Laudato TV program za četvrtak 19.9.2019.

Izdvajamo: 21:30 S Marinom Miletićem. Prvo emitiranje intervjua riječkog vjeroučitelja s poznatim gostima.
Autor: laudato.hr/D.R. Photo: youtube.com četvrtak, 19. rujna 2019. u 09:27
7:45 Pod smokvom, vjerska emisija

7:55 Katolički kalendar, sv. Januarije,  vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Mali katekizam objašnjava što znači vjerovati u Boga.

8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija. Mali miševi zateći će se u letećim strojevima dok putuju Engleskom i Francuskom.

8:27 Maminjami, gastro emisija. Veseli, kreativni kulinarski format Maminjami nadahnjuje mame i tate kako pripremiti zdrave i slasne objede za svoje najmanje koji baš i nisu raspoloženi za pražnjenje tanjura. Simpatičan i estetski dojmljiv televizijski format koji nudi ideje kako aranžirati hranu da bi se potakao apetit, prvenstveno onih najmanjih.

8:30 Izdvojeno, informativna emisija

8:45 Blagoslovljen tek, emisija. Miroslav i Kim Škoro ugostili su nas na svojoj zagrebačkoj adresi. U emisiji otkrijte kako i gdje su se glazbenik iz Hrvatske i doktorica prava iz Sjedinjenih Američkih Država upoznali te zašto su čak tri puta morali jedno drugome obećati ljubav i vjernost. Vjera, ljubav i Domovina temeljne su vrijednosti koje zastupa bračni par Škoro, a u tom duhu odgojali su i svoju djecu. Provjerite i kako će Slavonac pripremiti ribu na gradele sa salatom od krumpira i paprike.

9:30 Gorući biskup, dokumentarni film. Nagrađivani dokumentarac o slovenskom svećeniku, nadbiskupu Ljubljane Antonu Vovku kojeg su komunističke vlasti nakon Drugog svjetskog rata polile benzinom i zapalile. Niz intervjua u filmu rasvjetljava vrijeme nakon 1945. g. kada su komunisti došli na vlast u Jugoslaviji. Biskup Vovk je zapamćen po svojim vrlinama, ali najviše po događaju iz 1952. godine. Tijekom ispitivanja te noći komunistički dužnosnici mučili su Vovka psihički i fizički, iako nije u ratu sudjelovao sa Silama osovine i zalagao se za slovenski identitet. U noći 20. siječnja te godine nadbiskupa Vovka zapalili su na željezničkoj postaji u Novom Mestu. Tadašnji mediji u Jugoslaviji i van granica nijekali su da je Vovk uopće gorio i izvještavali su o manjim ozljedama. Činjenica je da mu je njegova zapaljena odjeća, osobito svećenički kolar, zadala ozbiljne opekline vrata i lica. Film ne govori o događaju samo riječima nego i kroz mnoge simbole i ilustracije. Osvojio je nagrade za poseban doprinos i najbolji dokumentarac na Kršćanskom filmskom festivalu, a ušao je u službenu selekciju brojnih festivala: Međunarodnog filmskog festivala u New Yorku, Underground film festivala, Festivala slovenskog filma, Međunarodnog kršćanskog festivala i Kršćanskog filmskog festivala Great Lakes.

10:30 Arka, dokumentarni film

11:00 Otvori spomenar, intervju. Slika usitinu govori više od tisuću riječi. Gost emisije "Otvori spomenar!" bio je Zvonko Sigetić, poznati hrvatski slikar koji je još poznat po nadimku "realist naive". Još od 1967. godine počeo je svoj talent stavljati na papir, a inspiraciju pronalazi u redovnom posjećivanju izložbi u hlebinskoj galeriji putem kojih upoznaje rad velikana naive. Urednica i voditeljica: Mirna Sigetić.

11:45 Maminjami, gastro emisija

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:02 Majka Angelica, emisija. Tko je bila 'žena sa zdenca'? Što o njoj govori evanđelje i koja je bila njezina uloga? U emisiji razmišlja Majka Angelica.

