Laudato TV program za subotu 14.9.2019.

Izdvajamo: Od 9:00 javljanje uživo iz Zrina uz komemoraciju i prijenos svete mise.
Autor: laudato.hr/D.R. Photo: youtube.com petak, 13. rujna 2019. u 15:04
7:45 Minute za tebe, vjerska emisija

7:50 Katolički kalendar, Uzvišenje sv. Križa, vjerska emisija

8:00 Kuhinja sv. Hildegarde, kulinarska emisija. Još jedan recept prema naputcima svete Hildegarde. Recept za mesne okruglice!

8:05 Tebi pripadam, emisija. Povjerenik za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije, don Mihael Mišo Prović.

8:35 Mali veliki, dječja emisija. U životu ne bismo mogli biti bez zajedništva. Naši učenici objašnjavaju što to znači za njih.

8:40 Svijet očima Vatikana, emisija

9:00 Javljanje uživo: Zrin, prijenos

9:15 Izdvojeno, informativna emisija

9:30 Na slobodu pozvani (2014.), dokumentarni film. Pod geslom „Na slobodu pozvani“ u Dubrovniku se 26. i 27. travnja 2014. održao 9. susret Hrvatske katoličke mladeži (SKHM). Susret je okupio 35 000 mladih koji su u grad sv. Vlaha stigli iz cijele Hrvatske ali i dijaspore. Središnji događaj bila je sv. misa što ju je u Gruškoj luci predvodio domaćin susreta, biskup dubrovački Mate Uzinić. Misi je prethodio bogat kulturno-zabavni program koji se odvijao po cijelom gradu. O programu se, kao uostalom i smještaju mladih po cijeloj dubrovačkoj županiji brinulo čak 1600 volontera!  Iako je Dubrovnik najveći dio godine okupan u suncu, dvodnevni je susret uporno pratila kiša. No ona nije nikoga omela u radosti širenja Božje riječi. Molilo se i pjevalo s najvećim žarom. Da susret ne ostane satkan od pojedinačnih sjećanja, pobrinula se i produkcijska kuća Laudato. O svemu su snimili film koji je također dobio naziv: Na slobodu pozvani.

10:00 Komemoracija: Zrin, prijenos. Na povijesnom mjestu stradanja Zrinjana i Zrina izgrađena je spomen-crkva Našašća Svetoga Križa. Za 291 ubijenog Zrinjanina održat će se komemoracija, a kardinal Josip Bozanić predslavit će svetu Misu.

10:30 Sveta Misa: Zrin, prijenos

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:02 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. Ekipu Blagoslovljenog teka ugostili su Mirjana i Martin Švalj iz župe Krašić, obitelj sa sedmero djece i tri generacije u kući. U ovoj obitelji Bog se na poseban način proslavlja kroz njihovu dječicu. Poslušajte njihovu priču koja je blagoslovljena i iskustvom ozdravljenja po povratku iz Svete zemlje u Hrvatsku. Pripremali smo tradicionalnu zubicu s poljevom i krumpir s jajcima!

13:00 Izdvojeno, informativna emisija

13:15 G. K. Chesterton, serija. G.K. Chesterton promišlja o čovjeku koji je postao razuman.

13:45 Život na stijeni, emisija. Patrick Flanagan govori o svom iskustvu s vojne službe u Afganistanu, kao i o njegovoj suradnji s misionarkama ljubavi koje ondje služe siromašnima. Također, potaknuo je mnoge ljude iz svoje vojne baze da pomognu siromašnima. To je velikosvjedočanstvo vjere.

14:15 Jeste li znali?, emisija. Tema emisije “Jeste li znali” su mladi kao hrvatski razlog nade. Kako razmišljaju o dostojanstvu života i brane pravo na život od začeća do prirodne smrti? Kako se gradi autentičnost mladih danas i postiže “kvaliteta više”? Ima li Hrvatska kulturu dijaloga i argumentiranih rasprava? Pogledajte svjedočanstvo članova Svjetskog saveza mladih Hrvatske.

