Laudato TV program za subotu 11.4.2020.

Iz programa izdvajamo: 21:00 Vazmeno bdijenje: Vatikan, prijenos. Ove noći kršćani bdiju – sigurna je činjenica da Bog iz smrti izvodi u život. O tome slušajmo, pjevajmo i molimo uz pomoć obreda iz Vatikana koje predvodi Sveti Otac.
Autor: Laudato/A.K.K. Photo: Laudato petak, 10. travnja 2020. u 17:45

07:45  Pod smokvom, vjerska emisija EP178

07:55  Katolički kalendar, Velika subota, vjerska emisija EP15.4.2017.

08:00  Mali katekizam, vjerska emisija S1 EP57/70
Tko čini Crkvu i u kojim brojčanim omjerima? Saznajte zanimljive podatke o Crkvi u novoj epizodi Malog katekizma.

08:03  Zgode Emily u Alexandera, crtana serija EP31/34
U Africi će naši miševi zalutati u džunglu. I hrabro se držati.

08:27  Maminjami, gastro emisija EP3/35
Ovog puta na tanjuru radimo cvjetić od batata, šparoga, rajčica, masline, špinata, kruha, tvrdog sira, prešane šunke, sirnog namaza i zobenog vrhnja.

08:30  Epidemija ljubavi, emisija S1 EP17

08:45  Mali veliki, emisija za djecu (R) S1 EP17 i 18

09:00  Moja katolička obitelj, crtana serija

09:30  Kateheza za prvopričesnike, vjerska emisija S1 EP2

09:45  Urbi et orbi: Vatikan, snimka prijenosa (R)

10:50  Isus, sin čovječji, snimka predstave (R)
U namjeri da barem donekle nadoknadimo nedostatak mnoštva sadržaja koji nas svojom snažnom dramatikom vode kroz Veliki tjedan do blagdana Uskrsa, odlučili smo poetičnim i potresnim tekstovima libanonsko-američkog pjesnika Khalila Gibrana, kroz svjedočanstva dvanaest biblijskih lica, sudionika te najveće drame ljudske povijesti, Isusove muke, tu lišenost obogatiti svojevrsnom meditacijom pod nazivom: 'Isus, sin čovječji'! Projekt je osmislio i dramaturški pripremio Trpimir Jurkić, a tekstove je uz njega govorio Elvis Bošnjak, obojica glumci splitskog HNK-a. Cijela priča je snimljena u Velikom tjednu u prostorijama salezijanskog Pastoralnog centra Ivan Pavao II. na Kmanu u Splitu koji je tako na dva popodneva postao pravi filmski studio, a snimanje je odrađeno u skladu s mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

11:45  Maminjami, gastro emisija (R) EP3/35
Ovog puta na tanjuru radimo cvjetić od batata, šparoga, rajčica, masline, špinata, kruha, tvrdog sira, prešane šunke, sirnog namaza i zobenog vrhnja.

12:00  Anđeo Gospodnji, molitva

12:02  Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija (R) S2 EP5
Donosimo vam poseban nastavak u kojem nadbiskup Sheen govori o zanimljivim okolnostima u kojima je fatimska poruka nastala te zašto je Fatima pokazala svu ljubav s kojom Bog brine za sav ljudski rod.

12:30  G.K. Chesterton, serija (R) S1 EP21/46

13:00  Pod smokvom, vjerska emisija (R) EP178

13:15  Jeste li znali? emisija (R) EP105
Zašto je Isus prošao muku i smrt? Koje su posljedice Njegovoga križa i uskrsnuća za nas? Tko su čuvari svetih mjesta u Jeruzalemu? I koje uspomene na posljednje zemaljske Isusove sate čuva ovaj sveti grad? Govori nam bibličar koji je 12 godina ondje živio i mladu misu slavio na Isusovom grobu dr. fra Darko Tepert.

14:00  Istovrema krunica svih Hrvata, molitva

14:45  Moja Ljiljo (2018.), igrani film (R)
Filmska radnja je svojevrstan isječak dijela duhovnog puta sestre Ljilje, koja živi posvećen život unutar reda sestara milosrdnica. Pripremajući se za blagdan utemeljiteljice svojega reda, sestra Ljilja naiđe na nedoumice u razmatranju žrtve. Redatelj i scenarist: Hrvoje Župarić, producenti: Hrvoje Župarić i Tiha Gudac. Film je nastao u produkciji Kinoteka uz podrški produkcije Antitalent.

15:00  Devetnica Božjemu Milosrđu, molitva

15:30  Život i zdravlje, emisija S2 EP9
Tema ovotjedne emisije je meningokokna sepsa, čiji je uzrok infekcija s bakterijom Naiseria meningtidis koja se najčešće nalazi na sluznici dišnih putova. Bakterija ulazi u krv gdje izaziva snažnu upalnu reakciju, a prenosi se kapljičnim putem. Bolest nastaje naglo, smrtnost je veoma visoka, a ne može se predvidjeti kada će se i gdje pojaviti. O ovoj temi razgovaramo s prim. dr. Joškom Kovačem, specijalistom anestezije i intenzivnog liječenja.

