Hodočašće obitelji Zagrebačke nadbiskupije u Rim

Ured za pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije organizira hodočašće u Rim povodom Međunarodnog hodočašća obitelji na grob svetog Petra u Godini vjere, koje pod geslom »OBITELJI, ŽIVI RADOST VJERE!« priređuje Papinsko vijeće za obitelj 26. i 27. listopada 2013.
Autor: Zagrebačka nadbiskupija/Laudato Photo: news.com.au srijeda, 28. kolovoza 2013. u 15:30

Hodočašće za obitelji Zagrebačke nadbiskupije traje od 24. do 28. listopada 2013. Uz putovanje po danu i četiri noćenja (na bazi polupansiona) u Rimu, za hodočasnike su osigurane povoljne cijene, uz poseban popust za djecu.

Obitelji će na putu do Rima posjetiti Asiz, a na povratku Civittavecchiju. U Rimu će, osim razgledavanja bazilika i drugih znamenitosti, u subotu 26. listopada sudjelovati na Otvaranju Festivala obitelji, procesiji obitelji od Piazza del Popolo (Narodni trg) do Trga sv. Petra, gdje će Molitveni susret obitelji predvoditi papa Franjo. U nedjelju 27. listopada hodočasnici će na Trgu sv. Petra moliti svetu Krunicu, te sudjelovati na misi i molitvi Anđeoskog pozdravljenja koje će predvoditi Sveti Otac.

Ovo hodočašće je prigoda za radosni susret s obiteljima iz čitavog svijeta. U pratnji ne samo roditelja, nego i djece te baka i djedova, obitelji su pozvane svjedočiti svoju vjeru s radošću i pouzdanjem upravo na grobu sv. Petra, prvog koji je ispovjedio vjeru u Isusa Krista. Važnost obitelji kao povlaštenog mjesta prenošenja vjere, zapravo će nas još više potaknuti na molitvu i na razmišljanje o vrijednosti same obitelji kako bismo bili svjedoci vjere po svem svijetu.

Informacije i prijave:

Ured za pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije
tel. 01/489-4839, 099/200-4471

email: obitelj@zg-nadbiskupija.hr

Da biste komentirali, prijavite se.