Laudato TV program za subotu 2.11.2019.

Iz programa izdvajamo: 17:05 Život i zdravlje, emisija. Intenzivna medicina i akutno bolesne osobe tema su nove emisije Život i zdravlje. Razgovaramo s prim. dr. sc . Marinkom Artukovićem, ravnateljem specijalne bolnice za plućne bolesti te mons. Josipom Kuhtićem, rektorom Zagrebačke katedrale.
Autor: Laudato/M.P. Photo: Laudato subota, 02. studenog 2019. u 16:15

7:45 Pod smokvom, vjerska emisija

7:50 Katolički kalendar, spomendan svih vjernika pokojnika, vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. U novoj epizodi učimo koji su to sedam glavnih grijeha.

8:03 Zgode Emily i Alexandra, crtana serija. U potragu za blagom Emily i Alexander će se baciti u Meksiku.

8:27 Maminjami, gastro emisija. Na Maminjami tanjur sletio je avion od jaja, krumpira, mlijeka, špinata, paprike i maslaca.

8:30 Izdvojeno, informativna emisija

8:45 Recepti oca Lea, kulinarska emisija. U novim Receptima oca Lea saznat ćemo što čini jedan dom i kako nas hrana može zbližiti kao obitelj.

9:15 Papa s nama, snimka. Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Odgovore potražite u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu uživo donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: fra Jure Šarčević. Voditeljica: Tanja Maleš.

10:15 Otvori spomenar, intervju. Pjesme poznatog hrvatskog pjevača i skladatelja gospodina Dražena Žanka, u svakom istinskom domoljubu bude osjećaj ponosa i ljubavi. Od stoljeća sedmog, Dok je Hrvat uz Hrvata, Gospe Sinjska, samo su neke od mnogih poznatih pjesama koje su zauvijek osvojile srca slušatelja u Hrvatskoj i dijaspori. O svojem djetinjstvu i mladosti, uspješnoj glazbenoj karijeri i životnim promišljanjima, Dražen Žanko govorio je u emisiji “Otvori spomenar!”.

11:00 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. Ekipa Blagoslovljenog teka ovog puta bila je u domu Nenada i Ivone i njihovog dvogodišnji sin Leon. Što smo razgovarali, što smo kuhali, saznajte u emisiji!

11:45 Maminjami, gastro emisija. Na Maminjami tanjur sletio je avion od jaja, krumpira, mlijeka, špinata, paprike i maslaca.

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:02 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija. U novom nastavku nadbiskup Sheen govori o naravi braka i posebnosti bračne ljubavi.

12:30 G.K. Chesterton, emisija

13:00 Pod smokvom, vjerska emisija

13:15 Izdvojeno, informativna emisija

13:30 Jeste li znali?, emisija. Emisiju posvećujemo s. Imakulati Malinki, službenici i učiteljici crkvene glazbe. Hrvatskoj javnosti najpoznatija je kao utemeljiteljica ansambla Collegiuma pro musica sacra, a kako ga je stvarala te koje su njezine zasluge za hrvatsku glazbu, ali i za generacije pjevača u Collegiumu govore njezina nasljednica i umjetnička voditeljica Collegiuma prof. s. Cecilija Pleša i profesorica s Muzičke akademije u Zagrebu mr. Eva Kirchmayer Bilić.

14:15 Život na stijeni, emisija

15:00 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Bijela drača, glogovina, pasji trn samo su neki od narodnih naziva za glog, iznimno ljekovitu biljku koja cvjeta u svibnju i lipnju, a čiji plodovi dozrijevaju u jesen. U novim Zlatnim savjetima fra Jure Marčinkovića saznajte kako glog može pomoći studentima, menadžerima, starijim osobama i ženama u klimakteriju. Fra Juro donosi i Zlatni savjet za liker od gloga kojeg je nazvao poslasticom prije svakoga jela.