15:00 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Smokva se tisućama godina upotrebljava u prehrani, ali i za liječenje. Rado se jedu i svježe i suhe smokve, a posebno su ukusne svježe. Ublažavaju glad, tako da pojede li se samo jedna smokva svaki sat vremena, uklonit će se glad, a istodobno hrani živce i mozak te ubrzava mršavljenje. Osobama koje imaju nisku razinu šećera u krvi i ovisni su o slatkišima upravo je smokva najbolja alternativa. Ona sadrži vrlo mnogo sluzi i zato je odlična za čišćenje organizma i crijeva. Sitno, tvrdo sjeme u mesu smokve vrlo je djelotvorno u crijevima.

15:35 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. U novoj epizodi proučavamo biblijski tekst o 'deset Božjih zapovijedi' odnosno 'deset riječi'.

16:00 Svjedočanstva, emisija. Poslušajte svjedočanstvo liječnice i psihijatrice koja je u Hrvatsku donijela edukaciju iz logoterapije. Cvijeta Pahljina, inače majka šestero djece, posvjedočila je kako je cijeli njezin život i rad s ljudima jedan poziv od Boga. Ova rođena Rabljanka i Sloveniju i Hrvatsku smatra svojim domom. Za vrijeme svog radnog vijeka u Sloveniji pokrenula je ivlastitu ambulantu za pomoć u krizi. Upoznajte logoterapiju koja mnogima, pa tako i Cvijeti oplemenjuje život.

17:00 Život i zdravlje, emisija. Koža i zdravlje tema je nove epizode emisije Život i zdravlje o kojoj razgovaramo s vrhunskom specijalisticom za dermatovenerologiju sa Klinike za kožne i spolne bolesti Kliničke bolnice ''Sestre milosrdnice'' u Zagrebu te redovitom profesoricom na Medicinskom fakultetu u Zagrebu prof. dr. sc. Liborijom Lugović Mihić.

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:15 Nikad se nisu vratili (2014.), dokumentarni film.U vrijeme komunizma postojale su dvije povijesti. Jedna je bila ona javna, službena, kojoj se nije smjelo proturječiti – i ona privatna, obiteljska, koja se prepričavala samo u povjerljivom krugu. Čim je završio Drugi svjetski rat komunističke su vlasti prionule krivotvorenju povijesti. Njihova uloga u toj lažnoj povijesti uvijek je bila pobjednička i pravedna za razliku od drugih, koji im nisu pripadali, a koji su obilježeni kao ubojice i manipulatori. Jedna od takvih, lažnih istina, odigrala se 27. srpnja 1941. u mjestu Srb nedaleko od Gračaca. Desetljećima slavljen kao početak antifašističkog ustanka u Hrvatskoj, tim su datumom u stvarnosti počela protjerivanja, ubijanja, paljenja i uništavanja svega što je u tom prostoru imalo pridjev hrvatski. Prvi su na najokrutniji način stradali članovi obitelji Ivezić iz sela Brotnja čijih je 37 članova, najviše žena, djece i staraca, živo bačeno u jamu. I u obližnjim hrvatskim mjestima protjerani su i ubijani nedužni, a njihovi domovi spaljeni do temelja. Jedini krimen je bio to što su bili Hrvati i katolici. Tako je bilo i u do rata bogatom i lijepom mjestu Boričevac koji je u suludom četničko-komunističkom pohodu početkom kolovoza 1941. izgorio u samo sat vremena. A njegovi stanovnici morali u progonstvo po cijeloj Hrvatskoj ali i svijetu. Nikad se poslije toga nisu vratili kućama. Nisu ni mogli jer su kuće bile spaljene a komunističke vlasti zabranile povratak. A i da su se vratili, tamo su ih čekali oni koji su ih i protjerali.

19:00 Povratak kući, emisija. Pogledajte svjedočanstvo Marka McNeil, bivšeg pripadnika "oneness" pentekostne zajednice, koji se, po nadahnuću Duha Svetoga, vratio katoličkoj vjeri i ponovno počeo vjerovati u doktrinu Presvetog Trojstva.

20:00 Razlog nade, vjerska emisija. Bit i sažetak Evanđelja 24. nedjelje kroz godinu (Lk 15, 1-32). Urednik emisije: vlč. Robert Šreter.

