'Epidemija ljubavi': Nova emisija svakog jutra na Laudato TV-u!

Svakog jutra od ponedjeljka do subote u 8:30 sati s večernjom reprizom na Laudato TV-u!
Autor: laudato.hr/D.R. Photo: laudato.hr nedjelja, 29. ožujka 2020. u 13:44

Izolacija, otuđenost, potraga za maskicama i dezinfekcijskim sredstvima, nemogućnost kretanja ulicama i ispijanja kave u kafiću, neodlazak na posao i nedjeljnu Misu. Papa Franjo je naglasio da je ovo lijepa prilika da se kreativno, u obitelji, ponovo pronađe istinska ljubav, a desetominutna emisija 'Epidemija ljubavi' skroman je doprinos u potrazi za istinskom ljubavi. Autori emisije su salezijanac don Ivan Terze, glumac Trpimir Jurkić i novinar Matej Sunara.

Emisija je sastavljena iz dva dijela, kratke poticajne duhovne misli koju govori don Ivan Terze, župnik salezijanske Župe Pomoćnice kršćana na Kmanu u Splitu, dok u drugom dijelu glumac HNK-a u Splitu Trpimir Jurkić interpretira jedan dramski tekst. U epizodama se koristi tekst knjige 'Pisma starijeg đavla mlađem', engleskog kršćanskog pisca Clivea Staplesa Lewisa. Glavni likovi su mladi đavao Wormwood kojeg "iskusniji" đavao i njegov stric imena Screwtape savjetuje nizom pisama, otkrivajući mu "đavolske tajne" uspjeha u zavođenju ljudi. Zajednički cilj im je upropastiti mladog gospodina Spikea, tipičnog predstavnika vjernika. Tako na zanimljiv, duhovit i ironičan način Lewis otkriva mnoge istine o čovjeku, Bogu i zlodusima.

Ideja za emisiju se rodila unutar župe Pomoćnice kršćana koju vodi don Ivan, a u kojoj su aktivni i Trpimir i Matej. Snimljena je u prostorima salezijanskog omladinskog centra Ivan Pavao II., a želja autora je obogatiti 'kućni' program na koji smo prisiljeni, s obzirom na aktualnu situaciju oko novog virusa korone.

Epizode 'Epidemije ljubavi' potražite na linku.

 

Da biste komentirali, prijavite se.