Laudato TV program za subotu 12.8.2017.

Preporučujemo: u 21:15 Inkvizicija - dokumentarni serijal. Koja je prava istina o inkviziciji? Zašto je toliko krivih tumačenja povijesnih događaja?
Autor: Laudato/K.P. Photo: Laudato petak, 11. kolovoza 2017. u 18:19
07:45  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.

07:50  Katolički kalendar – Sveta Ivana Franciska de Chantal

08:00  Zgode Emily i Alexandera – crtani serijal – 19. epizoda –  Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

08:25  Radosna priča – 5. epizoda – U petoj epizodi Radosne priče pod naslovom ”Daj se malo pomakni” pratimo kako su se napokon zbližili Doris i Boris zahvaljujući vjeri koja i brda pomiče.
08:40  Zagrli život – Ovaj dokumentarni film donosi svjedočanstva djevojaka koje su se suočile s pritiskom okoline za počinjenje pobačaja, a pomoć su pronašle u okviru udruge Betlehem u kojoj je, od njenog osnutka, više od tisuću djevojaka pronašlo pomoć. Kroz samu kuću prošlo je 90 djevojaka, a rođeno 50 djece. (R)

09:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

09:30  Fra Berard – dokumentarni film Edija Benčića o najstarijem hrvatskom franjevcu. Fra Berard Ante Barčić, najstariji član Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, te najstariji franjevac na svijetu, preminuo je u utorak, 3. svibnja. U ovom dokumentarnom filmu fra Berard slavi 105. rođendan. Iznosi svoja sjećanja, stoljetnu povijest Hrvatske i osoba koje su obilježile njegov život  (R)

10:30 Svijet očima Vatikana – 84. epizoda – Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini. (R)

11:00 Stopama Ivana Pavla II. In The Footsteps Of John Paul The Great (2014), dokumentarni film – Film ”Stopama Ivana Pavla II.”, korak po korak otkriva detalje koji su sačinjavali i oblikovali život jedne od najutjecajnijih osoba 20. stoljeća. Obilazeći ulice kojima je hodao, mjesta u kojima je nalazio utjehu i snagu za radišnost, sredinu koja je obilježena njegovim djelovanjem i susrećući žive svjedoke njegove veličine, ovaj film pojašnjava kako se do pijedestala svetosti penje u svakodnevici. Hodočasnice Joanne Bogle i Clare Anderson prošle su svim bitnim mjestima i razgovarale s ljudima iz djetinjstva, mladosti i razdoblja svećeništva Ivana Pavla II. Putujući uzduž i poprijeko Poljske prikupljale su intervjue na lokacijama koje oduzimaju dah te obišle spomenike, svjedoke hrabrosti i predanosti koje je Papa čiji je moto ”Sav Tvoj” (op.a.Marijin) potvrđivao cijelim svojim životom. (R)

12:00 Angelus  – Molitva Anđeo Gospodnji

12:10  U potrazi za sv. Antunom: od izgubljenosti do vječnosti (Finding Saint Anthony: A Story of Loss and Light, 2013), dokumentarni film  –  Poznat kao „svetac cijeloga svijeta“, sv. Antun Padovanski jedan je od najpoznatijih svetaca Katoličke crkve. Tko je Antun Padovanski? U kakvom je vremenu i okolnostima živio i s čime se sve suočavao na svom putu?  Film istražuje njegov život: od mladog Fernanda u traženju i gubljenju, do hrabrog svetačkog izbora potpunog predanja Božjoj volji. (R)

13:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima. (R)

13:05  Katolički kalendar – Sveta Ivana Franciska de Chantal (R)

13:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

13:30  Svijet očima Vatikana – 84. epizoda – Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini. (R)

14:00 Jeste li znali? – 73. emisija – Hoću li  ja u raj? Današnju emisiju posvećujemo dragom p. Bonaventuri Dudi koji je preminuo 3. kolovoza ove godine. U rastanku s dragim franjevcem i svećenikom pokazuje nam se mnoštvo znakova koji svjedoče o živoj prisutnosti Boga kroz cijeli čovjekov život, a posebno na kraju zemaljskog puta. “P. Duda je bio zaštitni znak franjevaštva u Hrvatskoj”, rekao je nakon njegove smrti provincijal fra Ilija Vrdoljak. Zaista, p. Duda je ostavio značajan trag u našem društvu i svijetu, te u mnogim dušama. Svima je poznato da je djelovao kao: teolog, bibličar, profesor-emeritus Sveučilišta u Zagrebu, prevoditelj, poliglot, pisac i pjesnik, kateheta, pedagog, skladatelj, dopisni član HAZU, zanosni propovjednik Božje Riječi…, a u ovoj emisiji otkrivamo neke manje poznate zanimljivosti iz njegova života. O p. Dudi govori nam njegov brat i naš suradnik fra Mate Bašić. Urednica i voditeljica: Tanja Popec (R)

