Laudato TV program za četvrtak 22.8.2019.

Iz programa izdvajamo: 20:00 Prosudbe, informativna emisija.
Autor: Laudato/K.P. Photo: Laudato srijeda, 21. kolovoza 2019. u 14:23

7:45 Minute za tebe, vjerska emisija

7:50 Katolički kalendar, blažena Djevica Marija Kraljica,  vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Mali katekizam nam tumači kako možemo razumjeti Trojstvo.

8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija. U Sjedinjenim Američkim Državama Emily i Alexander susreću miševe u kazalištu.

8:27 Mali katekizam, vjerska emisija. Koje sve slike Svetog Trojstva imamo? Mali katekizam nam odgovara.

8:30 Kuhinja sv. Hildegarde, kulinarska emisija. “Dan treba započeti toplim obrokom, nečim što će nam zagrijati tijelo”, stoji u naputcima sv. Hildegarde. Kaša od pirovog griza ili pirovih pahuljica je baš to – cjelovit i hranjiv obrok, idealan za zdrav početak dana

8:35 Svjedočanstva, emisija. Mnogi žele susresti osobu Isusa Krista i pitaju se kako učiniti prvi korak? Poslušajte kako se dogodio nenadani susret s Isusom, u 2 sata poslije pola noći. Njegova prisutnost bila je jasna, u miru, bio je to doživljaj koji ne prestaje. Poslušajte svjedočanstvo vjeroučitelja, pisca, voditelja molitvene zajednice Presvetih rana Isusovih Bože Baruna.

9:15 Izdvojeno, informativna emisija

9:30 Vjera i nada, emisija. Djelo Marijino – Pokret fokolara prije 50 godina stigao je i u Hrvatsku. Kako bismo upoznali fokolare i fokolarine posjetili smo gradić Faro u Križevcima. U njemu pedesetak različitih osoba, živeći zajedno, svjedoči Evanđelje i živi avanturu jedinstva koju je davne 1943. započela Chiara Lubich.

10:00 Recepti oca Lea, kulinarska emisija. U kuhinji oca Lea pripremaju se brazilski odresci s Chimiccuri umakom, pire od banana i Sofrito umak.

10:30 Hrvatsko nadzemlje, humoristična emisija. Tema: ‘Sila – daje ti krila?!’ Predavač: mr. sc. Toni Maglica.

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:05 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija

12:20 Otvori spomenar, intervju. Slike jednog od najpoznatijeg hrvatskog slikara Josipa Botterija Dinija odmaraju oči i hrane dušu. Prepoznatljiv po nebeskim bojama i sakralnim motivima, gospodin Botterije u emisiji “Otvori spomenar” govorio je o svojem djetinjstvu, slikarskim početcima, putu do uspjeha i važnosti Božje prisutnosti u njegovom životu.

13:00 Izdvojeno, informativna emisija

13:15 Oliver Dragojević i Stjepan Hauser u Splitu, snimka koncerta

14:35 Faustina – apostol Božjeg milosrđa (1994), igrani film. Film donosi priču o mističnim iskustvima sv. Faustine kao redovnice u samostanu u Poljskoj početkom 20. stoljeća. Sve se temelji na njenim vlastitim spisima iz njezinog “Dnevnika”, koji je postao svjetski poznat. Papa Ivana Pavo II. kanonizirao ju je 2000. godine kao prvu sveticu novog tisućljeća. Redatelj: Miroslaw Bork.

16:00 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. U ovoj epizodi Blagoslovljenog teka upoznajte Ivanu i Katarinu, simpatične dvije djevojke koje spaja ljubav prema Marijinim obrocima. Poslušajte koliko volontiranje za Marijine obroke ispunja srce te kako je bilo susresti djecu koja primaju Marijine obroke u Beninu u Africi, kuda idu hrvatske donacije! Nisu se pripremali Marijini obroci, već pohane palačinke u slanoj verziji, punjene mljevenim mesom s dodacima.

16:50 Papa s nama, snimka. Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Zajedno s nama potražite odgovor u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu donosimo uživo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: don Mihovil Kurkut. Voditeljica: Diana Tikvić.

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:27 Katolički kalendar, blažena Djevica Marija Kraljica,  vjerska emisija

18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

19:00 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Pretpostavlja se kako od reumatskih bolesti u svijetu boluje svaka druga žena i svaki šesti muškarac. Također, polovina bolesnih mora zbog reumatskih tegoba u prijevremenu mirovinu. Kako liječiti remu, odnosno kostobolju i zglobobolju na prirodan način u novoj epizodi Zlatnih savjeta donosi fra Juro Marčinković.

19:30 Vina Croatia Vina Mosaica, dokumentarna serija. Od zagorskog “kiseliša“ do najnagrađivanijeg hrvatskog vina. Što su to predikati? Kako se rade pjenušava vina?

