Laudato TV program za četvrtak 8.8.2019.

Izdvojeno: 21:30 In familia Dei, emisija. Naši su gosti Marija i Mario Krajačić. O svom obraćenju, preslagivanju liste prioriteta i ljepoti križa govore s 14-ogodišnjim bračnim iskustvom.
Autor: laudato.hr/D.R. Photo: youtube.com srijeda, 07. kolovoza 2019. u 18:21
7:45 Minute za tebe, vjerska emisija

7:50 Katolički kalendar, sv. Dominik,  vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. U malom katekizmu naučit ćemo više o tome što je pakao.

8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija. Luckasti mali miševi zateći će se u letećim strojevima dok putuju Engleskom i Francuskom.

8:27 Mali katekizam, vjerska emisija. Mali katekizam poučava nas kako čovjeka promatramo u svjetlu vjere.

8:30 Kuhinja sv. Hildegarde, kulinarska emisija. Piletina, šampinjoni i vino dovoljni su za ukusan ručak. U Kuhinji svete Hildegarde Karmela Vukov Colić sprema piletinu u vinu.

8:35 Svjedočanstva, emisija. Slušamo svjedočanstvo liječnice i psihijatrice koja je u Hrvatsku donijela edukaciju iz logoterapije. Cvijeta Pahljina, majka šestero djece, posvjedočila je kako je cijeli njezin život i rad s ljudima poziv od Boga. Ova rođena Rabljanka i Sloveniju i Hrvatsku smatra svojim domom. Za vrijeme svog radnog vijeka u Sloveniji pokrenula je vlastitu ambulantu za pomoć u krizi.

9:15 Izdvojeno, informativna emisija

9:30 Vjera i nada, emisija. U deset gradova diljem Hrvatske, mladi su tijekom 72 sata volontirali u ekološkim, humanitarnim i zabavnim akcijama te promicali solidarnost, zajedništvo i kreativnost. Vidjet ćemo kako je ova velika volonterska avantura protekla u Zagrebu.

10:00 Recepti oca Lea, kulinarska emisija. Otac Leo priprema tri juhe: jednu s jajima, drugu od crnog graha i posljednju od kukuruza.

10:30 Hrvatsko nadzemlje, humoristična emisija. Na temu da li je glazba lijek ili opijum govore predavači prof. Boris Stanić i prof. Frane Kuss.

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:05 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija

12:20 Otvori spomenar, intervju. Godina iza nas ostala je zauvijek upisana u srca svih Hrvata. I dok su Vatreni stvarali sportsku povijest, mi, njihovi vjerni navijači, sokolili smo ih uz pjesmu: Igraj moja Hrvatska, Kad te vidim ja, srce mi gori!. U emisiji 'Otvori spomenar' ugostili smo glavne 'krivce' za najljepše navijačke pjesme – Zaprešić Boyse!

13:00 Izdvojeno, informativna emisija

13:15 Nek se čuje do neba glas, snimka koncerta. Velikim humanitarnim koncertom popularne duhovne glazbe obilježeno je 20 godina Kuće susreta Tabor. Nastupili su: Nina Badrić, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Alan Hržica, grupa Emanuel, Davor i Vesna Terzić, fra Ivan Matić, Luka Balvan, Božja Pobjeda, Balans Code i Duhovni orkestar Samobor.

15:30 Putujemo Svetom Zemljom, putopisna emisija. U Putovanju Svetom Zemljom otkrivamo skriveni život Krista. Saznajemo više o godinama prije Njegovog javnog djelovanja.

16:00 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. U obitelji Reizl iz Kraljevečkih Novaka je mnogo talenata. Kod njih se kuha i pjeva, glumi, svira, dizajnira i stvara. I uz sve darove koje im je Gospodin dao još i ručno proizvode čokoladu. A kako to izgleda kad se pokrene obiteljska proizvodnja čokolade pogledajte u emisiji. Obitelj posvećena Bogu je vrsna obitelj, a i čokolada im je vrsna.

16:40 Papa s nama, snimka. Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Odgovore potražite u emisiji 'Papa s nama'. S trga svetog Petra u Vatikanu donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: vlč. Anđelko Katanec. Voditeljica: Tanja Maleš.

17:45 Izdvojeno, informativna emisija

18:00 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

19:00 Vino Croatia Vino Mosaica, dokumentarna emisija. Tema su frankovka, zweigert, pušipel. U regijama Slavonija i Međimurje saznajemo sve o vraćanju stare slave kod nas zaboravljenih sorti.