15:00  Zlatni savjeti  – 15. emisija  – Zanima vas kako idealno napraviti povrće na roštilju? Želite znati male tajne uz pomoć kojih ćete postati majstor/majstorica roštilja? U prvom od četiri izdanja o roštilju  fra Juro Marčinković otkriva kako napraviti zdrav i ukusan roštilj sa povrćem.
15:30 Svjedočanstva – 10. emisija – Prostitutke spašava s ulice, a nepokretne odvozi autobusom u Lurd na hodočašće.  Sve češće smo svjedoci da su osobe koje imaju određene poteškoće u životu nepravedno stavljene  na rub društva, ali neki  kao što je to vlč. Dragutin Goričanec učinit će baš sve kako da im pomogne. (R)

16:05 Recepti oca Lea – 13. epizoda – Ova epizoda posvećena je samo povrću. Neke je ljude, a pogotovo djecu, teško natjerati da jedu povrće, no vjerujemo da će ova epizoda promijeniti njihovo mišljenje. Kremasta slasna i ukusna juha od đumbira i mrkve, pirjano povrće na tavi sa pečenim tofuom u krušnim mrvicama s talijanskim začinima i ručno rezani prženi krumpirići sa različitim zanimljvim umacima. Otac Leo, katolički svećenik, stručnjak za borilačke vještine i breakdance, sprema jela veličanstvenog okusa prema receptima koji će začiniti vašu vjeru. Svakim receptom, gledatelji neće naučiti samo kako pripremiti odličan obrok za svoju obitelj, već će biti poučeni i u vjeri, a posebno u povezanosti hrane s Crkvenim naukom. Otac Leo, hranom za tijelo, um i duh te vjerom i humorom zbližava sve ljude! (R)

16:30 CHESTERTON – Apostol zdravog razuma – 14. epizoda – Poplavi agnosticizma i sumnje, engleski mislilac Gilbert Keith Chesterton suprotstavlja branu dogmi i vjerovanja za koje tvrdi kako su praktične i nužne te jedine na kojima možemo izgraditi dobar i smisleni život. Zašto je izabrao baš te stvari na lošem glasu, pogledajte u ovom nastavku Apostola zdravog razuma. (R)
17:00 Život i zdravlje – 14. emisija –  Koliko na naše zdravlje djeluje genetika, životni stil, utjecaj okoliša i socijalno stanje u društvu ? Koja je razlika između zdrave prehrane i zdrave hrane. Jesmo li zahvaljujući današnjoj hrani sve zdraviji ili bolesniji ? Ovoj temi razgovaramo s eminentnim stručnjakom,  prof. dr. Ivanom Balenom, specijalistom interne medicine i subspecijalistom gastroenetrologije. Emisiju uređuje i vodi poznata hrvatska pedijatrica prof. dr. sc. Neda Aberle, prim. dr. med.

18:05  Katolički kalendar – Sveta Ivana Franciska de Chantal (R)

18:15  Izdvojeno – informativna emisija

18:30 Tjedni vrtuljak – Tema: Priroda. Vožnja na Vrtuljku nije nikada bila zabavnija! Svakoga tjedna naši mali voditelji upoznat će Vas sa zanimljivom temom, ispričanoj na originalan dječji način ! Priroda, glazba, knjige, slastice… niz je dug i tu ne prestaje! Na Tjednom vrtuljku ima mjesta za sve: djecu i odrasle! (R)

19:00  Radosna priča – 4. epizoda  – U četvrtoj epizodi Radosne priče pod naslovom ”Umnožena sreća” radujemo se sa srdelicom Nelicom kojoj je Isus ispunio želju na najljepši mogući način. Budite radosni uz Radosnu priču!

19:25  Zgode Emily i Alexandera – crtani serijal – 20. epizoda –  Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

19:50  Mali veliki –  5. emisija – Tema: Prijateljstvo. Naučite od onih najmanjih odgovore na pitanja velikih. Mudri i dosjetljivi dječji odgovori zabavljaju i tjeraju na razmišljanje. Voditeljica: Vida Tunguz.

20:00  Razlog nade – Emisija vas priprema na bit i sažetak nedjeljnog evanđelja. Božja riječ i nakon 2000 godina snažno progovara te donosi utjehu i nadu našem vremenu. Neka vam cijeli Dan Gospodnji i naredni tjedan budu u ozračju Božje riječi. Uređuje i vodi: p. Vinko Sudar, SAC.
20:30 Novo srce – 18. epizoda – Profesor Igor Kanižaj, docent na Fakultetu političkih znanosti podijelio je s nama kako je živjeti zavjete franjevačkog svjetovnog reda, biti roditelj i suprug i raditi na fakultetu? Urednik i voditelj: fra Ivan Matić, OFM.

