Laudato TV program za nedjelju 16.7.2017.

Iz programa izdvajamo: u 17:00 Dudo i prijatelji – Drugu sezonu emisije ”Dudo i prijatelji” završavamo s ljudima koji svoje rezultate ostvaruju u vodi, odnosno u ronjenju na dah. Dubravko Šimenc u studiju je razgovarao s Andreom Andrijanić i Budimirom Šobatom.
Autor: Laudato/J.B. Photo: Laudato nedjelja, 16. srpnja 2017. u 19:10

08:00 Razlog nade – Emisija vas priprema na bit i sažetak nedjeljnog evanđelja. Božja riječ i nakon 2000 godina snažno progovara te donosi utjehu i nadu našem vremenu. Neka vam cijeli Dan Gospodnji i naredni tjedan budu u ozračju Božje riječi. Uređuje i vodi: doc. dr. sc. fra Darko Tepert, OFM. (R)

08:20 Katolički kalendar – Blažena Djevica Marija od brda Karmela (R)

08:25 Mali veliki – Tema: Ljetni oratorij. Naučite od onih najmanjih odgovore na pitanja velikih. Mudri i dosjetljivi dječji odgovori zabavljaju i tjeraju na razmišljanje. Znate li što djeca kažu o ljubavi? Što je za njih prijateljstvo? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja o svijetu oko nas saznajte kroz samo par minuta u emisiji ”Mali veliki” kroz koju vas vodi voditeljica Vida Tunguz.. (R)

08:30 Isus – priča za djecu (The Story of Jesus for Children, 2000), igrani film – priča o Isusu viđena očima djece koja su živjela u vremenu Gospodinova života na zemlji.

09:30  Moja katolička obitelj –  sv. Terezija Avilska –  crtani serijal

10:00 Novo srce – 1. emisija – Gošća je s. Marija Dijana Mlinarić, karmelićanka BSI. Emisija fra Ivana Matića, voditelja Kuće susreta Tabor u Samoboru želi približiti gledateljima iskustvo vjere različitih osoba koje su u svom životu otkrili ljepotu i radost susreta sa živim Bogom. Svaki istinski susret s Bogom mijenja ljudska srca i u tom susretu otkriva se i jedna važna istina: Naš Bog ima srce i da nas to srce ljubi neizrecivom i vječnom ljubavlju. Ta nam se Božja ljubav u potpunosti objavljuje u Isusu Kristu, našem Gospodinu i Spasitelju. U njegovom Presvetom srcu nalazimo svoj mir, svoju sigurnost i svoju radost. (R)

10:30 Što nam kaže Sveto pismo –  44. emisija  –  Emisija ”Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: doc. dr. sc. p. Niko Bilić, SJ. (R)

11:00 Vijesti iz Svete Zemlje – 73. emisija – Pogledajte kako su proslavljene dvije velike crkvene svetkovina Sv. apostola Petra i Pavla te Rođenja sv. Ivana Krstitelja. Posjetili smo i rodne gradove sv. Petra i sv. Ivana Krstitelja te Betlehemsku školu ikona gdje se pomoću sirovih jaja i kamenja pišu ikone. (R)

11:30 Križarski ratovi – 2. epizoda – Nova epizoda govori o  križarskim  državama koje su osnovane nakon čudesnog uspjeha Prvog križarskog rata, o formiranju vojnih redova kao što su vitezovi templari, ponovnom osvajanju Iberijskog poluotoka, kao i usponu sultana Saladina i njegovom osvajanju Jeruzalema. Dokumentarni serijal u produkciji EWTN-a. U povijesti kršćanstva hodočašća su imala važnu ulogu u vjerskom i pokajničkom životu kršćana. Od Kristova vremena, najvažnija odredišta hodočašća bila su u Svetoj zemlji, a najčešće Jeruzalem. Ovo je priča koja rasvjetljuje vječna pitanja o motivima i ciljevima Križarskih ratova (R)

12:00 PRIJENOS: Molitva i nagovor uz Angelus iz Vatikana – Papa Franjo, nikad bliži u vašem domu, na hrvatskom jeziku! Prenosimo njegov nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji s Trga sv. Petra i Vatikanu. Sveti Otac kroz srpanj ne održava opće audijencije srijedom, ali želi biti sa svojim narodom nedjeljom uz kratko razmatranje i molitvu. Ohrabrite se u svojoj svakodnevici riječima vrhovnog poglavara Katoličke Crkve!

