Laudato TV program za nedjelju 22.9.2019.

Izdvajamo: 17:00 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. U emisiji Dudo i prijatelji razgovarali smo s kondicijskim trenerom naših srebrnih Vatrenih Lukom Milanovićem i mladim Tianom Jagarićem, studentom kineziologije, osobnim trenerom koji je dio tima Aktivna Hrvatska! Kako se naši Vatreni pripremaju za velike utakmice, zbog čega je važno biti fizički aktivan i što je to projekt Aktivna Hrvatska saznajte u emisiji.
Autor: laudato.hr/A.K.K. Photo: Laudato/screenshot nedjelja, 22. rujna 2019. u 18:32
8:55 Katolički kalendar, sv. Mauricije, vjerska emisija

8:00 Novo srce, emisija. Gošća Novog srca je akademska slikarica Eva Vukina. Kako je izgledao njezin rast u vjeri, kako se kao Međimurka s adresom u Rijeci uključila u projekt Pod smokvom i došla do nastupa na koncertu Progledaj srcem? Zašto se odlučila za stvaranje sakralne umjetnosti? Saznajte u emisiji.

8:45 Razlog nade, vjerska emisija. Bit i sažetak Evanđelja 24. nedjelje kroz godinu (Lk 16,1-13). Urednik emisije: vlč. Josip Vidović

9:05 Majka Angelica, emisija. U ovoj epizodi Majka Angelica objašnjava, kako ih ona zove, teške prispodobe, jer su često nerazumljive ili ih je teško objasniti.

10:05 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Nastavljamo temu tajanstvenog susreta s Isusom i plodovi tog susreta. Nadahnuće tražimo u Svetom pismu koje tumači bibličar p. Niko Bilić, SJ.

10:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

11:30 Čujte i počujte, informativna emisija. Inicijativa 40 dana za život organizira novu jesensku molitvenu kampanju, koja će se pod geslom ''Za dijete više'' održati od 25. rujna do 3. studenog u 33 grada na 35 mjesta molitvenog bdjenja. Kampanja će započeti marijanskim procesijama za život u čast Bezgrješnom Srcu Marijinu, a održat će se u 10 hrvatskih gradova.

12:00 Angelus: Vatikan, prijenos

12:15 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija

12:35 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

13:00 Razlog nade, vjerska emisija. Inicijativa 40 dana za život organizira novu jesensku molitvenu kampanju, koja će se pod geslom ''Za dijete više'' održati od 25. rujna do 3. studenog u 33 grada na 35 mjesta molitvenog bdjenja. Kampanja će započeti marijanskim procesijama za život u čast Bezgrješnom Srcu Marijinu, a održat će se u 10 hrvatskih gradova.

13:20 Katolički kalendar, sv. Mauricije, vjerska emisija

13:30 Izdvojeno - tjedni pregled, informativna emisija

14:30 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. Miroslav i Kim Škoro ugostili su nas na svojoj zagrebačkoj adresi. U emisiji otkrijte kako i gdje su se glazbenik iz Hrvatske i doktorica prava iz Sjedinjenih Američkih Država upoznali te zašto su čak tri puta morali jedno drugome obećati ljubav i vjernost. Vjera, ljubav i Domovina temeljne su vrijednosti koje zastupa bračni par Škoro, a u tom duhu odgojali su i svoju djecu. Provjerite i kako će Slavonac pripremiti ribu na gradele sa salatom od krumpira i paprike.

15:15 Od Hercegovine do Konga, dokumentarni film. Prvi je hercegovački franjevac stupio na afričko tlo prije 50 godina. Fra Blago Brkić je u misijama u Kongu proveo 25 godina. Slijedila su ga njegova subraća, svi sa istim ciljem: širiti Božju riječ na afričkom kontinentu, pomoći tamošnjem stanovništvu u dubokim teškoćama i velikom siromaštvu. Žetva je velika, a radnika je malo. Misijski poziv uvijek je aktualan, a hercegovački franjevci hrabro su mu se odazvali i nisu nikada posustali radeći vrijedno na velikoj žetvi. Kako i zašto su postali misionari, što su sve naučili o Africi, što je sve Afrika naučila njih te na koji su način poboljšali živote mnogih saznajte u ovom Laudatovom dokumentarnom filmu koji je naslov dobio prema knjizi fra Blage Brkića. Redateljica: Nada Prkačin.

16:00 Kuhinja sv. Hildegarde, kulinarska emisija. Iz Kuhinje sv. Hildegarde zamirisala je juha od celera, a kako se priprema objašnjava Karmela Vukov-Colić.

16:05 In familia Dei, emisija. U studiju Laudato TV-a svjedoče Jelena i Ivica Markota. Kako je Gospodin jedan naoko izgubljen brak - pun kušnji, teškoća i razdvojenosti - uspio svojom milošću i ljubavlju iscijeliti te učiniti sve novo? Što im znači Pokret krunice za obraćenje i mir, a što djelovanje u obiteljskoj zajednici te kako je jedan ruksak pun papirića pretočen u molitvenik.
 
17:00 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. U emisiji Dudo i prijatelji razgovarali smo s kondicijskim trenerom naših srebrnih Vatrenih Lukom Milanovićem i mladim Tianom Jagarićem, studentom kineziologije, osobnim trenerom koji je dio tima Aktivna Hrvatska! Kako se naši Vatreni pripremaju za velike utakmice, zbog čega je važno biti fizički aktivan i što je to projekt Aktivna Hrvatska saznajte u emisiji.
 
