Laudato TV dobila priznanje za novinarski rad u otežanim okolnostima pandemije i potresa

Laudato TV dobila je priznanje Hrvatskog društva katoličkih novinara za kvalitetan novinarski rad u otežanim okolnostima u doba pandemije i potresa.
Autor: HDKNLaudato/D.T. Photo: Laudato subota, 23. svibnja 2020. u 12:00
Laudato TV dobila je priznanje Hrvatskog društva katoličkih novinara za kvalitetan novinarski rad u otežanim okolnostima u doba pandemije COVID-19 i posljedica razornoga potresa koji je pogodio Zagrebačku nadbiskupiju. Isto priznanje dobili su još Hrvatski katolički radio te Radio Marija Hrvatska. 
 
Od ostalih nagrada valja istaknuti kako je dobitnik nagrade za životno djelo don Anton Šuljić – za dugogodišnje kvalitetno novinarsko, publicističko, uredničko i izdavačko djelovanje u širenju Radosne vijesti putem medija. Dobitnica godišnje nagrade je Ines Grbić – za zauzeto i prepoznatljivo novinarsko djelovanje u različitim katoličkim glasilima te promicanje suradnje na području medija. Posebno priznanje dobio je prof. dr. fra Šimun Šito Ćorić – za dugogodišnji rad u promicanju tema uz hrvatsko iseljeništvo u medijskom prostoru. Nagradu za mrežnu stranicu s kršćanskim sadržajem dobila je Udruga Studentski katolički centar Palma – za stranicu www.skac.hr.

Priznanja o obljetnicama dobila je Kršćanska obiteljska revija Kana za 50 godina izlaženja; Glasilo Hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj Movis za 50 godina izlaženja; Pastoralno-informativni list hercegovačkih biskupija Crkva na kamenu za 40 godina izlaženja; Časopis za Hrvate katolike Zornica nova za 30 godina izlaženja; Glasilo Salezijanske obitelji Don Bosco danas za 30 godina izlaženja; Katolički list Zvonik za 25 godina izlaženja; List đakovačkih bogoslova Poziv za 25 godina izlaženja i Radio Marija Bosne i Hercegovine za 10 godina emitiranja.
 
Obilježavanje 54. svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija i okrugli stol 'Online komunikacija Crkve – izazovi i prilike' održat će se u petak, 22. svibnja u 17 sati na YouTube kanalu Hrvatskoga katoličkog sveučilišta. Tom će prigodom predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konferencije za sredstva društvenih komunikacija hvarski biskup Petar Palić dodijeliti nagradu Hrvatskoga društva katoličkih novinara za životno djelo, a nagrađeni će uime svih dobitnika priznanja i nagrada Društva izreći zahvalu.
Da biste komentirali, prijavite se.