20:30 Novo srce, emisija. Gošća novog srca bila je misionarka ljubavi, s Tomislava Jukčić. Kako je izgledao njezin put od preispitivanja same sebe, zašto uopće ide u Crkvu, do želje da se cijela preda Ljubavi i odluke za redovništvo? Kako su izgledali susreti s majkom Terezom? Poslušajte njezino svjedočanstvo.

21:15 Majka Angelica, emisija. Tko je bila 'žena sa zdenca'? Što o njoj govori evanđelje i koja je bila njezina uloga? U emisiji razmišlja Majka Angelica.

22:20 Glazbeni film o slučaju Stepinac, dokumentarni film. Film fra Šimuna Šite Ćorića u kojem uz glazbu i sliku predstavlja priču o mladiću koji je postao svetac.

23:30 Krunica BDM, molitva

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:15 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. U novoj epizodi proučavamo biblijski tekst o 'deset Božjih zapovijedi' odnosno 'deset riječi'.

0:45 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija

1:05 Novo srce, emisija. Gošća novog srca bila je misionarka ljubavi, s Tomislava Jukčić. Kako je izgledao njezin put od preispitivanja same sebe, zašto uopće ide u Crkvu, do želje da se cijela preda Ljubavi i odluke za redovništvo? Kako su izgledali susreti s majkom Terezom? Poslušajte njezino svjedočanstvo.

1:45 Papa s nama, snimka.Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Odgovore potražite u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu uživo donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: vlč. Piotr Maj. Voditeljica: Tanja Maleš.

2:50 Svjedočanstva, emisija. Poslušajte svjedočanstvo liječnice i psihijatrice koja je u Hrvatsku donijela edukaciju iz logoterapije. Cvijeta Pahljina, inače majka šestero djece, posvjedočila je kako je cijeli njezin život i rad s ljudima jedan poziv od Boga. Ova rođena Rabljanka i Sloveniju i Hrvatsku smatra svojim domom. Za vrijeme svog radnog vijeka u Sloveniji pokrenula je ivlastitu ambulantu za pomoć u krizi. Upoznajte logoterapiju koja mnogima, pa tako i Cvijeti oplemenjuje život.

3:30 Tebi pripadam, emisija. Povjerenik za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije, don Mihael Mišo Prović.

4:00 Razlog nade, vjerska emisija. Bit i sažetak Evanđelja 24. nedjelje kroz godinu (Lk 15, 1-32). Urednik emisije: vlč. Robert Šreter.

4:30 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Smokva se tisućama godina upotrebljava u prehrani, ali i za liječenje. Rado se jedu i svježe i suhe smokve, a posebno su ukusne svježe. Ublažavaju glad, tako da pojede li se samo jedna smokva svaki sat vremena, uklonit će se glad, a istodobno hrani živce i mozak te ubrzava mršavljenje. Osobama koje imaju nisku razinu šećera u krvi i ovisni su o slatkišima upravo je smokva najbolja alternativa. Ona sadrži vrlo mnogo sluzi i zato je odlična za čišćenje organizma i crijeva. Sitno, tvrdo sjeme u mesu smokve vrlo je djelotvorno u crijevima.

5:00 Glazbeni film o slučaju Stepinac, dokumentarni film. Glazbeni film o slučaju StepinacFilm fra Šimuna Šite Ćorića u kojem uz glazbu i sliku predstavlja priču o mladiću koji je postao svetac.

6:00 Život i zdravlje, emisija. Koža i zdravlje tema je nove epizode emisije Život i zdravlje o kojoj razgovaramo s vrhunskom specijalisticom za dermatovenerologiju sa Klinike za kožne i spolne bolesti Kliničke bolnice ''Sestre milosrdnice'' u Zagrebu te redovitom profesoricom na Medicinskom fakultetu u Zagrebu prof. dr. sc. Liborijom Lugović Mihić.

7:00 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. Ekipu Blagoslovljenog teka ugostili su Mirjana i Martin Švalj iz župe Krašić, obitelj sa sedmero djece i tri generacije u kući. U ovoj obitelji Bog se na poseban način proslavlja kroz njihovu dječicu. Poslušajte njihovu priču koja je blagoslovljena i iskustvom ozdravljenja po povratku iz Svete zemlje u Hrvatsku. Pripremali smo tradicionalnu zubicu s poljevom i krumpir s jajcima!

 
Da biste komentirali, prijavite se.