Fra Jozo Zovko: 'Držite Bibliju na posebnom mjestu'

U emisiji Izdvojeno razgovaralo se o temi 'Da nisam ja, Gospodine?', odnosno o Judinoj, ali i o našim malim i velikim izdajama.
Autor: Laudato Photo: Laudato četvrtak, 09. travnja 2020. u 08:33

Fra Jozo Zovko iz Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije javio se u emisiju Izdvojeno, te kao i svake srijede, podijelio s gledateljima duhovnu misao.

- Postoje veliki događaji, veliki ljudi, veliki trenuci. Ovaj tjedan u kojemu se nalazimo zove se Veliki - od Cvjetnice do Uskrsa. Sve što je Bog spremio po Uskrsu se dogodilo, sve što je Bog imao spasiti učinio je ovih dana. Najveći događaji spasenja dogodili su se u ovo sveto vrijeme. Zadesilo nas je nešto posebno, odvojeni smo od oltara, od milosrđa Božjeg, jer ne možemo primiti sakrament ispovjedi. U našim smo obiteljima, u svojim kućama i govore nam 'vratite se kući, budite doma.' Kako ja vidim tu misao nacionalnog civilnog stožera? Ovako: moj dom je moja obitelj. U spisu 'Gaudium et spes', crkva jedno cijelo poglavlje posvećuje radosti i nadi, posvećuje ga braku, obitelji i čovjeku. Brak je svet, uzvišen, te govori da Krist Gospodin dolazi po sakramentu ženidbe i ostaje. Po utjelovljenju daje ženidbenim drugovima sposobnost da to žive. Nažalost dogodi se Judina izdaja - kazao je fra Jozo.

Dodao je da kada svećenici pitamo molite li, dobiju odgovore: 'Ne molimo. Tata se ljuti', a to su bolni odgovori u jednoj obitelji. Potaknuo je gledatelje da svaki dan uzmu ružarij i zajedno mole.

- Držite Bibliju na posebnom mjestu. Obitelj koja je hranjena na Isusu raste u ljubavi. Ljubav se ničim ne može nadomjestiti. Kad ljubav padne u obitelji sve se urušilo. Bog je ljubav. Između muškarca i žene Bog baca svoje svijetlo po Kristovom križu. Tako da kada kaže Krizni stožer da se trebamo vratiti doma onda je to Božji glas. Kao što se mora obnoviti Zagreb, tako se i obitelji moraju obnoviti, jer nisu više sposobni odgajati djecu. Zašto? Jer se ugasila molitva. Ovaj sveti tjedan je obnavljanje. Gospa kaže: 'stanite, obnovite obitelj, jer sotona želi srušiti obitelj'. Sotona napastuje, ali tko će ustrajati do kraja, taj će biti spašen. Ako su nam uskraćeni sakramenti idemo na koljena izmoliti čudesa, pa Bog će nas osloboditi od kuge. Zato se njemu obratimo. Ako se njemu utječemo u živoj vjeri neće nam ostati dužan. Ovo su dani obraćenja, dani suza, počnimo danas zaista vratiti se svome Bogu. Želimo ostaviti svaku izdaju i vratiti se kući. Želimo ostaviti zle navike - poručio je fra Jozo, te svima zaželio radostan i blagoslovljen Uskrs.Da biste komentirali, prijavite se.