Laudato TV program za petak 11.8.2017.

Iz programa izdvajamo: U 21:15 "Jeste li znali" tema emisija je "Vojska Bezgrješne"-Postoji li ikakva veza između Blažene Djevice Marije Bezgrješne i medija?
Autor: Laudato/K.P. Photo: Laudato četvrtak, 10. kolovoza 2017. u 18:28
07:45  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.

07:50  Katolički kalendar – sveta Klara Asiška

08:15  Moja katolička obitelj  –  crtani serijal – sveti Franjo

08:45 Mali veliki –  Tema: Obitelj. Naučite od onih najmanjih odgovore na pitanja velikih. Mudri i dosjetljivi dječji odgovori zabavljaju i tjeraju na razmišljanje. Voditeljica: Vida Tunguz. (R)
09:15 Izdvojeno – informativna emisija (R)

09:30 Božanstvena komedija – 13. emisija – Tema epizode: je milosrđe. Da temu ne bi uzeli zdravo za gotovo te slučajno pomislili kako o njoj sve već znamo, odlučili smo je malo pobliže obraditi. O milosrđu i djelima milosrđa govorit će fra Ante Vučković, jedan od četvorice misionara milosrđa u Hrvatskoj imenovanih od Svetog Oca. Prikladnijeg gosta za ovu temu nismo mogli naći. Drugi je gost Dino Dabro, mladi filozof iz Splita i pjevač u klapi koji nam donosi jedan zanimljiv i konkretan primjer milosrđa. Konac emisije ostavljen je za časnu sestru milosrdnicu Mariju Zrno koja nam je o milosrđu govorila iz svoje sestrinske perspektive. (R)

10:35  Što nam kaže Sveto pismo  –  48. emisija – Tema: Farizej postaje apostol (Dj 9,1-9). Najpoznatiji biblijski izvještaj o obraćenju potvrđuje da je Krist svjetlo koje je došlo na svijet i strogog, prijetnjom ispunjenog farizeja Savla iz dubine mijenja u njegovu životnom usmjerenju, ne dokidajući njegovu žustru narav. Emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: p. Niko Bilić, DI. (R)

11:00 Camillo de Lellis (Ti Servirò – la vita di San Camillo de Lellis, 2007), doku-drama – Camillo de Lellis, rođen 1550. godine, bio je vojnik plaćenik i ovisnik o kocki. Nakon jednog vojnog pohoda, izgubio je sva svoja dobra kockajući. Tada je u razgovor s jednim franjevcem promijenio život. On ga je pozvao razmisliti koji je njegov pravi životni poziv. Camillo se htio na unutarnju način posvetiti Bogu redovničkim životom. No, zbog bolesne noge završio je u rimskom hospiciju Svetog Jakova za neizlječive bolesti. Ondje je i ostao i svoj život posvetio brizi za bolesne.

12:00 Angelus  –  Molitva Anđeo Gospodnji

12:02  Život na stijeni  – 1. emisija – Domaćini u studiju su ovaj put  Doug Barry i otac John Paul. Gost u studiju je haićanski svećenik, misionar Louis Merosne. Rođen u Haitiju, došao sa obitelji u SAD gdje se školovao i postao svećenik. Govori o svom djetinjstvu, odrastanju,  preseljenju i izazovima s kojima se suočavao, o svojoj prekrasnoj rodnoj zemlji, o misionarskom radu i apostolskom poslanju u ime Krista te koliko je to potrebno u današnjem svijetu. O njegovom pozivu i organizaciji „Haiti 180“ saznajte više u emisiji. (R)

13:00 Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima (R)

13:05  Katolički kalendar – sveta Klara Asiška (R)

13:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

13:30  Što nam kaže Sveto pismo  –  48. emisija – Tema: Farizej postaje apostol (Dj 9,1-9). Najpoznatiji biblijski izvještaj o obraćenju potvrđuje da je Krist svjetlo koje je došlo na svijet i strogog, prijetnjom ispunjenog farizeja Savla iz dubine mijenja u njegovu životnom usmjerenju, ne dokidajući njegovu žustru narav. Emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: p. Niko Bilić, DI. (R)

14:00 Uzimam! – 6 .epizoda – Edukativan serijal o ljubavi i  braku. (R)

14:30 POĐI ZA MNOM – KRIŽNI PUT –  Meditacija prema postajama križnog puta autora Tomislava Ivančića u izdanju Kršćanske sadašnjosti i Teovizije Zagreb.

15:00  Krunica Božjeg milosrđa

15:30  Novo srce  – 30. emisija – Kakvo je iskustvo klauzurnog života sestara klarisa? Po prvi puta na Laudato TV o ovom redu, njegovom poslanju i svjedočanstvu vlastitog života govori sestra Marija Hedviga od Predragocjene Krvi Kristove. Urednik i voditelj:  fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta „Tabor“.

