Pater Ike pozvao na molitvu krunice: 'Svi Hrvati svijeta, okupimo se!'

Događaj je najavljen za subotu 4. travnja u 14:00 sati po hrvatskom vremenu.
Autor: laudato.hr/D.R. Photo: screenshot četvrtak, 02. travnja 2020. u 13:03

Poznati hrvatski isusovac pater Ivan 'Ike' Mandurić pozvao je jučer na svom Facebook profilu Hrvate iz cijelog svijeta na zajedničku molitvu krunice.

Događaj je najavljen za subotu 4. travnja u 14:00 sati po hrvatskom vremenu. Hrvati koji se nalaze u Australiji trebali bi se uključiti u molitvu u 23 sata navečer po našem vremenu, a Hrvati iz Sjedinjenih Američkih Država između 5:00 i 9:00 sati ujutro.

- Draga raseljena Hrvatska! Dragi Hrvati u Domovini, Odijeljeni moj narode! Gdje ste, kako vaša srca, mislite li na nas? Kako vam vjera, nada, ljubav, mudrost? Jesu li vas zavodljivosti i poteškoće svijeta pritisnule? Mislite li na Domovinu? Uspijevate li odgojiti djecu, sačuvati jezik i vjeru, usaditi im ljudskost, hrvatsku dušu? Bojite li se? - upitao je na početku svoje objave p. Ike.

Pozvao ih je da se u molitvi skupe oko Blažene Djevice Marije u isto vrijeme kako bi molili za prestanak pandemije, obnovu Zagreba, za vjeru u Boga, dijasporu i budućnost svega hrvatskog naroda.

- Pozivam vas, dragi Hrvati svega svijeta, sve one koje sam susretao po Kanadi, Americi, Australiji i Europi, i sve one koje nisam, a jednako vas sve ljubim: Okupimo se i možda po prvi put svi zajedno i u isto vrijeme molimo krunicu, svi Hrvati svijeta, za Božju milost i spasenje, kako za sav svijet, tako i za sve poteškoće koje našu Hrvatsku pogodiše, od potresa do koronavirusa i svih suvremenih križeva ovog naraštaja - napisao je p. Ike.

 

Da biste komentirali, prijavite se.