Laudato TV program za nedjelju 13.8.2017.

Preporučamo: 12:00h PRIJENOS: Molitva i nagovor uz Angelus iz Vatikana – Prenosimo nagovor Pape Franje uz molitvu Anđeo Gospodnji s Trga sv. Petra i Vatikanu.
Autor: Laudato/K.P. Photo: Laudato nedjelja, 13. kolovoza 2017. u 18:31

08:00 Razlog nade – Emisija vas priprema na bit i sažetak nedjeljnog evanđelja. Božja riječ i nakon 2000 godina snažno progovara te donosi utjehu i nadu našem vremenu. Neka vam cijeli Dan Gospodnji i naredni tjedan budu u ozračju Božje riječi. Uređuje i vodi: p. Vinko Sudar, SAC. (R)

08:20 Katolički kalendar – Sveti Poncijan i Hipolit (R)

08:25 Mali veliki –  5. emisija – Tema: Prijateljstvo. Naučite od onih najmanjih odgovore na pitanja velikih. Mudri i dosjetljivi dječji odgovori zabavljaju i tjeraju na razmišljanje. Voditeljica: Vida Tunguz. (R)

08:30 Tjedni vrtuljak – Tema: Priroda. Vožnja na Vrtuljku nije nikada bila zabavnija! Svakoga tjedna naši mali voditelji upoznat će Vas sa zanimljivom temom, ispričanoj na originalan dječji način ! Priroda, glazba, knjige, slastice… niz je dug i tu ne prestaje! Na Tjednom vrtuljku ima mjesta za sve: djecu i odrasle! (R)

08:55  Isus – priča za djecu (The Story of Jesus for Children, 2000), igrani film – priča o Isusu viđena očima djece koja su živjela u vremenu Gospodinova života na zemlji.
10:00  Novo srce – 18. epizoda – Profesor Igor Kanižaj, docent na Fakultetu političkih znanosti podijelio je s nama kako je živjeti zavjete franjevačkog svjetovnog reda, biti roditelj i suprug i raditi na fakultetu? Urednik i voditelj: fra Ivan Matić, OFM. (R)

10:35 Što nam kaže Sveto pismo  –  48. emisija – Tema: Farizej postaje apostol (Dj 9,1-9). Najpoznatiji biblijski izvještaj o obraćenju potvrđuje da je Krist svjetlo koje je došlo na svijet i strogog, prijetnjom ispunjenog farizeja Savla iz dubine mijenja u njegovu životnom usmjerenju, ne dokidajući njegovu žustru narav. Emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: p. Niko Bilić, DI.  (R)

11:00 Vijesti iz Svete Zemlje – 77. emisija – informativna emisija o događanjima u područjima pod jurisdikcijom Kustodije Svete Zemlje. (R)

11:20  Inkvizicija – dokumentarni serijal – 2. epizoda –  Koja je prava istina o inkviziciji? Zašto je toliko krivih tumačenja povijesnih događaja? Ova dokumentarna serija govori o događajima inkvizicije koji su često pogrešno interpretirani. Snimana na izuzetnim lokacijama u šest prekrasnih europskih zemalja, kroz dramatski prikaz i uz pojašnjenja vrhunskih svjetskih stručnjaka, serija nas vodi nas na putovanje kroz mitove i krivovjerja otkrivajući pravu istinu.(R)

12:00 PRIJENOS: Molitva i nagovor uz Angelus iz Vatikana – Papa Franjo, nikad bliži u vašem domu, na hrvatskom jeziku! Prenosimo njegov nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji s Trga sv. Petra i Vatikanu. Sveti Otac kroz srpanj ne održava opće audijencije srijedom, ali želi biti sa svojim narodom nedjeljom uz kratko razmatranje i molitvu. Ohrabrite se u svojoj svakodnevici riječima vrhovnog poglavara Katoličke Crkve!

12:30 Svijet očima Vatikana – 84. emisija – Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini. (R)

13:00 Razlog nade – Emisija vas priprema na bit i sažetak nedjeljnog evanđelja. Božja riječ i nakon 2000 godina snažno progovara te donosi utjehu i nadu našem vremenu. Neka vam cijeli Dan Gospodnji i naredni tjedan budu u ozračju Božje riječi. Uređuje i vodi: p. Vinko Sudar, SAC. (R)

13:20  Katolički kalendar – Sveti Poncijan i Hipolit (R)

