Predsjednik Sabora Jandroković primio nuncija Giorgia Linguu

Razgovaralo se i o situaciji u jugoistočnoj Europi, s posebnim naglaskom na očuvanje položaja Hrvata u BiH.
Autor: sabor.hr/Laudato/J.B. Photo: Ured predsjednika Hrvatskoga sabora srijeda, 13. studenog 2019. u 09:01

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je jučer u nastupni posjet apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Linguu.

Uvodno, predsjednik Jandroković zaželio je novom apostolskom nunciju dobrodošlicu i uspješan mandat te izrazio spremnost Hrvatske za nastavkom dobre suradnje sa Svetom Stolicom. Predsjednik Hrvatskoga sabora posebno je naglasio njezinu pomoć i podršku u borbi Hrvatske za neovisnost, međunarodno priznanje i članstvo u Europskoj uniji, izvijestio je Ured predsjednika Hrvatskoga sabora.

Istaknuto je da se dobra suradnja i prijateljski odnosi odražavaju i na intenzitetu bilateralnih posjeta na visokoj razini. Razgovaralo se i o osnaživanju vrijednosti na kojima se temelje moderna društva, poput slobode, demokracije, poštovanja ljudskih prava, uključujući i pravo na vjeroispovijest.

U tom smislu, apostolski nuncij Lingua istaknuo je da Hrvatska može biti primjer ostalim zemljama kada je riječ o poštovanju vjerskih i manjinskih prava. Sugovornici su razgovarali i o situaciji u jugoistočnoj Europi, s posebnim naglaskom na očuvanje položaja Hrvata u BiH.

 

Da biste komentirali, prijavite se.