16:30  Pasija, dokumentarni film

17:00  U ime slobode (2017.), igrani film (R)
Pogledajte priču o nevjerojatnom životu Helene Studler, časne sestre i kćeri kršćanske ljubavi sv. Vinka Paulskog, koja je stvorila mrežu koja je spasila više od 2000 ljudi u nacističkim okupacijama u Francuskoj tijekom Drugog svjetskog rata. Redatelj i scenarist: Pablo Moreno.

19:00  Epidemija ljubavi, emisija (R) S1 EP17

19:15  Mene pošalji, emisija (R) EP1
Kako nastaju sva ta umjetnička djela vrijedna divljenja? Moguće je baš umjetnost jedan od poziva koji najbolje odražava ljudsku želju da se, koliko je to moguće, približimo najsavršenijem umjetniku. Upoznajemo Luku Krešimira Stipića, apsolventa Akademije likovnih umjetnosti.

19:30  Krunica Blažene Djevice Marije, molitva

20:00  Izdvojeno, kontakt emisija EP21
S odlukom o strožim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Laudato TV donosi vam kontakt emisiju Izdvojeno. Tri urednika i voditelja sa svojim gostima: Darko Pavičić, Tanja Maleš i Mirta Marinić tražit će znakove nade u ovoj krizi i pokazati da s Laudato TV niste sami. Tražimo pozitivne i inspirativne priče koje se iskristaliziraju u svakoj kriznoj situaciji, razmišljamo i pojašnjavamo odluke koje donose naše civilne i crkvene vlasti te odgovaramo na vaša pitanja i nedoumice povezane sa zarazom novim koronavirusom.

21:00  Vazmeno bdijenje: Vatikan, prijenos
Ove noći kršćani bdiju – sigurna je činjenica da Bog iz smrti izvodi u život. O tome slušajmo, pjevajmo i molimo uz pomoć obreda iz Vatikana koje predvodi Sveti Otac. Sve započinje blagoslovom ognja u predvorju vatikanske bazilike i ulazom u nju u procesiji s uskrsnom svijećom, dok zbor pjeva vazmeni hvalospjev 'Exultet'.

22:30  Vazmeno bdijenje: Split, prijenos

00:00  Uskrsne čestitke, prilozi
Poslušajte uskrsne poruke apostolskog nuncija u RH mons. Giorgia Lungue i kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog.

00:30  Uskrsna glazba, snimka koncerta (R)

01:00  Život i zdravlje, emisija (R) S2 EP9
Tema ovotjedne emisije je meningokokna sepsa, čiji je uzrok infekcija s bakterijom Naiseria meningtidis koja se najčešće nalazi na sluznici dišnih putova. Bakterija ulazi u krv gdje izaziva snažnu upalnu reakciju, a prenosi se kapljičnim putem. Bolest nastaje naglo, smrtnost je veoma visoka, a ne može se predvidjeti kada će se i gdje pojaviti. O ovoj temi razgovaramo s prim. dr. Joškom Kovačem, specijalistom anestezije i intenzivnog liječenja.

02:00  Katoličanstvo, emisija (R) EP7
Biskup Barron kroz povijest istražuje prakse slavljenja Boga u Crkvi . Euharistija je središnja praksa ''kulture Crkve''. Razlaže sve dijelove Svete Mise i pokazuje kako Euharistija utjelovljuje vjeru na različitim mjestima bio to Jeruzalem, Rim, Chicago, Orvieto ili Mexico City.

03:00  Isus, sin čovječji, snimka predstave (R)

04:00  Izdvojeno, emisija (R) EP21

05:00  Uskrs na Laudato TV-u, prilog

05:10  Isus priča za djecu (1992.), igrani film (R)
Ovo je priča o Isusu viđena očima djece koja su živjela u vremenu Gospodinova života na zemlji. Djeca svih dobi uživaju u prepričavanju priče o Isusu viđene očima djece.

06:10  Božanstvena komedija, humoristična emisija (R) S1 EP40
Radost je dar, ali kako ga dobiti? Kako slavimo Uskrs? Uskrsnuće tijela je važno, koliko to razumiju kršćani i koji je odnos svećnika i vjernika s tijelom? Treba li svećenik ići u teretanu, koliko pažnje treba dati tijelu, razlikuje li se kršćanski pogled na tijelo u odnosu na prevladavajući pogled od strane suvremenih idejnih strujanja i medijskih poruka? Osim skečeva, priloga i razgovora s gostima, ekipa Božanstvene komedije je pripremila i glazbeni program.

07:00  Uskrsne čestitke, prilozi

07:30  Razlog nade, vjerska emisija EP248
Bit i sažetak Evanđelja nedjelje Uskrsnuća Gospodinova (Mt 28,1-11). Urednik emisije: mons. Giorgio Lingua.

 

Da biste komentirali, prijavite se.