13:30  Izdvojeno – informativna emisija – tjedni pregled

14:30  Zlatni savjeti – 17. emisija – Nakon brojnih velikodušno podijeljenih zlatnih savjeta, fra Juro gledatelje po prvi puta odvodi na mjesto gdje savjete sabire i priprema za njih – u svoj dom u Lici. U nizu zlatnih savjeta o grillanju, ove je subote na meniju perad. I to ona koju je fra Juro sam uzgojio. Kako prepoznati svježe meso i kako sačuvati kvalitetu mesa? Koja je najbolja marinada za piletinu? I koja je najbolja alternativa marinadi? Kako omekšati kruto meso? I kako osigurati hrskavu površinu kod pečenja? Kao i kod svake pripreme jela, sitni savjeti iskusnog kuhara zlata vrijede, a poklonike kuhinje fra Jure i ovog će puta ugodno iznenaditi. Limun, naranče, bijelo vino, svježi začini i ljekovito bilje iz fra Jurina vrta, kombinacija je koja još jednom izaziva svakog ljubitelja roštilja da stavi pregaču i okuša se u novim izazovima. (R)

15:00  Susret – darivanje Boga čovjeku (2013.), dokumentarni film – U crkvi, na ulici, u tramvaju i autobusu, u školama i vrtićima i na mnogim drugim mjestima možemo susresti redovnike, redovnice i svećenike. Tko su ovi ljudi koji su se odazvali živjeti drukčiji način života? Kako to da su odlučili živjeti bez obitelji? Jesu li sretni? Na ta i mnoga druga pitanja probat će nam odgovoriti četvero redovnika i redovnica. Vjerujemo da će njihova svjedočanstva pomoći mnogim mladim ljudima da pronađu odgovore o svome pozivu i svojim traženjima. Redatelj: Robert Knjaz

16:00 Sveta Franciska Rimska (Santa Francesca Romana, 2012) doku-drama – Rim 14. stoljeća se nalazi u duhovnoj i materijalnoj krizi bez premca. Stoljeće je to preseljenja pape u Avignon, raznih borbi, kuge, opasnosti od stranih napadača. Stanovništvo je Rima, pogođeno ovim nedaćama, prepolovljeno te sada Vječni Grad izgleda kao obično selo. U tom se vremenu rađa Francesca Bussa, buduća sveta Francesca Rimska, danas suzaštitnica Rima. Ova doku-drama priča je o nevjerojatnoj ženi koja je bila majkom, mističarkom i čudotvorkom snažnog karaktera i djelatne ljubavi koja je donijela nadu ondje gdje nje nije bilo.

17:00  Dudo i prijatelji – 14. emisija –  U ovoj emisiji u gostima su nam bili mladi kanuist, Bruno Kumpez i trener Nikica Ljubek, sin slavnog hrvatskog športaša Matije Ljubeka. Gosti nam dolaze iz Kajak Kanu Kluba „Matija Ljubek“. O ovim zanimljivim športovima, životu športaša i klubova, pogledajte u ovoj epizodi.

18:00 Razlog nade – Emisija vas priprema na bit i sažetak nedjeljnog evanđelja. Božja riječ i nakon 2000 godina snažno progovara te donosi utjehu i nadu našem vremenu. Neka vam cijeli Dan Gospodnji i naredni tjedan budu u ozračju Božje riječi. Uređuje i vodi: p. Vinko Sudar, SAC (R)

18:20  Katolički kalendar – Sveti Poncijan i Hipolit (R)

18:30  ”Gaju u čast”, snimka koncerta koncert održan u nedjelju, 14. svibnja 2017. u 20 sati, u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma. Nastupali su: Ansambl Hrvatske komorne filharmonije i solisti, za Zakladu Marija de Mattias.

20:00  Susret u Riječi – 27. emisija – Gost: Drago Štambuk. Književnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović.

21:15 Božanstvena komedija – 5. emisija – Ekumenizam. Vrhunaravan događaj i svake pažnje vrijedan spektakl. U prvom dijelu emisije gostuju Branimir Bučanović, pastor Reformirane crkve te o. Jure Zečević, nositelj katedre za ekumensku teologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Tema će u tom dijelu emisije biti, naravno, odnos katolika i protestanata. U drugom dijelu emisije vidjet ćemo i čuti dubrovačkog biskupa Matu Uzinića koji je ekipu iz BK-e ugostio u Dubrovniku. Naravno kako će cijela emisija biti prožeta vedrim tonom i skečevima pod autorskom palicom trojca iz Božanstvene komedije. Jamčimo dobru zabavu, a možda ponešto i naučite.