15:35 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Želimo otkriti kako Bog odgaja svoje odabrane za pravu proročku autentičnost i da se angažiraju oko velikih stvari. U ovoj emisiji tema je prorok Ilija.

16:00 Sveta Misa: Vatikan, prijenos

17:05 Život i zdravlje, emisija. Intenzivna medicina i akutno bolesne osobe tema su nove emisije Život i zdravlje. Kako zbrinuti kronično-kritične bolesnike koji zahtijevaju specifičnu skrb jer njihova dijagnoza ne upućuje na dobru prognozu i kako se odnositi prema pacijentima u tako zahtjevnim situacijama razgovaramo s prim. dr. sc . Marinkom Artukovićem, ravnateljem specijalne bolnice za plućne bolesti te mons. Josipom Kuhtićem, rektorom Zagrebačke katedrale.

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:05 Inkvizicija, dokumentarna serija. U četiri nastavka gledatelji mogu otkriti kako se Crkva odnosila prema vještičarenju, hereticima i Galileovoj teoriji uz pomoć vrhunskih stručnjaka koji do detalja razlamaju četiri stoljeća stare kontroverze o inkviziciji. Kroz razgovore s poznatim povjesničarima i predstavnicima Katoličke crkve te dramske scene koje oživljavaju događaje 16. stoljeća, ovaj dokumentarni serijal pojašnjava kako je tadašnja propaganda utjecala na današnju percepciju inkvizicije. Također iznosi na vidjelo njezinu prvotnu namjeru i djelovanje.

19:00 Povratak kući, emisija. U novom Povratku kući upoznajemo Sohraba Ahmarija, muslimana koji je, razočaran u iranski islamski totalitarizam, napustio islamsku vjeru i postao ateist. Međutim, želja za pronalaskom Istine ostala mu je u srcu, te se, kako svjedoči, snagom Duha Svetoga, obratio na katoličanstvo.

20:00 Razlog nade, vjerska emisija

20:30 Novo srce, emisija. O obitelji, braku i važnosti svjedočenja vjere u bračnom i obiteljskom životu u Novom srcu govore Mirta i Krešimir Miletić.

21:15 Majka Angelica, emisija. Majka Angelica priča o raju, čistilištu i paklu. Ima li granica Božja ljubav i kako doći u nebo, promišljajte s njom u novom nastavku emisije.

22:15 Zrnca mudrosti, emisija. Svakog prvog dana u mjesecu ‘Zrnca mudrosti’ donose meditaciju za mudre starije, bake, djedove i sve one koji su im na srcu. Tema prvog nastavka je davanje i primanje. U studenome razmatramo kako je život čudo, kako ga možemo na taj način živjeti, ali i zastati nad ponekim čudom

22:30 Krunica BDM, molitva

23:00 Božanstvena komedija, humoristična emisija. Tema emisije je fenomen imena, iz kršćanske i duhovne, te iz svjetovne perspektive. Koliko ime određuje čovjeka? Na koji način može biti štit i blagoslov, a na koji način križ i muka? Koliko je potrebno dozirati kreativnost pri davanju imena djetetu? Gosti su svećenik fra Mate Bašić, reper Stjepko Galović – Kandžija, te čovjek zanimljiva imena i života – Tigran Delić. U „kafiću“ se standardno obrađuje ista tema iz stereotipnih perspektiva naših glavnih junaka, a rubrika PiP pozabavila se fenomenom nadimaka.

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:15 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija

0:30 Život i zdravlje, emisija. Intenzivna medicina i akutno bolesne osobe tema su nove emisije Život i zdravlje. Kako zbrinuti kronično-kritične bolesnike koji zahtijevaju specifičnu skrb jer njihova dijagnoza ne upućuje na dobru prognozu i kako se odnositi prema pacijentima u tako zahtjevnim situacijama razgovaramo s prim. dr. sc . Marinkom Artukovićem, ravnateljem specijalne bolnice za plućne bolesti te mons. Josipom Kuhtićem, rektorom Zagrebačke katedrale.

