Nova edukativno - igrana emisija: Tolkienov ''Gospodar prstenova'': katolički svjetonazor

Gledajte tri nastavka emisije Tolkienov ''Gospodar prstenova'': katolički savjetonazor na Laudato TV srijedom, 3., 10. i 17. siječnja 2018., u 21:15!
Autor: Laudato/D.T. Photo: Laudato subota, 13. siječnja 2018. u 09:11
Trilogija ''Gospodara prstenova'' otkriva se u svom idejnom smislu na Laudato TV u tri nastavka edukativno-igrane emisije Tolkienov ''Gospodar prstenova'': katolički savjetonazor.
 
Prema riječima samog autora: ''Gospodar prstenova'' u temeljima je zamišljen kao religiozno i katoličko djelo. Uđite u svijet jednog od najpopularnijih djela 20. stoljeća i jednog od najvećih djela ikad napisanih te saznajte kako je povezano s istinama katoličke vjere! Upoznajte čovjeka iza „Gospodara prstenova“ i saznajte kako je trilogija nadahnuta kršćanstvom!
 

Voditelj emisije, Joseph Pearce, poznat po brojnim književnim biografijama istaknutih katolika, u jednosatnoj edukativno-igranoj emisiji istražuje i ukazuje na kršćanske temelje „Gospodara prstenova“.  Pearce progovara o ključnim točkama života J.R.R. Tolkiena i korak po korak prolazi kroz najvažnije alegorije katoličke teologije skrivene u ovom remek-djelu. Emisija je obogaćena animiranim scenama i igranim dijelovima u kojima glavne uloge imaju  J.R.R. Tolkien i njegov književni prijatelj C. Lewis.
 
U ''Gospodaru prstenova'' nema ateista! Svi služe nekom gospodaru, svi nekome ''pripadaju'' i negdje idu. Zapanjujuća je vijest da je u doba sve većeg sekularizma i ateizma jedno od najpopularnijih djela 20. stoljeća upravo književni rad koji je u svojoj srži vjerski. Zašto je to tako? Možda zato što djelo odjekuje istinsku priču u srcu stvarnosti. Prava priča je Božja priča koja se odvija milijunima godina, Božje djelo u povijesti, povijest spasenja. 
 
U srcu Tolkienovog razumijevanja bajkovitih priča njegovo je uvjerenje da su sve priče koje odražavaju bitnu Istinu i utječu na pronošenje Radosne vijesti, na taj način istinite. 
 
Gledajte tri nastavka emisije Tolkienov ''Gospodar prstenova'': katolički savjetonazor na Laudato TV srijedom, 3., 10. i 17. siječnja 2018., u 21:15!
 
Da biste komentirali, prijavite se.