Šesti dan manifestacije "Dani kršćanske kulture"

Međunarodna manifestacija "Dani kršćanske kulture" petnaesti put zaredom održava se u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku od 6. do 16. travnja.
Autor: danikrscanskekulture.info/Laudato/K.P. petak, 12. travnja 2019. u 09:46

U četvrtak 11. travnja u Splitu u Kinoteci Zlatna vrata održana je projekcija dokumentarnoga filma "40 dana…" scenarista i režisera Ante Čaljkušića, koji progovara o jednom od najkontroverznijih i najdalekosežnijih društvenih pitanja suvremenoga svijeta – pobačaju, te ujedno predstavlja pro-life inicijativu koja nudi utočište i trajnu pomoć trudnicama koje odluče zadržati dijete.

U 20 sati u palači Milesi započela je tribina s gostom iz Italije: u programu pod nazivom "Moji razgovori s Papom" don Marco Pozza, zatvorski kapelan iz Padove, govorio je o svojemu radu sa zatvorenicima i o intervjuima s papom Franjom na temelju kojih je sastavio i objavio dvije knjige-intervjua: Oče naš i Zdravo Marijo.

Don Marco Pozza svjedočio je o svojim susretima licem u lice s papom Franjom i o svojem prijateljskom odnosu s njim, kao i o svojemu radu sa zatvorenicima i njihovim obiteljima. Razgovor s njim moderirala je novinarka i urednica Danira Matijaca, uz konsekutivno prevođenje gđe Karle Katalinić.

Kao posebno i dirljivo iznenađenje večeri, don Marco Pozza prenio je splitskoj publici tri poruke koje mu je sam Papa povjerio da u njegovo ime kaže posjetiteljima ovoga programa u okviru manifestacije "Dani kršćanske kulture": hvala vam što ste došli, hvala vam što ste izdvojili svoje vrijeme za ovaj susret, i molite se za mene! Posjetitelji su vjerno izvršili posljednje: po završetku tribine svi su zajedno izmolili Zdravo, Marijo na nakanu pape Franje.

 

Da biste komentirali, prijavite se.