Alemka Markotić ponovo posvjedočila vjeru: Ona mi daje snagu u svemu

Ravnateljica zagrebačke Klinike za infektivne bolesti prof. dr. Alemka Markotić gostovala je jučer u emisiji HRT-a 'Nedjeljom u 2'.
Autor: hkm.hr/laudato.hr/D.R. Photo: screenshot ponedjeljak, 06. travnja 2020. u 12:10

Kod voditelja novinara Aleksandra Stankovića osim na pitanja o situaciji s koronavirusom i svome profesionalnom angažmanu, prof. Markotić posvjedočila je koliko joj je vjera važna u životu, prenosi HKM.

- Da, vjera mi daje snagu. To je dobro što su mi roditelji usadili, ali mislim da nije stvar busanja u prsa da si vjernik nego da se pokuša živjeti što više po načelima vjere. Ja i prijatelje nevjernike vidim i doživljavam ljudima koji žive po tim načelima. I istina je, životni moto mi je ‘Moli i radi’ - rekla je Alemka.

Na podsjetnik kako je nedavno izjavila da joj se Bog u životu očituje svaki dan i što to znači, odgovorila je da to ne znači da ima priviđenja:

- Taj kontakt s Bogom omogućuje da čovjek i dobro i loše koje mu dolazi prihvaća s mirom. Crpim neku snagu iz toga. Mi vjernici sve doživljavamo smireno jer smatramo da je i dobro i loše nama dano od Boga i da se moramo s time suočiti. Drugi ljudi Boga doživljavaju kroz prirodu ili kroz sudbinu ili na neke druge načine - poručila je prof. Markotić.

Između ostaloga, Stanković je spomenuo nedavni Alemkin razgovor s kolegom koji ju je pitao kako može biti znanstvenica i vjerovati u Boga.

- A ja sam njega pitala kako ti možeš biti znanstvenik i ne vjerovati u Boga?! - zaključila je dr. Markotić i tako još jednom posvjedočila svoju vjeru.

 

Da biste komentirali, prijavite se.