Kardinal Bozanić primio Esther Gitman

Osvrnuli su se na različite projekte koje Zagrebačka nadbiskupija i dr. sc. Gitman provode s ciljem upoznavanja javnosti, naročito mladih, sa svjedočanstvom života blaženog kardinala Alojzija Stepinca.
Autor: zg-nadbiskupija.hr/Laudato/J.B. Photo: zg-nadbiskupija.hr srijeda, 12. veljače 2020. u 16:39

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je danas u Nadbiskupskom dvoru dr. sc. Esther Gitman., a na susretu je bio prisutan i prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

Kardinal Bozanić i dr. sc. Gitman osvrnuli su se na različite projekte koje Zagrebačka nadbiskupija i dr. sc. Gitman provode s ciljem upoznavanja javnosti, naročito mladih, sa svjedočanstvom života blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Istaknuto da je dokumentarni film Višnje Starešine, koji je premijerno prikazan u Hrvatskom narodnom kazalištu uoči proslave Stepinčeva, uspješan primjer takvih projekata. Dr. sc. Gitman izrazila je zadovoljstvo osobnog sudjelovanja u filmu te istaknula važnost svjedočanstva obitelji Levanon iz Izraela koja je istražujući povijest spašavanja svoje obitelji došla do lika zagrebačkog nadbiskupa bl. Alojzija Stepinca.

Dr. sc. Gitman upoznala je Kardinala i sa svojim aktualnim znanstvenim istraživanjima te mu zahvalila na svemu što čini u izgradnji i osnaživanju odnosa hrvatskog i židovskog naroda.

Kardinal Bozanić je na kraju susreta zahvalio dr. sc. Gitman na zauzetom i nesebičnom promicanju istine o životu kardinala Stepinca, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

 

Da biste komentirali, prijavite se.