16:00 Školske sestre franjevke u srcu Afrike (2015) –  dokumentarni film –  Sestre franjevke 2014. godine obilježile su 40 godina života i djelovanja u Misiji u Kongu. U spomen na odlazak prvih sestara iz Splita, prve misijske korake i djelatnu prisutnost u Misiji, nastao je ovaj film, u suradnji sestara misionarki i autorskog dvojca Zorana Marinovića i Davora Stopića. Film prikazuje povijest sestrinskoga četrdesetogodišnjeg služenja Bogu u bližnjemu, u najsiromašnijima od siromašnih, kongoansku stvarnost sestara, ali i one čije je živote dotakla njihova briga.

17:00 Božanstvena komedija – 13. emisija – Tema epizode: je milosrđe. Da temu ne bi uzeli zdravo za gotovo te slučajno pomislili kako o njoj sve već znamo, odlučili smo je malo pobliže obraditi. O milosrđu i djelima milosrđa govorit će fra Ante Vučković, jedan od četvorice misionara milosrđa u Hrvatskoj imenovanih od Svetog Oca. Prikladnijeg gosta za ovu temu nismo mogli naći. Drugi je gost Dino Dabro, mladi filozof iz Splita i pjevač u klapi koji nam donosi jedan zanimljiv i konkretan primjer milosrđa. Konac emisije ostavljen je za časnu sestru milosrdnicu Mariju Zrno koja nam je o milosrđu govorila iz svoje sestrinske perspektive. (R)

18:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima. (R)

18:05  Katolički kalendar – sveta Klara Asiška (R)

18:15  Izdvojeno – informativna emisija

18:25  Zagrli život – Ovaj dokumentarni film donosi svjedočanstva djevojaka koje su se suočile s pritiskom okoline za počinjenje pobačaja, a pomoć su pronašle u okviru udruge Betlehem u kojoj je, od njenog osnutka, više od tisuću djevojaka pronašlo pomoć. Kroz samu kuću prošlo je 90 djevojaka, a rođeno 50 djece.

18:50 Fra Berard (2015) dokumentarni film – Fra Berard Ante Barčić, najstariji član Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, te najstariji franjevac na svijetu, preminuo je u utorak, 3. svibnja. U ovom dokumentarnom filmu Edija Benčića fra Berard slavi 105. rođendan. Iznosi svoja sjećanja, stoljetnu povijest Hrvatske i osoba koje su obilježile njegov život.

20:00  Svijet očima Vatikana – 84. epizoda – Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini.

20:20 Stopama Ivana Pavla II. In The Footsteps Of John Paul The Great (2014), dokumentarni film – Film ”Stopama Ivana Pavla II.”, korak po korak otkriva detalje koji su sačinjavali i oblikovali život jedne od najutjecajnijih osoba 20. stoljeća. Obilazeći ulice kojima je hodao, mjesta u kojima je nalazio utjehu i snagu za radišnost, sredinu koja je obilježena njegovim djelovanjem i susrećući žive svjedoke njegove veličine, ovaj film pojašnjava kako se do pijedestala svetosti penje u svakodnevici. Hodočasnice Joanne Bogle i Clare Anderson prošle su svim bitnim mjestima i razgovarale s ljudima iz djetinjstva, mladosti i razdoblja svećeništva Ivana Pavla II. Putujući uzduž i poprijeko Poljske prikupljale su intervjue na lokacijama koje oduzimaju dah te obišle spomenike, svjedoke hrabrosti i predanosti koje je Papa čiji je moto ”Sav Tvoj” (op.a.Marijin) potvrđivao cijelim svojim životom.

21:15 Jeste li znali? –  74. emisija – Vojska Bezgrješne  –  Postoji li ikakva veza između Blažene Djevice Marije – Bezgrješne i medija? Što je sve nastalo kao plod vjere i pouzdanja u Providnost jednog redovnika? Kad se kaže „Vojska Bezgrješne“, na što se misli i zvuči li vam to neobično – povezivati Isusovu Majku i Vojsku? Što ta Vojska „brani“, a što „osvaja“? Odgovore na ova pitanja otkriva nam naš gost fra Ivan Bradarić, OFM Conv., pokrajinski asistent “Vojske Bezgrješne” za Južnu Hrvatsku

22:00  U potrazi za sv. Antunom: od izgubljenosti do vječnosti (Finding Saint Anthony: A Story of Loss and Light, 2013), dokumentarni film  –  Poznat kao „svetac cijeloga svijeta“, sv. Antun Padovanski jedan je od najpoznatijih svetaca Katoličke crkve. Tko je Antun Padovanski? U kakvom je vremenu i okolnostima živio i s čime se sve suočavao na svom putu?  Film istražuje njegov život: od mladog Fernanda u traženju i gubljenju, do hrabrog svetačkog izbora potpunog predanja Božjoj volji.

23:00  Poznajemo li svece? – 4. epizoda – sv. Franjo – Dopustite da vas p. James Martin, DI, autor bestselera „Moj život sa svecima“ upozna sa svojim omiljenima katoličkim svecima kroz živopisne komentare s dramatičnim fotografijama i umjetničkim slikama koji vam približuju njihove izvanredne živote.