22:15  Papa Franjo i promjene (Francis: The Pope of Change), dokumentarni film – Film u produkciji Goye prikazuje upečatljiv uspon pape Franje na vrh svjetske popularnosti od, u to doba, gotovo nepoznatog argentinskog kardinala. Također prikazuje radikalnu promjenu slike Katoličke Crkve koju je stvorio. Kratka ulična anketa s ljudima različitih nacionalnosti i uvjerenja sugerira proširenje ovog fenomena. Što mogu biti uzroci takve spektakularne promjene u javnom mnijenju? Gdje Franjo vodi Crkvu? Što će se zapravo promijeniti? U filmu odgovaraju brojni zanimljivi sugovornici! Uz nevjerojatne slike nezaboravne prve godine pontifikata pape Franje, dokumentarac donosi i brojne anegdote i smiješne detalje, provokativne poruke i mišljenja koji pomažu shvatiti zašto je ovo papinstvo već povijesno.

23:10  Fra Ilija Barišić – od Rame do Konga (2017), dokumentarni film – Prikaz života jednog od najstarijih hrvatskih misionara koji je u Demokratsku Republiku Kongo (tada Zair) otišao davne 1972. godine. Film na vrlo autentičan način prikazuje put fra Ilije iz rodne Rame u BiH do srednje Afrike. Fra Ilija Barišić već 45 godina živi i djeluje u DR Kongu u kojoj je pomogao izgraditi samostan, i nekoliko škola u nepristupačnim dijelovima zemlje. Skroman život hrvatskog misionara karakterizira briga za domaće stanovništvo, posebno za najmlađe kojima obrazovanjem nastoji osigurati bolju budućnost. Autor filma je Ivica Barišić.

00:00  HIMNA

00:02  Izdvojeno – informativna emisija – tjedni pregled (R)

01:00  ”Gaju u čast”, snimka koncerta koncert održan u nedjelju, 14. svibnja 2017. u 20 sati, u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma. Nastupali su: Ansambl Hrvatske komorne filharmonije i solisti, za Zakladu Marija de Mattias.

02:20  Dudo i prijatelji – 14. emisija –  U ovoj emisiji u gostima su nam bili mladi kanuist, Bruno Kumpez i trener Nikica Ljubek, sin slavnog hrvatskog športaša Matije Ljubeka. Gosti nam dolaze iz Kajak Kanu Kluba „Matija Ljubek“. O ovim zanimljivim športovima, životu športaša i klubova, pogledajte u ovoj epizodi. (R)

03:00  Susret u Riječi – 27. emisija – Gost: Drago Štambuk. Književnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović. (R)

04:00  Izdvojeno – tjedni pregled, informativna emisija (R)

05:00  Božanstvena komedija – 5. emisija – Ekumenizam. Vrhunaravan događaj i svake pažnje vrijedan spektakl. U prvom dijelu emisije gostuju Branimir Bučanović, pastor Reformirane crkve te o. Jure Zečević, nositelj katedre za ekumensku teologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Tema će u tom dijelu emisije biti, naravno, odnos katolika i protestanata. U drugom dijelu emisije vidjet ćemo i čuti dubrovačkog biskupa Matu Uzinića koji je ekipu iz BK-e ugostio u Dubrovniku. Naravno kako će cijela emisija biti prožeta vedrim tonom i skečevima pod autorskom palicom trojca iz Božanstvene komedije. Jamčimo dobru zabavu, a možda ponešto i naučite. (R)

06:00  Fra Ilija Barišić – od Rame do Konga (2017), dokumentarni film – Prikaz života jednog od najstarijih hrvatskih misionara koji je u Demokratsku Republiku Kongo (tada Zair) otišao davne 1972. godine. Film na vrlo autentičan način prikazuje put fra Ilije iz rodne Rame u BiH do srednje Afrike. Fra Ilija Barišić već 45 godina živi i djeluje u DR Kongu u kojoj je pomogao izgraditi samostan, i nekoliko škola u nepristupačnim dijelovima zemlje. Skroman život hrvatskog misionara karakterizira briga za domaće stanovništvo, posebno za najmlađe kojima obrazovanjem nastoji osigurati bolju budućnost. Autor filma je Ivica Barišić. (R)

07:00  Novo srce – 18. epizoda – Profesor Igor Kanižaj, docent na Fakultetu političkih znanosti podijelio je s nama kako je živjeti zavjete franjevačkog svjetovnog reda, biti roditelj i suprug i raditi na fakultetu? Urednik i voditelj: fra Ivan Matić, OFM. (R)

 

Da biste komentirali, prijavite se.