19:30 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije čak dvije trećine ljudi u svijetu tijekom života vodi bitku s hemoroidima. Kako ih učinkovito liječiti na prirodan način zna fra Juro Marčinković.

20:00 Prosudbe, informativna emisija. Vjerski progoni i dokidanje vjerskih sloboda naša su svakodnevica. O tom problemu razgovaramo s Marijanom Križićem, novinarom i kolumnistom te Darkom Grdenom iz Glasa Koncila.

21:00 Život na stijeni, emisija. Gost je Pete Burak, direktor organizacije id916. Slova id u njenom nazivu kratica su za intentional discipleship, što znači osviješteni Kristovi učenici. Organizacija djeluje unutar župa gdje okuplja mlade u dobi od dvadeset do tridesetak godina koji su uključeni u aktivnosti župe. Okupljaju se na molitvu te im se pruža kvalitetna vjerska poduka. Cilj je da se izgrade kao Kristovi učenici svjesni svoje uloge, te tako nastaje zajednica koja može evangelizirati i druge privlačiti k Njemu.

21:30 In familia Dei, emisija. Naši su gosti Marija i Mario Krajačić. O svom obraćenju, preslagivanju liste prioriteta i ljepoti križa govore s 14-ogodišnjim bračnim iskustvom. Što im znači obiteljska molitva, krunica i redoviti sakramentalni život? Zašto križ svog djeteta s invaliditetom smatraju blagoslovom?

22:15 Susret u Riječi, emisija. Gost urednika Đure Vidmarovića je fra Šimun Šito Čorić.

23:00 Radost ljubavi u braku, kontakt emisija. U vremenu u kojem su brak i obitelj u krizi, u kojemu se želi normalizirati samodostatnost i olako odbacivanje vječnih vrijednosti Laudato TV vas ohrabruje. Fra Vatroslav Frkin, franjevac s gotovo pola stoljeća iskustva rada s parovima, odgovara na vaša pitanja i daje poticaj k istinskoj ženstvenosti i pravoj muževnosti te bračnoj radosti po Božjem naumu.

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:15 Vidljivi tragovi, emisija. Na temu Krist nas mora provocirati gostuje mr.sc. don Josip Periš.

0:50 Otvori spomenar, intervju. Godina iza nas ostala je zauvijek upisana u srca svih Hrvata. I dok su Vatreni stvarali sportsku povijest, mi, njihovi vjerni navijači, sokolili smo ih uz pjesmu: Igraj moja Hrvatska, Kad te vidim ja, srce mi gori!. U emisiji 'Otvori spomenar' ugostili smo glavne 'krivce' za najljepše navijačke pjesme – Zaprešić Boyse!

1:45 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

2:15 Novo srce - fra Ivan Matić, emisija. O Taboru, njegovoj povijesti i značaju za sve koji tamo dolaze govore fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor, i poslužitelji.

3:00 Prosudbe, informativna emisija. Vjerski progoni i dokidanje vjerskih sloboda naša su svakodnevica. O tom problemu razgovaramo s Marijanom Križićem, novinarom i kolumnistom te Darkom Grdenom iz Glasa Koncila.

4:00 Nek se čuje do neba glas, snimka koncerta. Snimka velikog humanitarnog koncerta popularne duhovne glazbe kojim je obilježeno 20 godina Kuće susreta Tabor. Nastupili su: Nina Badrić, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Alan Hržica, grupa Emanuel, Davor i Vesna Terzić, fra Ivan Matić, Luka Balvan, Božja Pobjeda, Balans Code i Duhovni orkestar Samobor.

6:00 Susret u Riječi, emisija. Gost urednika Đure Vidmarovića je fra Šimun Šito Čorić.

6:45 Radost ljubavi u braku, kontakt emisija. U vremenu u kojem su brak i obitelj u krizi, u kojemu se želi normalizirati samodostatnost i olako odbacivanje vječnih vrijednosti Laudato TV vas ohrabruje. Fra Vatroslav Frkin, franjevac s gotovo pola stoljeća iskustva rada s parovima, odgovara na vaša pitanja i daje poticaj k istinskoj ženstvenosti i pravoj muževnosti te bračnoj radosti po Božjem naumu.

 

Da biste komentirali, prijavite se.