18:00 Vidljivi tragovi, emisija. O kurikularnoj reformi u školstvu pod nazivom 'Škola za život' iz kuta vjeroučitelja govorile su Tihana Petković i Ana Volf.
 
18:35 Vjera i nada, emisija. Na brežuljku u blizini planine Ivanščice smjestio se samostan sestara Klanjateljica Krvi Kristove na području Varaždinske biskupije. Tko su ove redovnice i koja je poveznica spomenutog samostana u Ivanečkom Vrhovcu s blagdanom Gospe Žalosne koji Crkva slavi 15. rujna, pogledajte ovog tjedna u emisiji Vjera i nada.

19:00 Izdvojeno - tjedni pregled, informativna emisija

20:00 Stope (2016.), dokumentarni film. Dokumentarni film o poznatoj hodočasničkoj ruti 'Camino' prema Santiagu de Composteli. Sniman s budžetom od gotovo 200 tisuća eura ovaj film donosi nezaboravne prizore rute koja polazi iz južne Francuske ide preko sjeverne Španjolske do svetišta sv. Jakova. Nestvarni prizori prirode i povijesne arhitekture iz zraka, bliski prikaz boli i trpljenja mladih američkih hodočasnika te promjena koja se događa u njima pred ciljem okosnica su ovog hvaljenog dokumentarca. Rimokatolički svećenik iz američke Arizone predvodi grupu od deset mladića različitog podrijetla na pješačenje dugačko 800 kilometara. Njihova četrdesetodnevna 'šetnja' započinje na jugu Francuske preko Sjeverne rute Camina do španjolskog grada Santiaga de Compostele u kojemu je smješteno svetište svetog apostola Jakova. Nitko ovim hrabrim mladićima ne garantira uspjeh. Dolazak na cilj nije zajamčen, s obzirom da se moraju boriti s teškim vremenskim utjecajima, hladnim kišnim noćima i vrućim danima, zahtjevnim terenom i ponekim stranputicama. Uz bol u mišićima, nezamislive žuljeve i povremene ozljede, najveća borba hodočasnika događa se u njima samima. Svakodnevno se javlja želja za odustajanjem koju valja pobijediti. Neki tvrde da su na Putu upoznali put vlastitoga života. Želite li krenuti s njima?

21:35 Tolkien, emisija

22:35 Snagom dobrote, emisija. Epizoda govori o životu i poslovanju Arthura A. Ciocie, koji je pretvorio vinsku tvrtku pred raspadom u najveći brand vina na svijetu. Pogledajte i razgovor s ravnateljem Coccia centra za principijalno poduzetništvo Andreasom Widmerom.

23:05 Arka, dokumentarni film

23:20 Glazba, glazba

0:00 Himna       

0:02 Izdvojeno - tjedni pregled, informativna emisija

1:00 In familia Dei, emisija. U studiju Laudato TV-a svjedoče Jelena i Ivica Markota. Kako je Gospodin jedan naoko izgubljen brak - pun kušnji, teškoća i razdvojenosti - uspio svojom milošću i ljubavlju iscijeliti te učiniti sve novo? Što im znači Pokret krunice za obraćenje i mir, a što djelovanje u obiteljskoj zajednici te kako je jedan ruksak pun papirića pretočen u molitvenik.

2:00 Kuhinja sv. Hildegarde, kulinarska emisija. Iz Kuhinje sv. Hildegarde zamirisala je juha od celera, a kako se priprema objašnjava Karmela Vukov-Colić.

2:10 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. U emisiji Dudo i prijatelji razgovarali smo s kondicijskim trenerom naših srebrnih Vatrenih Lukom Milanovićem i mladim Tianom Jagarićem, studentom kineziologije, osobnim trenerom koji je dio tima Aktivna Hrvatska! Kako se naši Vatreni pripremaju za velike utakmice, zbog čega je važno biti fizički aktivan i što je to projekt Aktivna Hrvatska saznajte u emisiji.

3:00 Vidljivi tragovi, emisija. O kurikularnoj reformi u školstvu pod nazivom 'Škola za život' iz kuta vjeroučitelja govorile su Tihana Petković i Ana Volf.

3:35 Vjera i nada, emisija. Na brežuljku u blizini planine Ivanščice smjestio se samostan sestara Klanjateljica Krvi Kristove na području Varaždinske biskupije. Tko su ove redovnice i koja je poveznica spomenutog samostana u Ivanečkom Vrhovcu s blagdanom Gospe Žalosne koji Crkva slavi 15. rujna, pogledajte ovog tjedna u emisiji Vjera i nada.

4:00 Vijesti iz Svete zemlje, informativna emisija

4:20 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

4:45  Krunica Blažene Djevice Marije, molitva

5:15 More milosrđa, kontakt emisija. Emisija započinje razgovorom i svjedočanstvom poduzetnika Andreja Grubišića, priznatog financijskog stručnjaka i konzultanta. U drugom dijelu emisije gost je svećenik vlč. Dražen Radigović, župnik iz Kašine i karizmatik koji je s gledateljima razgovarao na temu 'Vjerom i molitvom do ozdravljenja'.


 

Da biste komentirali, prijavite se.