Slavljenje Boga u centru Karlovca

Mnogi posjetitelji koncerta ali i slučajni prolaznici pokazali su veliku zahvalnost na ovom jednistvenom događaju.
Autor: Marija Vuković/Laudato/M.P. Photo: Marija Vuković nedjelja, 16. srpnja 2017. u 19:21

Zborovi mladih karlovačkih katolika: "Agape" s Dubovca te "Sveta tri kralja" iz Banije priuštili su svojim sugrađanima Karlovčanima duhovnu glazbenu poslasticu u subotu 15. srpnja 2017. pod nazivom ''Sva je snaga u imenu Isus'' vođeni svojim vjeroučiteljem Matijom Milošićem.
 
U novopostavljenom gradskom Glazbenom paviljonu zborovi mladih pod vodstvom vjeroučitelja Matije Milošića te uz klavirsku pratnju Josipa Krajačića pokazali su kako slavljenju gospodina Boga može biti mjesto u centru grada što su potvrdili i brojni posjetitelji koncerta nagrađujući izvođače brojnim pljeskom.
 
Koncert je otvorio zbor mladih "Sveta Tri Kralja'' s Banije koji je aktivan godinama te svojom pjesmom animira župna misna slavlja svake nedjelje. Ovaj put su pjesmu preselili izvan zidova crkve te su im na tome bili zahvali mnogobrojni Karlovčani kao i njihovo župnik vlč. Antun Kolić koji ih je hrabrio svojim prisustvom. Otpjevali su četiri duhovne pjesme koje su ujedno bile i uvod u skeč koji su pripremili mladi oba zbora pod vodstvom studentice Lorene Kasunić naziva ''Everything skit''. Skeč je prikazao mladu djevojku koja se bori sa svojim napastima, međutim uspijeva ih pobijediti uz Božju pomoć. Skeč vjerno prikazuje kršćanski život te poteškoće s kojima se susreće svaki čovjek.
 
Skeč je bio inspiracija za emotivnu meditaciju koja je uslijedila. Mons. Antun Sente, ml. govorio je o teškoćama i patnjama u životu te o snažnim svjedočanstvima ljudi koji su imali težak život no uz Božju pomoć uspjeli su ih lakše prihvatiti i nadvladati.
 
Zbor mladih "Agape" koji je više od deset godina aktivan u svojoj župi Blažene Djevice Marije Snježne nastavio je pjesmu u novootvorenom Glazbenom paviljonu te u slavljeničkom tonu prisutnima prenio kršćansku mladenačku radost.
 
Završetak koncert okrunjen je zajedničkim nastupom dvaju zborova koju su na taj način prikazali važnost zajedništva te još snažnije slavljenje imena Isusova. Mnogi posjetitelji koncerta ali i slučajni prolaznici pokazali su veliku zahvalnost na ovom jednistvenom događaju koji se dogodio u njihovome gradu.
 
 

Da biste komentirali, prijavite se.