor: D. David/Laudato/K.P. Photo: Damir David utorak, 12. veljače 2019. u 15:22

Toga dana prisjećamo se svih onih koji su bolesni, ali i svih onih koji su se posvetili brinući se za bolesnike na različite načine te prikazujemo molitve za njih. Ovoj inicijativi odazvalo se stotinjak župljana te korisnika župnog Caritasa i Pučke kuhinje sv. Josipa koji su prepoznali važnost redovitog kontroliranja tlaka i šećera u krvi kao i svakodnevne brige o zdravlju.

Zahvaljujući predstojnici Centra za rehabilitaciju Zagreb mr. sc. Teodori Not te stručnim savjetima liječnice dr. med. Gordane Šerbedžije Borović i medicinske sestre Jadranke Pikula, posjetitelji su imali priliku informirati se o šećernoj bolesti, o njenim simptomima i različitim tipovima, te educirati kako se nositi sa šećernom bolesti, kako je liječiti odnosno kontrolirati i, na kraju, kako je preventirati.

Akciju župnog Caritasa podržala je i ljekarna ''Diakonia'' darujući korisnicima Caritasa i Pučke kuhinje svoje preparate: vitamine, sirupe protiv kašlja te tablete kalcija i željeza.

Poslije mjerenja tlaka i šećera u krvi te prigodnog druženja u dvorani Augustina Holija uz kavu, čaj i zdrave kolače, uslijedila je sveta misa koju je predvodio župnik vlč. Damir Ocvirk u koncelabraciji s vlč. Ivanom Damjanovićem. Ujedno, bila je to prilika i za primanje sakramenta bolesničkog pomazanja po kojem nas Gospodin ozdravlja i jača u bolesti i raznim životnim borbama.

Pozivajući se na poruku pape Franje za ovogodišnji Svjetski dan bolesnika ''Besplatno primiste, besplatno dajte! (Mt 10,8)'' vlč. Damir istaknuo je kako smo svi u duhu Evanđelja pozvani biti na pomoć svim bolesnicima, i to ne samo kao pojedinci, već kao i cijela župna zajednica. U tom duhu župni Caritas organizirao je i pohod starijim i nemoćnim korisnicima kako bi im bar na trenutak pružio podršku i iskazao svoju blizinu moleći za njih da im Bog po zagovoru Blažene Djevice Marije, udijeli milost da mogu s vjerom nositi svoj križ i svakodnevno se suobličavati Kristu Patniku, te iz Njegova Milosrđa crpiti snagu za svakodnevni život i na kraju ovog života postigli život vječni.

 

Da biste komentirali, prijavite se.