Laudato TV program za petak 19.5.2017.

Iz programa izdvajamo: u 21:15 JESTE LI ZNALI? – 56.emisija – Fra Ivo Tadić, upravitelj misija u australskom mjestu Wollongog i delegat Hrvatske inozemne pastve za Australiju i oceaniju govori o Hrvatima u Australiji. Urednica i voditeljica: Ana Lesić
Autor: Laudato/M.P. Photo: Laudato petak, 19. svibnja 2017. u 18:34

07:45  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.

07:50  Katolički kalendar – Sveti Celestin V.

08:15  Zgode Emily i Alexandera – crtani serijal – 10. epizoda – Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

08:45 Mali veliki – U nedjelju je bio Majčin dan i zato je nova emisija Mali i veliki posvećena svim majkama! Na čemu su im djeca  zahvalna i zašto ih toliko vole povjerili su nam učenici osnovne škole.

09:15 Izdvojeno – informativna emisija (R)

09:30 Božanstvena komedija – 29.emisija – Vrhunaravna, gotovo fantazmagorična epizoda Božanstvene komedije govori o postojanju i kvaliteti humora u Hrvatskoj te unutar crkvenog miljea. Kakav je humor u Hrvatskoj, čemu se smijemo, postoji li humor u Crkvi, možemo li gaziti ljetnim tenisicama u lokvu vode? Gosti su super truper, oba su dipl. ing.: Zlatan Zuhrić Zuhra te Srećko Puntarić Felix. Opa! Gledamo se! (R)

10:30  Što nam kaže Sveto pismo – 36. emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: p. Niko Bilić, DI. (R)

11:00 ZUM – Zajedno u mladosti – 16. emisija  – Zanimaju vas razne teme iz života mladih? Onda je emisija Zajedno u mladosti baš za vas. Donosimo vam zanimljive i inspirativne priče u kojima će te sigurno uživati. Budite s nama, budite zajedno u mladosti. (R)

12:00 Regina Coeli  – Molitva Kraljice neba

12:02 Credo – 12. epizoda – edukativni serijal koji objašnjava vjerovanje Katoličke Crkve na jednostavan i pristupačan način. (R)

12:15 Ti si Božje djelo – 10. nastavak – više od svega, mladi danas traže smisao koji im svijet ne može dati. Žele imati dubok odnos sa Isusom Kristom i pri tom traže potporu Crkve. No većina ih se na tom putu osjeća usamljeno i bez podrške. Radi njih se dinamičan govornik Justin Fatica i grupa mladih evangelizatora zaputili preko cijelog SAD-a kako bi mladima donijeli Kristovu poruku nade. Pogledajte u seriji „Ti si djelo Božje“ kako se mladi otvaraju snazi Njegove ljubavi kako bi bili ono što jesu – djeca Božja, Božje djelo. (R)

13:00  Minute za tebe – Evanđelje dana

13:05  Katolički kalendar – Sveti Celestin V.

13:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

13:30  Što nam kaže Sveto pismo – 36. emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: p. Niko Bilić, DI. (R)

14:00 Kršćani u suvremenom svijetu – 9. nastavak – edukativan serijal o ulozi kršćana u suvremenom društvu na temelju socijalnog nauka Crkve i najpoznatijih socijalnih enciklika. (R)

15:00  Krunica Božjeg milosrđa

15:25 Dođi, slijedi me – naziv originala: “Come Follow me” (2013.) kratkometražni igrani film koji prikazuje odnos između Isusa i apostola Petra. Od dana kada je Petar čuo Isusov poziv do razgovora nakon uskrsnuća u kojem ga zove „pasti Njegove ovce“, ovaj kratki film prekrasno opisuje Petrovu transformaciju iz plašljivog kukavice u hrabrog vođu prve Crkve.

16:00 Prosudbe – 63. emisija – pridružite nam se u emisijama ”Prosudbi” koje se bave važnim i aktualnim društveno-političkim temama. Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić(R)

17:00 Božanstvena komedija – 29.emisija – Vrhunaravna, gotovo fantazmagorična epizoda Božanstvene komedije govori o postojanju i kvaliteti humora u Hrvatskoj te unutar crkvenog miljea. Kakav je humor u Hrvatskoj, čemu se smijemo, postoji li humor u Crkvi, možemo li gaziti ljetnim tenisicama u lokvu vode? Gosti su super truper, oba su dipl. ing.: Zlatan Zuhrić Zuhra te Srećko Puntarić Felix. Opa! Gledamo se! (R)

18:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.

18:05  Katolički kalendar – Sveti Celestin V.

18:15  Izdvojeno – informativna emisija

18:30  Vijesti iz Svete Zemlje – 65. emisija – informativna emisija o događanjima u područjima pod jurisdikcijom Kustodije Svete Zemlje.

19:00  Lika od početaka hrvatske države do Crkve hrvatskih mučenika – dokumentarni film kojeg je snimanje inicirala Gospićko-senjska biskupija povodom proslave 10. obljetnice postojanja. Redatelj filma je Jakov Sedlar, koji je, kako sam kaže, u taj film unio svoj pogled i dio svoje duše. Tekst je napisao Hrvoje Hitrec, namjeravajući dati pregled povijesti ovog prostora od početaka hrvatske države do realizacije Crkve hrvatskih mučenika na Udbini, kako stoji u podnaslovu. Hitrec je obuhvatio sve glavne događaje koji su se zbili i sva glavne osobe koje su svojim djelom obogatili povijest ovih prostora. Dan je opširan izvadak iz govora predsjednika Tuđmana u Gospiću nakon „Oluje“. Uz Hitrecov tekst tu su i interventi biskupa gospićko-senjskog Bogovića, župana ličko-senjskog Jurkovića i ravnatelja Nacionalnog parka „Plitvička jezera“ Šutića. U filmu su posebno dojmljive snimke pejzaža, ali i povijesnih fakata kao što su Krbavska bitka ili pak stradanja i pobjede u Domovinskom ratu.

