Laudato TV program za ponedjeljak 7.10.2019.

Iz program izdvajamo: 20:15 Susret u Riječi, emisija. Gost gost je dr. sc. Daniel Miščin profesor, na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti. Osim nekoliko međunarodnih projekata s područja svojega znanstvenog interesa koje je osmislio i vodio, bio je scenaristom filma Pisma Silviju (2002.), autorom uprizorenja slavnoga teodicejskog razgovora iz romana Braća Karamazovi, u režiji Božidara Oreškovića (2004.) te autorom HRT-ove sedmodijelne dokumentarne serije U potrazi za svetim (2010).
Autor: Laudato/D.T. Photo: screenshot nedjelja, 06. listopada 2019. u 19:18
7:45 Pod smokvom, vjerska emisija

7:55 Katolički kalendar, Blažena Djevica Marija od Krunice, vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Koje sve slike Svetog Trojstva imamo? Mali katekizam nam odgovara.

8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija.U Škotskoj će miševi čuti o mitu duha u dvorcu McKenzie.

8:27 Maminjami, gastro emisija. S tanjura u usta u nekoliko sekundi odletit će slasne voćne ptičice. Za pripremu su vam potrebne jabuke, banane, kivi, borovnice i mango.

8:30 Izdvojeno – tjedni pregled, informativna emisija

9:30 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Kopriva pomaže kod reume, gihta, niskog željeza, uklanjanja crijevnih problema, poboljšanja cirkulacije. Više o ovoj izvanrednoj biljci saznajte u novoj epizodi Zlatnih savjeta!

10:00 Radost ljubavi u braku, emisija

11:00 Jeste li znali?, emisija. Kako sv. Franjo i danas, gotovo 800 godina nakon zemaljskoga života, privlači mladiće koji se odazivaju njegovom pozivu, što rade u svijetu i kako se čuvaju zamki svijeta, govorimo u novoj emisiji ‘Jeste li znali?’. Saznajemo je li sv. Franjo bio u Hrvatskoj i gdje su na našem prostoru utemeljeni samostani za vrijeme njegova života. Gosti emisije su franjevci, fra Vladimir Vidović i fra Siniša Pucić, koji su govorili i o svom radu: skrbi za beskućnike i radu u medijima.

11:45 Maminjami, gastro emisija. S tanjura u usta u nekoliko sekundi odletit će slasne voćne ptičice. Za pripremu su vam potrebne jabuke, banane, kivi, borovnice i mango.

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:02 Radosna vijest, emisija

12:25 Vidljivi tragovi, emisija. Gost Vidljivih tragova je mons. Zdenko Križić, redovnik i biskup gospićko-senjski. U emisiji govori o Božjem pozivu da bude svećenik i redovnik i o svojoj ulozi biskupa. Govori i o pozivu na svetost, odricanju, askezi i još mnogo detalja koji rese život kršćanina.

13:00 Pod smokvom, vjerska emisija

13:15 Novo srce, emisija. U emisiji Novo srce ugostili smo Marka Blagovića iz zajednice Božja pobjeda. Kako je iz tradicionalnog vjernika, nezadovoljstvom prazninom svijeta i čežnje za dubinom došao do Damira Stojića s kojim je krenuo u osnivanje zajednice Božja pobjeda, saznajte u emisiji.

13:50 S Marinom Miletićem, intervju. U novoj emisiji Marin Miletić ugostio je mons. Sanjina Francetića, župnika najstarije župe u Rijeci. Otvoreno i nesputano mons. Sanjin odgovara na škakljiva pitanja poput, zašto je treštala glazba iz tornja njegove župe u Rijeci, može li homoseksualac želi biti svećenik i zašto se Biblija ne tumači doslovno, a ne smijemo ju mijenjati.

14:30 More milosrđa, emisija. U emisiji “More milosrđa” gostovao je petrinjski župnik fra Anto Barišić na temu “Idi, vjera te tvoja izliječila”. O duhovnim i tjelesnim izlječenjima, osobito u kontekstu Međugorja, čija se 38. obljetnica obilježila ove godine, gledatelji su mogli razgovarati s gostom-svećenikom. A na temu Međugorja i međugorskih ukazanja pričao je sam voditelj emisije Darko Pavičić.

16:30 Recepti oca Lea, emisija

17:00 Kuhinja svete Hildegarde, emisija

17:05 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

17:30 Čujte i počujteinformativna emisija

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:27 Katolički kalendar, Blažena Djevica Marija od Krunice, vjerska emisija

18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

19:00 In familia Dei, emisija. Bračni par Kardum – Klaudija i Ivan, otvaraju nam vrata svoje obitelji govoreći o Božjim čudima u njihovom životu te o svojim planovima koji su prečesto bili lošija opcija od Božjih, kojima su se naučili i prepustiti. Zašto su ih djeca pitala vole li se oni još uvijek, kako su riješili stambeno pitanje te koju je ulogu u njihovom braku imao vlč. Josip Frkin, saznajte u emisiji.