21:15  Inkvizicija – dokumentarni serijal – 1. epizoda –  Koja je prava istina o inkviziciji? Zašto je toliko krivih tumačenja povijesnih događaja? Ova dokumentarna serija govori o događajima inkvizicije koji su često pogrešno interpretirani. Snimana na izuzetnim lokacijama u šest prekrasnih europskih zemalja, kroz dramatski prikaz i uz pojašnjenja vrhunskih svjetskih stručnjaka, serija nas vodi nas na putovanje kroz mitove i krivovjerja otkrivajući pravu istinu.
22:00  Gospodin Vinko (Monsieur Vincent, 1947), igrani film – Impresivna biografska priča o životu sv. Vinka Paulskog; sadržajno bogatih dijaloga, vješto oslikava život velikog pomagača siromaha, osnivača katoličkih redova lazarista i Družbe sestara milosrdnica.

00:00 HIMNA

00:02 Izdvojeno – informativna emisija (R)

00:20 Svjedočanstva – 10. emisija – Prostitutke spašava s ulice, a nepokretne odvozi autobusom u Lurd na hodočašće.  Sve češće smo svjedoci da su osobe koje imaju određene poteškoće u životu nepravedno stavljene  na rub društva, ali neki  kao što je to vlč. Dragutin Goričanec učinit će baš sve kako da im pomogne. (R)

01:00 Jeste li znali? – 73. emisija – Hoću li  ja u raj? Današnju emisiju posvećujemo dragom p. Bonaventuri Dudi koji je preminuo 3. kolovoza ove godine. U rastanku s dragim franjevcem i svećenikom pokazuje nam se mnoštvo znakova koji svjedoče o živoj prisutnosti Boga kroz cijeli čovjekov život, a posebno na kraju zemaljskog puta. “P. Duda je bio zaštitni znak franjevaštva u Hrvatskoj”, rekao je nakon njegove smrti provincijal fra Ilija Vrdoljak. Zaista, p. Duda je ostavio značajan trag u našem društvu i svijetu, te u mnogim dušama. Svima je poznato da je djelovao kao: teolog, bibličar, profesor-emeritus Sveučilišta u Zagrebu, prevoditelj, poliglot, pisac i pjesnik, kateheta, pedagog, skladatelj, dopisni član HAZU, zanosni propovjednik Božje Riječi…, a u ovoj emisiji otkrivamo neke manje poznate zanimljivosti iz njegova života. O p. Dudi govori nam njegov brat i naš suradnik fra Mate Bašić. Urednica i voditeljica: Tanja Popec (R)

02:00  Život i zdravlje – 14. emisija –  Koliko na naše zdravlje djeluje genetika, životni stil, utjecaj okoliša i socijalno stanje u društvu ? Koja je razlika između zdrave prehrane i zdrave hrane. Jesmo li zahvaljujući današnjoj hrani sve zdraviji ili bolesniji ? Ovoj temi razgovaramo s eminentnim stručnjakom,  prof. dr. Ivanom Balenom, specijalistom interne medicine i subspecijalistom gastroenetrologije. Emisiju uređuje i vodi poznata hrvatska pedijatrica prof. dr. sc. Neda Aberle, prim. dr. med. (R)

03:00 Zlatni savjeti  – 15. emisija  – Zanima vas kako idealno napraviti povrće na roštilju? Želite znati male tajne uz pomoć kojih ćete postati majstor/majstorica roštilja? U prvom od četiri izdanja o roštilju  fra Juro Marčinković otkriva kako napraviti zdrav i ukusan roštilj sa povrćem. (R)
 03:25  Novo srce – 18. epizoda – Profesor Igor Kanižaj, docent na Fakultetu političkih znanosti podijelio je s nama kako je živjeti zavjete franjevačkog svjetovnog reda, biti roditelj i suprug i raditi na fakultetu? Urednik i voditelj: fra Ivan Matić, OFM. (R)

04:00 Razlog nade – Emisija vas priprema na bit i sažetak nedjeljnog evanđelja. Božja riječ i nakon 2000 godina snažno progovara te donosi utjehu i nadu našem vremenu. Neka vam cijeli Dan Gospodnji i naredni tjedan budu u ozračju Božje riječi. Uređuje i vodi: p. Vinko Sudar, SAC. (R)

04:20 Izdvojeno – informativna emisija (R)

04:50 Zapisi s hodočašća na kraju svijeta – dokumentarni film – Anđelko Šutalo i Vlado Terkeš hodočastili su svetome Jakovu i kamerom bilježili svoj put, koji je započeo u francuskom gradiću Saint Jean Pied de Portu, a završio 800 km dalje, u Santiago de Compostelli, glavnom gradu španjolske pokrajine Galicije.

06:30 Sveta Hrvatska – dokumentarni film – Film SVETA HRVATSKA predstavlja i pokazljivo prikazuju živote i djela hrvatskih svetaca i blaženika, ali i uvjeljivo svjedoči o višestoljetnoj katoličkoj vjeri hrvatskog naroda i njegovoj odanosti majci Katoličkoj crkvi.

Da biste komentirali, prijavite se.