23:15  FRAMA – neočekivano putovanje (2015), dokumentarni film – Film Josipa Ninkovića o franjevačkoj mladeži, njihovom djelovanju, povezanosti sa sv. Franjom i Asizu, njegovom rodnom mjestu…

00:00  HIMNA

00:02   Izdvojeno 
– informativna emisija (R)
00:25   Svijet očima Vatikana – 83. epizoda –Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini. (R)

00:45  Iz srca Europe Plus – 16. epizoda   – Teme emisije: Hrvatski novinari iz Bosne i Hercegovine u posjetu Europskom parlamentu u Strasbourgu – dojmovi, europske teme u BiH, informiranost građana BiH o EU, suradnja s HR parlamentarcima. Gosti u studiju: Željana Zovko, zastupnica u Europskom parlamentu, Zoran Krešič, Večernji list, Milan Šutalo, glavni urednik Hrvatskog medijskog servisa. Urednik i voditelj emisije: Alen Legović (R)

01:15  Novo srce  – 30. emisija – Kakvo je iskustvo klauzurnog života sestara klarisa? Po prvi puta na Laudato TV o ovom redu, njegovom poslanju i svjedočanstvu vlastitog života govori sestra Marija Hedviga od Predragocjene Krvi Kristove. Urednik i voditelj:  fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta „Tabor“.(R)

01:55  FRAMA – neočekivano putovanje (2015), dokumentarni film – Film Josipa Ninkovića o franjevačkoj mladeži, njihovom djelovanju, povezanosti sa sv. Franjom i Asizu, njegovom rodnom mjestu…(R)

02:15 Jeste li znali? –  74. emisija – Vojska Bezgrješne  –  Postoji li ikakva veza između Blažene Djevice Marije – Bezgrješne i medija? Što je sve nastalo kao plod vjere i pouzdanja u Providnost jednog redovnika? Kad se kaže „Vojska Bezgrješne“, na što se misli i zvuči li vam to neobično – povezivati Isusovu Majku i Vojsku? Što ta Vojska „brani“, a što „osvaja“? Odgovore na ova pitanja otkriva nam naš gost fra Ivan Bradarić, OFM Conv., pokrajinski asistent “Vojske Bezgrješne” za Južnu Hrvatsku. (R)

03:00 POĐI ZA MNOM – KRIŽNI PUT –  Meditacija prema postajama križnog puta autora Tomislava Ivančića u izdanju Kršćanske sadašnjosti i Teovizije Zagreb.

03:30 Krunica Božjeg milosrđa

04:00  Izdvojeno – informativna emisija (R)

04:30 Svijet očima Vatikana – 83. epizoda –Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini. (R)

04:50 Iz srca Europe Plus – 16. epizoda   – Teme emisije: Hrvatski novinari iz Bosne i Hercegovine u posjetu Europskom parlamentu u Strasbourgu – dojmovi, europske teme u BiH, informiranost građana BiH o EU, suradnja s HR parlamentarcima. Gosti u studiju: Željana Zovko, zastupnica u Europskom parlamentu, Zoran Krešič, Večernji list, Milan Šutalo, glavni urednik Hrvatskog medijskog servisa. Urednik i voditelj emisije: Alen Legović (R)

05:10  Fra Berard (2015) dokumentarni film – Fra Berard Ante Barčić, najstariji član Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, te najstariji franjevac na svijetu, preminuo je u utorak, 3. svibnja. U ovom dokumentarnom filmu Edija Benčića fra Berard slavi 105. rođendan. Iznosi svoja sjećanja, stoljetnu povijest Hrvatske i osoba koje su obilježile njegov život. (R)

06:15  Školske sestre franjevke u srcu Afrike (2015) –  dokumentarni film –  Sestre franjevke 2014. godine obilježile su 40 godina života i djelovanja u Misiji u Kongu. U spomen na odlazak prvih sestara iz Splita, prve misijske korake i djelatnu prisutnost u Misiji, nastao je ovaj film, u suradnji sestara misionarki i autorskog dvojca Zorana Marinovića i Davora Stopića. Film prikazuje povijest sestrinskoga četrdesetogodišnjeg služenja Bogu u bližnjemu, u najsiromašnijima od siromašnih, kongoansku stvarnost sestara, ali i one čije je živote dotakla njihova briga.

07:15  Što nam kaže Sveto pismo  –  48. emisija – Tema: Farizej postaje apostol (Dj 9,1-9). Najpoznatiji biblijski izvještaj o obraćenju potvrđuje da je Krist svjetlo koje je došlo na svijet i strogog, prijetnjom ispunjenog farizeja Savla iz dubine mijenja u njegovu životnom usmjerenju, ne dokidajući njegovu žustru narav. Emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: p. Niko Bilić, DI. (R)

Da biste komentirali, prijavite se.