Dođite na korizmene tribine kod hercegovačkih franjevaca

'Može li kršćanin opstati u nekršćanskome svijetu?'
Autor: Laudato/J.B. Photo: screenshot ponedjeljak, 24. veljače 2020. u 12:45

Hercegovački franjevci u Zagrebu ove korizme organiziraju niz tribina na temu 'Može li kršćanin opstati u nekršćanskome svijetu?'.

- Svakodnevno susrećem vjernike i vidim da postoji glad za kršćanskom formacijom. Ako želimo opstati ne trebamo bježati od svijeta. Trebamo ići u svijet, ali ne bilo kakvi, već napojeni i osnaženi kršćanskim duhom, molitvom, postom, redom, zajedništvom i askezom koja je danas zaboravljena čak možda i u Crkvi. U tom strahu od napuštanja duhovnoga, Crkva i kršćani ponekad previše prilagođavaju svjetovnome - kazao je organizator tribina fra Serđo Ćavar.

Glumac Robert Kurbaša gostovat će na prvoj tribini, koja će se u dvorani franjevačkog samostana u Dubravi održati 27. veljače, te će govoriti o nizu pitanja:  Je li sekularizam kriv da se kultura odlučno okrenula protiv tradicionalnih kršćana? Ima li mjesta kršćanskim vrednotama u umjetnosti i kulturi u današnjem vremenu? Koliko je askeza prisutna u životu glumca? Koji je put suradnje između Crkve i svijeta različitih kultura?

Na korizmenim tribinama će o demografiji 5. ožujka govoriti dr. Marin Strmota, političar Marko Sladoljev 12. ožujka iznijet će svoje svjedočanstvo, ginekolog Oliver Vasilj 19. ožujka tematizirat će zaštitu života, ravnateljica Ljuba Duvnjak 26. ožujka govorit će o obrazovanju, a dr. Ivana Marić 2. travnja o ekonomiji i vrednotama.

 

Da biste komentirali, prijavite se.