12:30 Svijet očima Vatikana – 80. emisija Prisjećamo se Joaquína Navarra-Vallsa, glasnogovornika Ivana Pavla II, upoznajemo vas s novim kardinalom Laosa, zatvorenim zato što je govorio o Kristu te vam donosimo priču o dvorcu u Hrvatskoj koji je postao posebno mjesto za oboljelu djecu. Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini. (R)

13:00 Razlog nade – Emisija vas priprema na bit i sažetak nedjeljnog evanđelja. Božja riječ i nakon 2000 godina snažno progovara te donosi utjehu i nadu našem vremenu. Neka vam cijeli Dan Gospodnji i naredni tjedan budu u ozračju Božje riječi. Uređuje i vodi: doc. dr. sc. fra Darko Tepert, OFM. (R)

13:20  Katolički kalendar – Blažena Djevica Marija od brda Karmela (R)

13:30  Izdvojeno – informativna emisija – tjedni pregled

14:30  Zlatni savjeti – 4. emisija – U ovoj emisiji fra Juro Marčinković donosi vam nekoliko zlata vrijednih savjeta o tome kako domaćim pripravcima možete pripremiti svoje tijelo za sunčanje, zaštititi kožu od štetnoga zračenja i nevjerojatno brzo izliječiti izgorjelu kožu. (R)

15:00  Tjedni vrtuljak – Tema: GLAZBA. Vožnja na Vrtuljku nije nikada bila zabavnija! Svakoga tjedna naši mali voditelji upoznat će Vas sa zanimljivom temom, ispričanoj na originalan dječji način ! Priroda, glazba, knjige, slastice… niz je dug i tu ne prestaje! Na Tjednom vrtuljku ima mjesta za sve: djecu i odrasle! (R)

15:30  Novo srce – 1. emisija – Gošća je s. Marija Dijana Mlinarić, karmelićanka BSI. Emisija fra Ivana Matića, voditelja Kuće susreta Tabor u Samoboru želi približiti gledateljima iskustvo vjere različitih osoba koje su u svom životu otkrili ljepotu i radost susreta sa živim Bogom. Svaki istinski susret s Bogom mijenja ljudska srca i u tom susretu otkriva se i jedna važna istina: Naš Bog ima srce i da nas to srce ljubi neizrecivom i vječnom ljubavlju. Ta nam se Božja ljubav u potpunosti objavljuje u Isusu Kristu, našem Gospodinu i Spasitelju. U njegovom Presvetom srcu nalazimo svoj mir, svoju sigurnost i svoju radost. (R)

16:00  Sveta Terezija iz Lisieuxa (The Secret of Saint Therese, 2016) dokumentarni film. Obećanje sv. Male Terezije bilo je: Zaraditi Raj radeći dobro na Zemlji. Njena misija: Širiti Evanđelje diljem svijeta. Usprkos kratkom ovozemaljskom životu postigla je oboje. Njezin jednostavni način života prožet snažnom porukom, revolucionalizirao je 20. stoljeće. Njezin život i pismena ostavština i dalje nastavljaju oduševljavati milijune ljudi. Njezina tajna je tako snažna da udahnjuje život njezinoj misiji: ”Voljeti Isusa i učiniti da On bude voljen od drugih.”