20:00 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija

20:15 Susret u Riječi, emisija. U Susretu u Riječi gost je dr. sc. Daniel Miščin profesor, na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti te povremeno na nekoliko drugih visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj. Predaje kolegije Metafizika, Estetika, Retorika te Rusija i Zapad – komparativna fenomenologija religije. Osim nekoliko međunarodnih projekata s područja svojega znanstvenog interesa koje je osmislio i vodio, bio je scenaristom filma Pisma Silviju (2002.), autorom uprizorenja slavnoga teodicejskog razgovora iz romana Braća Karamazovi, u režiji Božidara Oreškovića (2004.) te autorom HRT-ove sedmodijelne dokumentarne serije U potrazi za svetim (2010).

21:00 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija

21:30 Živopisi, emisija. Nova emisija Laudato TV-a iz splitskog TV centra donosi Živopise i Antonija Lauru zvanog Šigy, automehaničara koji je iz potrebe ‘trbuhom za kruhom’ uistinu došao tamo gdje ima kruha. Radi u većem postrojenju jednog od poznatih pekarskih lanaca gdje po smjeni izbaci više od deset tisuća kruha različitih vrsta. Iza neobičnog i pomalo sramežljivog tipa čovjeka krije se zaljubljenik u metal glazbu, a u slobodno vrijeme bavi se izradom maketa.

22:30 Krunica BDM, emisija

22:55 Papa s nama, snimka. Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Odgovore potražite u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu uživo donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: don Mihovil Kurkut. Voditeljica: Tanja Maleš.

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:15 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Kopriva pomaže kod reume, gihta, niskog željeza, uklanjanja crijevnih problema, poboljšanja cirkulacije. Više o ovoj izvanrednoj biljci saznajte u novoj epizodi Zlatnih savjeta!

0:45 Jeste li znali?, emisija. Kako sv. Franjo i danas, gotovo 800 godina nakon zemaljskoga života, privlači mladiće koji se odazivaju njegovom pozivu, što rade u svijetu i kako se čuvaju zamki svijeta, govorimo u novoj emisiji ‘Jeste li znali?’. Saznajemo je li sv. Franjo bio u Hrvatskoj i gdje su na našem prostoru utemeljeni samostani za vrijeme njegova života. Gosti emisije su franjevci, fra Vladimir Vidović i fra Siniša Pucić, koji su govorili i o svom radu: skrbi za beskućnike i radu u medijima.

1:45 Radosna vijest, emisija

2:15 Novo srce, emisija. U emisiji Novo srce ugostili smo Marka Blagovića iz zajednice Božja pobjeda. Kako je iz tradicionalnog vjernika, nezadovoljstvom prazninom svijeta i čežnje za dubinom došao do Damira Stojića s kojim je krenuo u osnivanje zajednice Božja pobjeda, saznajte u emisiji.

3:00 Radost ljubavi u braku, emisija

4:00 Maminjami, gastro emisija

4:05 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija

4:30 Otvori spomenar, intervju. Srca filmske publike osvojila je zauvijek ulogom prekrasne dame Ane Šafranek u legendarnom filmu ”Tko pjeva, zlo ne misli”. Poznata hrvatska glumica i sopranistica, Mirjana Bohanec Vidović gostovala je u emisiji ”Otvori spomenar!” i govorila o uspomenama iz svog života te o onima sa snimanja poznatog hrvatskog filma. Urednica i voditeljica: Mirna Sigetić.

5:30 Recepti oca Lea, kulinarska emisija

6:00 Čujte i počujte, emisija

6:30 Susret u Riječi, emisija. U Susretu u Riječi gost je dr. sc. Daniel Miščin profesor, na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti te povremeno na nekoliko drugih visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj. Predaje kolegije Metafizika, Estetika, Retorika te Rusija i Zapad – komparativna fenomenologija religije. Osim nekoliko međunarodnih projekata s područja svojega znanstvenog interesa koje je osmislio i vodio, bio je scenaristom filma Pisma Silviju (2002.), autorom uprizorenja slavnoga teodicejskog razgovora iz romana Braća Karamazovi, u režiji Božidara Oreškovića (2004.) te autorom HRT-ove sedmodijelne dokumentarne serije U potrazi za svetim (2010).

7:15 Krakov, dokumentarni film
 

Da biste komentirali, prijavite se.