13:00 Pod smokvom, vjerska emisija

13:15 Izdvojeno, informativna emisija

13:30 Vjera i nada, emisija. Povodom spomendana rođenja Blažene Djevice Marije – Male Gospe – koju Crkva slavi 8. rujna, mnogi hodočaste u marijanska svetišta. Jedno od njih smo i mi posjetili i to ono u Maloj Subotici u Međimurju. Ondje smo upoznali Schonstattski pokret i obilježili 10. obljetnicu toga svetišta. Kako je bilo pogledajte u novoj emisiji Vjera i nada.

13:55 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

14:15 Čujte i počujte, informativna emisija

14:45 Susret u Riječi, emisija. Gost: Gojko Polegubić.

15:30 G.K. Chesterton, emisija

16:00 Prozor sv. Josipa, emisija

16:20 Papa s nama, snimka. Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Odgovore potražite u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu uživo donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: o. Livio Marijan. Voditeljica: Tanja Maleš.

17:30 Radosna vijest, emisija

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:27 Katolički kalendar, sv. Januarije,  vjerska emisija

18:30 Sveta Misa i klanjanje: Zagreb, prijenos

19:30 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija.Započinjemo temu tajanstvenog susreta s Isusom i plodovi tog susreta. Nadahnuće tražimo u Svetom pismu koje tumači bibličar p. Niko Bilić, SJ.

20:00 Prosudbe, informativna emisija

21:00 Život na stijeni, emisija

21:30 S Marinom Miletićem, intervju

22:00 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Smokva se tisućama godina upotrebljava u prehrani, ali i za liječenje. Rado se jedu i svježe i suhe smokve, a posebno su ukusne svježe. Ublažavaju glad, tako da pojede li se samo jedna smokva svaki sat vremena, uklonit će se glad, a istodobno hrani živce i mozak te ubrzava mršavljenje. Osobama koje imaju nisku razinu šećera u krvi i ovisni su o slatkišima upravo je smokva najbolja alternativa. Ona sadrži vrlo mnogo sluzi i zato je odlična za čišćenje organizma i crijeva. Sitno, tvrdo sjeme u mesu smokve vrlo je djelotvorno u crijevima.

22:30 Život i zdravlje, emisija. Koža i zdravlje tema je nove epizode emisije Život i zdravlje o kojoj razgovaramo s vrhunskom specijalisticom za dermatovenerologiju sa Klinike za kožne i spolne bolesti Kliničke bolnice ''Sestre milosrdnice'' u Zagrebu te redovitom profesoricom na Medicinskom fakultetu u Zagrebu prof. dr. sc. Liborijom Lugović Mihić.

23:30 Vijesti iz Svete Zemlje, emisija

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:15 Mi smo hrvatski mornari, snimka koncerta

1:50 Radosna vijest, emisija

2:15 Susret u Riječi, kulinarska emisija. Gost: Gojko Polegubić.

3:00 Prosudbe, informativna emisija

4:00 Maminjami, gastro emisija

4:15 Majka Angelica, emisija. Tko je bila 'žena sa zdenca'? Što o njoj govori evanđelje i koja je bila njezina uloga? U emisiji razmišlja Majka Angelica.

5:15 Zlatni savjeti, emisija.Smokva se tisućama godina upotrebljava u prehrani, ali i za liječenje. Rado se jedu i svježe i suhe smokve, a posebno su ukusne svježe. Ublažavaju glad, tako da pojede li se samo jedna smokva svaki sat vremena, uklonit će se glad, a istodobno hrani živce i mozak te ubrzava mršavljenje. Osobama koje imaju nisku razinu šećera u krvi i ovisni su o slatkišima upravo je smokva najbolja alternativa. Ona sadrži vrlo mnogo sluzi i zato je odlična za čišćenje organizma i crijeva. Sitno, tvrdo sjeme u mesu smokve vrlo je djelotvorno u crijevima.

5:45 S Marinom Miletićem, emisija

6:15 Radost ljubavi u braku, emisija

7:15 Život na stijeni, emisija

 
Da biste komentirali, prijavite se.