17:00  Dudo i prijatelji –  Drugu sezonu emisije ”Dudo i prijatelji” završavamo s ljudima koji svoje rezultate ostvaruju u vodi, odnosno u ronjenju na dah. Dubravko Šimenc u studiju je razgovarao s Andreom Andrijanić i Budimirom Šobatom.

18:00  Razlog nade – Emisija vas priprema na bit i sažetak nedjeljnog evanđelja. Božja riječ i nakon 2000 godina snažno progovara te donosi utjehu i nadu našem vremenu. Neka vam cijeli Dan Gospodnji i naredni tjedan budu u ozračju Božje riječi. Uređuje i vodi: doc. dr. sc. fra Darko Tepert, OFM. (R)

18:20  Katolički kalendar – Blažena Djevica Marija od brda Karmela (R)

18:25 Vjera i nada – Započinjemo emitiranje ljetne sheme emisija Vjera i nada. U iduće tri emisije, uz meditacije, emitiramo skladbe s ovogodišnjeg festivala ‘Dobri Pastir’ Varaždinske biskupije, održanog u travnju ove godine u Koprivnici. U ovotjednoj emisiji vidjet ćemo nastupe: Dječjeg zbor župa grada Koprivnice, Zbora mladih Ime ljubavi, Luke Kapitanića, Matije Antolića  te Zbora mladih Varaždinske biskupije.

19:00  Jeste li znali – 28. epizoda – Novi nastavak prigodom 100. obljetnice prisutnosti karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Hrvatskoj. Upoznajemo vas s njihovim radom i službom u našoj Domovini! (R)

20:00  Susret u Riječi – 24. emisija – Gost: dr. sc. Nedjeljko Mihanović, član suradnik Hazu. Književnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović

21:15 Božanstvena komedija – 20. emisija – TEMA: ČINJENICE UROTE. U emisiji Božanstvena komedija koja je na programu u nedjelju, 8. svibnja bit će govora o raznim teorijama zavjere i to iz perspektive kad one prestaju biti samo teorije i postaju činjenice. Kako s nekih pitanja skinuti stigmu „teorija urote“ i o njima jasno i argumentirano raspravljati? Postoje li zabranjene teme? Tko nam i kako sugerira da se određenom tematikom ne valja baviti? Kako je ustrojen svijet, razumijemo li poredak stvari u njemu i je li nam dopušteno postaviti „osjetljiva“ pitanja? Na ta i sijaset drugih tema svoje će nam uvide podastrijeti Krešimir Mišak, popularni tv voditelj, pisac, glazbenik i dugogodišnji proučavatelj ove teme te Davor Pavuna, svjetski poznat znanstvenik fizičar koji je kao malo tko otišao daleko u spajanju svojih spoznaja s područja fizike te duhovnosti. Emisija je začinjena skečevima, prilozima te kojekakvim iznenađenjima kakva se rijetko viđaju u hrvatskom televizijskom prostoru. (R)

22:15  Katolička misijska župa u Taganrogu u Rusiji – dokumentarni film – Rad sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova s. Augustine Mesarić i s. Mirjam Bubnić. Autor filma i scenarij: don Pavao Crnjac

23:00  Svjedočanstva – 14. emisija – Pogledajte svjedočanstvo karmelićana, br. Dražena Marije Vargaševića koji progovara o svom pozivu, redovničkom životu, radikalnoj karmelskoj duhovnosti te svakodnevnim izazovima i borbama. Gdje crpi snagu i zašto njegov govor oduševljava za ”karmel”? Pogledajte! (R)