20:00 Prosudbe, informativna emisija. Na Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih sustava, posljednji je ispraćaj, Sveta misa i pokop posmrtnih ostataka 294 žrtve ekshumirane na području Gračana u 10:00 sati u crkvi Sv. Mihaela. Radi se o žrtvama komunističke represije i stravičnim pokoljima počinjenih od strane Titovih partizana nad ratnim zarobljenicima i civilnim stanovništvom počinjenim u svibnju 1945. Zagrebačka podsljemenska zona mjesto je brojnih smaknuća poslije Drugog svjetskog rata. U arhivima postoje podaci o više od 800 žrtava. O ovoj temi razgovaramo s Ivonom Paltrinieri i Anom Mikulkom iz Službe za prikupljanje i istraživanje saznanja o žrtvama Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja Ministarstva hrvatskih branitelja te Antom Beljom, predsjednikom Hrvatskog žrtvoslovnog društva. Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić.

21:00 Život na stijeni, emisija. Poslušajte svjedočanstva i iskustva mladih volontera sa Svjetskog dana mladih 2019. godine u Panami.

21:30 In familia Dei, emisija. “Više vrijedi jedna stranica Svetoga pisma, nego svi romani svijeta!”, rekao je blaženi Alojzije Stepinac. No, živimo li mi to uvjerenje? Koliko često uzimamo Bibliju u svoje ruke? Učimo li svoju djecu da je Biblija živa Božja riječ? Što kada imamo volju, a ne znamo kako i odakle početi s čitanjem? O tim i drugim pitanjima svjedočit će nam bračni par Džeko: Suzana i Mišo, koji su svoje bračno zajedništvo proželi svakodnevnim čitanjem i življenjem Božje riječi.

22:15 Susret u Riječi, emisija. Đuro Vidmarović sa svojom gošćom Nevenkom Nekić diskutira o diskriminaciji hrvatskih književnika.

23:00 Radost ljubavi u braku, kontakt emisija (R)

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:15 Vidljivi tragovi, emisija. Posljednja Sinoda u Rimu održana je u listopadu 2018. Bila je posvećena mladima, a na njoj je sudjelovao mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki.

0:50 Otvori spomenar, intervju. Slike jednog od najpoznatijeg hrvatskog slikara Josipa Botterija Dinija odmaraju oči i hrane dušu. Prepoznatljiv po nebeskim bojama i sakralnim motivima, gospodin Botterije u emisiji “Otvori spomenar” govorio je o svojem djetinjstvu, slikarskim početcima, putu do uspjeha i važnosti Božje prisutnosti u njegovom životu.

1:45 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

2:15 Novo srce, emisija. U Novom srcu gostovao je vlč. Tomislav Kutleša, svećenik Riječke nadbiskupije. Prije nego što je postao svećenik, bio je policajac. Kako je izgledao trenutak kada je Bog ušao u njegov život i darovao mu novo srce, poslušajte u emisiji.

3:00 Prosudbe, informativna emisija. Na Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih sustava, posljednji je ispraćaj, Sveta misa i pokop posmrtnih ostataka 294 žrtve ekshumirane na području Gračana u 10:00 sati u crkvi Sv. Mihaela. Radi se o žrtvama komunističke represije i stravičnim pokoljima počinjenih od strane Titovih partizana nad ratnim zarobljenicima i civilnim stanovništvom počinjenim u svibnju 1945. Zagrebačka podsljemenska zona mjesto je brojnih smaknuća poslije Drugog svjetskog rata. U arhivima postoje podaci o više od 800 žrtava. O ovoj temi razgovaramo s Ivonom Paltrinieri i Anom Mikulkom iz Službe za prikupljanje i istraživanje saznanja o žrtvama Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja Ministarstva hrvatskih branitelja te Antom Beljom, predsjednikom Hrvatskog žrtvoslovnog društva. Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić.

4:00 Oliver Dragojević i Stjepan Hauser u Splitu, snimka koncerta

5:20 Susret u Riječi, emisija. Đuro Vidmarović sa svojom gošćom Nevenkom Nekić diskutira o diskriminaciji hrvatskih književnika.

6:05 Vjera i nada, emisija. Djelo Marijino – Pokret fokolara prije 50 godina stigao je i u Hrvatsku. Kako bismo upoznali fokolare i fokolarine posjetili smo gradić Faro u Križevcima. U njemu pedesetak različitih osoba, živeći zajedno, svjedoči Evanđelje i živi avanturu jedinstva koju je davne 1943. započela Chiara Lubich.

6:30 Moja Ljiljo (2018), kratkometražni igrani film. Filmska radnja je svojevrstan isječak dijela duhovnog puta sestre Ljilje, koja živi posvećen život unutar reda sestara milosrdnica. Pripremajući se za blagdan utemeljiteljice svojega reda, sestra Ljilja naiđe na nedoumice u razmatranju žrtve… Ulogu sestre Ljilje tumači glumica Iva Marijanović, dok je u ulozi sestre Ane Mirela Brekalo Popović,, a u ulozi sestre Agate Marija Kohn. Redatelj i scenarist filma je debitant Hrvoje Župarić, a producenti su Hrvoje Župarić i Tiha Gudac. Film je nastao u produkciji Kinoteka uz podrški produkcije Antitalent.

6:45 Radost ljubavi u braku, kontakt emisija (R)


 

Da biste komentirali, prijavite se.