U Marincima pokraj Vukovara pronađeni posmrtni ostaci četiri osobe

Republika Hrvatska još uvijek traga za nepoznatim sudbinama 1.872 osobe nestale u Domovinskom ratu.
Autor: branitelji.gov.hr/Laudato/K.P. Photo: Ministarstvo hrvatskih branitelja subota, 18. siječnja 2020. u 12:14

U potrazi za osobama nestalim u Domovinskom ratu, provedbom terenskih istraživanja na području Vukovarsko-srijemske županije u Marincima su u subotu, 18. siječnja 2020. pronađeni i ekshumirani posmrtni ostaci četiri osobe, koji prema preliminarnim nalazima potječu iz razdoblja Domovinskoga rata, javlja Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Riječ je o još jednoj masovnoj grobnici otkrivenoj na području Vukovarsko-srijemske županije, a ekshumirani posmrtni ostaci bit će prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi daljnje obrade i identifikacije.

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja nastavlja s provedbom istraživanja na lokacijama za koje prikupljena saznanja ukazuju da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata, a o rezultatima aktivnosti Ministarstvo hrvatskih branitelja i nadalje će pravodobno informirati javnost.
 
Podsjetimo, Republika Hrvatska još uvijek traga za nepoznatim sudbinama 1.872 osobe nestale u Domovinskom ratu, pri čemu najveći broj žrtava, njih 530, čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije.


 
Da biste komentirali, prijavite se.