23:30  Kapi mora, kapi sunca – dokumentarni film u Laudato produkciji. Film o gradu Komiži na otoku Visu nastao je na temelju priče književnika i novinara Renata Baretića, a stihove Jakše Fiamenga u filmu govori pokojni glumac Ivica Vidović. Ovaj dokumentarni film je u organizaciji Hrvatske matice iseljenika, podružnice Split, bio prikazan na Internacionalnom filmskom festivalu u San Pedru, Kalifornija (International film Festival San Pedro California), hrvatskoj zajednici u Houstonu i New Orleansu, kao i u Baka Gallery u Torontu, Kanada. Svugdje gdje je prikazan film je lijepo primljen jer govori o moru, jugu, karnevalu, Svetom Nikoli kada mještani pale brod u Komiži, a sve to na jedan poetičan način popraćen glazbom Marijana Rakića, Ljube Stipišića Delmate u izvođenju klape “Šufit” 

00:00 HIMNA

00:02  Izdvojeno – tjedni pregled svih emisija tijekom proteklog tjedna. (R)

01:00  Zlatni savjeti  – 4. emisija – U ovoj emisiji fra Juro Marčinković donosi vam nekoliko zlata vrijednih savjeta o tome kako domaćim pripravcima možete pripremiti svoje tijelo za sunčanje, zaštititi kožu od štetnoga zračenja i nevjerojatno brzo izliječiti izgorjelu kožu. (R)

01:30  Dudo i prijatelji – Drugu sezonu emisije ”Dudo i prijatelji” završavamo s ljudima koji svoje rezultate ostvaruju u vodi, odnosno u ronjenju na dah. Dubravko Šimenc u studiju je razgovarao s Andreom Andrijanić i Budimirom Šobatom. (R)

02:30  Vjera i nada – Započinjemo emitiranje ljetne sheme emisija Vjera i nada. U iduće tri emisije, uz meditacije, emitiramo skladbe s ovogodišnjeg festivala ‘Dobri Pastir’ Varaždinske biskupije, održanog u travnju ove godine u Koprivnici. U ovotjednoj emisiji vidjet ćemo nastupe: Dječjeg zbor župa grada Koprivnice, Zbora mladih Ime ljubavi, Luke Kapitanića, Matije Antolića  te Zbora mladih Varaždinske biskupije. (R)

03:00 Susret u Riječi – 24. emisija – Gost: dr. sc. Nedjeljko Mihanović, član suradnik Hazu. Književnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović (R)

04:00  Izdvojeno – tjedni pregled svih emisija tijekom proteklog tjedna. (R)

05:00  Katolička misijska župa u Taganrogu u Rusiji – dokumentarni film – Rad sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova s. Augustine Mesarić i s. Mirjam Bubnić. Autor filma i scenarij: don Pavao Crnjac (R)

06:00  Božanstvena komedija – 20. emisija – TEMA: ČINJENICE UROTE. U emisiji Božanstvena komedija koja je na programu u nedjelju, 8. svibnja bit će govora o raznim teorijama zavjere i to iz perspektive kad one prestaju biti samo teorije i postaju činjenice. Kako s nekih pitanja skinuti stigmu „teorija urote“ i o njima jasno i argumentirano raspravljati? Postoje li zabranjene teme? Tko nam i kako sugerira da se određenom tematikom ne valja baviti? Kako je ustrojen svijet, razumijemo li poredak stvari u njemu i je li nam dopušteno postaviti „osjetljiva“ pitanja? Na ta i sijaset drugih tema svoje će nam uvide podastrijeti Krešimir Mišak, popularni tv voditelj, pisac, glazbenik i dugogodišnji proučavatelj ove teme te Davor Pavuna, svjetski poznat znanstvenik fizičar koji je kao malo tko otišao daleko u spajanju svojih spoznaja s područja fizike te duhovnosti. Emisija je začinjena skečevima, prilozima te kojekakvim iznenađenjima kakva se rijetko viđaju u hrvatskom televizijskom prostoru. (R)

06:55  Jeste li znali – 28. epizoda – Novi nastavak prigodom 100. obljetnice prisutnosti karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Hrvatskoj. Upoznajemo vas s njihovim radom i službom u našoj Domovini! (R)

07:40   INFOKANAL


 

Da biste komentirali, prijavite se.