1:30 Novo srce, emisija. O obitelji, braku i važnosti svjedočenja vjere u bračnom i obiteljskom životu u Novom srcu govore Mirta i Krešimir Miletić.

2:30 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Želimo otkriti kako Bog odgaja svoje odabrane za pravu proročku autentičnost i da se angažiraju oko velikih stvari. U ovoj emisiji tema je prorok Ilija.

3:00 Papa s nama, snimka. Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Odgovore potražite u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu uživo donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: fra Jure Šarčević. Voditeljica: Tanja Maleš.

4:00 Maminjami, gastro emisija. Užina u obliku jelenka od krušaka, banana, borovnica i jagoda se ne odbija! U emisiji saznajte kako ju pripremiti.

4:05 Razlog nade, vjerska emisija

4:30 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Bijela drača, glogovina, pasji trn samo su neki od narodnih naziva za glog, iznimno ljekovitu biljku koja cvjeta u svibnju i lipnju, a čiji plodovi dozrijevaju u jesen. U novim Zlatnim savjetima fra Jure Marčinkovića saznajte kako glog može pomoći studentima, menadžerima, starijim osobama i ženama u klimakteriju. Fra Juro donosi i Zlatni savjet za liker od gloga kojeg je nazvao poslasticom prije svakoga jela.

5:00 In odium fidei – iz mržnje prema vjeri (2015.), dokumentarni film. Središnja tema Laudatovog dokumentarca ”In odium fidei – Iz mržnje prema vjeri” je ubojstvo 66 hercegovačkih franjevaca za vrijeme Drugog svjetskog rata i poraća. Oni su žrtve komunističko-partizanskih zločina. Kada su komunističko-partizanske snage zauzele područja koja su bila pod vlasti NDH, slijedila je krvava odmazda nad duhovnim pastirima i hrvatskim pukom. Za pokolj je bila zadužena posebna postrojba koja je izravno odgovarala vrhovnom komandantu NOV-a Josipu Brozu Titu. Naime, komunističko-partizanske snage koje su ulazile u sela s hrvatskim katoličkim pučanstvom imale su popise viđenijih ljudi koji im se nisu željeli priključiti i koje je trebalo likvidirati. Popise su sastavili članovi partijskih ćelija tih mjesta. O zločinima se prvi put šaptalo sedamdesetih godina prošloga stoljeća. Glasnije se govorilo tek raspadom komunističke Jugoslavije. Puno je vremena prošlo dok se nakon kraha totalitarističko-komunističke ideologije, zločini nisu počeli istraživati zahvaljujući svjedocima tih strašnih događaja. Samo u Širokom Brijegu i okolici otkriveno je 128 masovnih i pojedinačnih grobnih mjesta. Do sada su ekshumirana tek 135 tijela iz 10-ak grobišta. Mučan je to i spor proces s puno zapreka.

6:00 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. Ekipa Blagoslovljenog teka ovog puta bila je u domu Nenada i Ivone i njihovog dvogodišnji sin Leon. Što smo razgovarali, što smo kuhali, saznajte u emisiji!

7:00 Inkvizicija, dokumentarna serija. U četiri nastavka gledatelji mogu otkriti kako se Crkva odnosila prema vještičarenju, hereticima i Galileovoj teoriji uz pomoć vrhunskih stručnjaka koji do detalja razlamaju četiri stoljeća stare kontroverze o inkviziciji. Kroz razgovore s poznatim povjesničarima i predstavnicima Katoličke crkve te dramske scene koje oživljavaju događaje 16. stoljeća, ovaj dokumentarni serijal pojašnjava kako je tadašnja propaganda utjecala na današnju percepciju inkvizicije. Također iznosi na vidjelo njezinu prvotnu namjeru i djelovanje.
 

 

Da biste komentirali, prijavite se.