[NOVO NA LAUDATO TV] Recepti svete Hildegarde - ukusna jela kakva još niste probali

Nova emisija na Laudato televiziji!
Autor: Laudato Photo: screenshot ponedjeljak, 25. veljače 2019. u 10:01

Jako je važno kako se hranimo. Učinite nešto dobro za svoje zdravlje i neka vam hrana bude kao lijek. Kuhajte s nama zdrava i ukusna jela po receptima svete Hildegarde! Već u srednjem vijeku ova svetica znala je većinu stvari koje je u proteklih stotinjak godina otkrila suvremena znanost! 'Recepti svete Hildegarde' s Karmelom Vukov Colić, nedjeljom u 16 sati, utorkom u 16:55 i četvrtkom u 8:30, na Laudato TV.

Sveta Hildegarda (1089. – 1179.), rođena kod Mainza u Njemačkoj, bila je benediktinka, katolička mističarka, teologinja, književnica, umjetnica, dramaturginja, skladateljica; posjedovala je dar proroštva, dar ozdravljanja i uslišanja molitava. Papa Benedikt XVI. proglasio ju je svetom i crkvenom naučiteljicom 2012. godine.

Već je prije 850 godina ukazivala na povezanost čovjekove tjelesne i duhovne dimenzije te čovjeka, prirode i Boga. Kao jedan od najvećih umova svojega doba, u svojim spisima među ostalim pruža i mnoštvo savjeta o prehrani i bogatstvu što ga sadrže namirnice.

Prema knjizi 'Sveta Hildegarda i hrana kao lijek' autora Wigharda Strehlowa u nakladi kuće Verbum, Karmela Vukov Colić kuha zdrava i ukusna jela koja se temelje na medicinskim i kulinarskim savjetima svete Hildegarde. Dr. Strehlow nazvao ih je jednostavno: Hildegardina kuhinja.

Gledajte 'Recepte svete Hildegarde' od nedjelje 3. ožujka u 16:00 na Laudato TV.
 Da biste komentirali, prijavite se.