20:00  Svijet očima Vatikana – 72. informativna emisija – Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini.

20:20  Prijelomni dan za kršćanstvo – Priča o Milanskom ediktu – Laudatov dokumentarni film – 313. godine u rimskom Carstvu dogodio se dramatičan obrat – prekinuti su progoni kršćana, a oni su otada mogli slobodno sudjelovati i izgradnji Europe. O tom prijelomnom trenutku za kršćanstvo i svijet govore vrhunski hrvatski stručnjaci za povijest i arheologiju.

21:15 Jeste li znali? – 56.emisija – Fra Ivo Tadić, upravitelj misija u australskom mjestu Wollongog i delegat Hrvatske inozemne pastve za Australiju i oceaniju govori o Hrvatima u Australiji. Urednica i voditeljica: Ana Lesić

22:15 Hrvati i njihovi franjevci u SAD-u i Kanadi – dokumentarni film redatelja Jakova Sedlara u produkciji Hrvatske franjevačke kustodije Svete obitelji (2011.). U filmu se prati naseljavanje Amerike još od početka novog vijeka i posebno detaljno naseljavanje Hrvata početkom prošlog stoljeća. Tekst Hrvoja Hitreca popraćen je arhivskim fotografijama i filmovima. U drugom dijelu filma dotaknuto je djelovanje američkih i kanadskih župa u kojima se okuplja veći broj Hrvata i podrobnije rad Hrvatskog etničkog instituta u Chicagu.

23:58 INFOKANAL

00:00  HIMNA

00:02   Izdvojeno – informativna emisija (R)

00:25   Svijet očima Vatikana – 72. informativna emisija – Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini.  (R)

00:50  Iz srca Europe – Iz prijestolnice Europe, Bruxellesa, donosimo razgovore o aktualnim političkim i društvenim zbivanjima. Urednik i voditelj: Alen Legović (R)

 01:15 Lika od početaka hrvatske države do Crkve hrvatskih mučenika – dokumentarni film kojeg je snimanje inicirala Gospićko-senjska biskupija povodom proslave 10. obljetnice postojanja. Redatelj filma je Jakov Sedlar, koji je, kako sam kaže, u taj film unio svoj pogled i dio svoje duše. Tekst je napisao Hrvoje Hitrec, namjeravajući dati pregled povijesti ovog prostora od početaka hrvatske države do realizacije Crkve hrvatskih mučenika na Udbini, kako stoji u podnaslovu. Hitrec je obuhvatio sve glavne događaje koji su se zbili i sva glavne osobe koje su svojim djelom obogatili povijest ovih prostora. Dan je opširan izvadak iz govora predsjednika Tuđmana u Gospiću nakon „Oluje“. Uz Hitrecov tekst tu su i interventi biskupa gospićko-senjskog Bogovića, župana ličko-senjskog Jurkovića i ravnatelja Nacionalnog parka „Plitvička jezera“ Šutića. U filmu su posebno dojmljive snimke pejzaža, ali i povijesnih fakata kao što su Krbavska bitka ili pak stradanja i pobjede u Domovinskom ratu. (R)

02:00 Jeste li znali? – 55.emisija – Fra Ivo Tadić, upravitelj misija u australskom mjestu Wollongog i delegat Hrvatske inozemne pastve za Australiju i oceaniju govori o Hrvatima u Australiji. Urednica i voditeljica: Ana Lesić (R)

03:00 Krunica Božjeg milosrđa

03:30 Zagrli život – Ovaj dokumentarni film donosi svjedočanstva djevojaka koje su se suočile s pritiskom okoline za počinjenje pobačaja, a pomoć su pronašle u okviru udruge Betlehem u kojoj je, od njenog osnutka, više od tisuću djevojaka pronašlo pomoć. Kroz samu kuću prošlo je 90 djevojaka, a rođeno 50 djece.

03:59  INFOKANAL

04:00 Izdvojeno – informativna emisija (R)

04:30 Svijet očima Vatikana – 72. informativna emisija – Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini.  (R)

05:00 Hrvati i njihovi franjevci u SAD-u i Kanadi – dokumentarni film redatelja Jakova Sedlara u produkciji Hrvatske franjevačke kustodije Svete obitelji (2011.). U filmu se prati naseljavanje Amerike još od početka novog vijeka i posebno detaljno naseljavanje Hrvata početkom prošlog stoljeća. Tekst Hrvoja Hitreca popraćen je arhivskim fotografijama i filmovima. U drugom dijelu filma dotaknuto je djelovanje američkih i kanadskih župa u kojima se okuplja veći broj Hrvata i podrobnije rad Hrvatskog etničkog instituta u Chicagu. (R)

06:00 Prijelomni dan za kršćanstvo – Priča o Milanskom ediktu – Laudatov dokumentarni film – 313. godine u rimskom Carstvu dogodio se dramatičan obrat – prekinuti su progoni kršćana, a oni su otada mogli slobodno sudjelovati i izgradnji Europe. O tom prijelomnom trenutku za kršćanstvo i svijet govore vrhunski hrvatski stručnjaci za povijest i arheologiju. (R)

06:30  Što nam kaže Sveto pismo – 36. emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: p. Niko Bilić, DI. (R)

07:00 Jeste li znali? – 55.emisija – Fra Ivo Tadić, upravitelj misija u australskom mjestu Wollongog i delegat Hrvatske inozemne pastve za Australiju i oceaniju govori o Hrvatima u Australiji. Urednica i voditeljica: Ana Lesić (R)

07:40 INFOKANAL


 

Da biste komentirali, prijavite se.