Više od 800 hodočasnika krenulo na 27. nacionalno vojno-redarstveno hodočašće u Lurd

Hodočasnike prate vojni i policijski kapelani, a pridružili su im se i vojni biskup Jure Bogdan i ministar obrane Damir Krstičević.
Autor: Laudato/L.G. Photo: IKA utorak, 14. svibnja 2019. u 15:11

Danas je iz Zagreba krenulo 825 hodočasnika na 61. međunarodno vojno hodočašće u Lurd, a 27. nacionalne hodočašće. Na hodačašću sudjeluju pripadnici Ministarstva obrane RH, Oružanih snaga RH, Ministarstva unutarnjih poslova RH i Ministarstva hrvatskih branitelja te različitih braniteljskih udruga i to 21. svibnja, a u organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj. Zapovjednik hrvatskoga vojnog hodočašća u Lurd je zapovjednik Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva brigadni general Mato Mikić, a zamjenik zapovjednika komodor Ivo Raffanelli, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice.

'Traži mir i za njim idi!' geslo je ovog hodačašća, a na njega se osvrnuo i biskup Bogdan na misnom slavlju u sigetskoj crkvi Sv. Križa gdje su se okupili svi hodočasnici.
- Kao pripadnici Hrvatske vojske i policije, hrvatski branitelji i hrvatski građani, svjesni smo da je mir jedan od glavnih ciljeva našega postojanja i našega djelovanja. Ako nema mira u ljudskom srcu, obitelji, narodu, Crkvi i državi, čovjek je ugrožen. Mir je preduvjet svakog napretka – naglasio je biskup Bogdan.

Biskup je isto tako naglasio da nas hodočašće podsjeća na naš hod zemljom prema nebu i ostvarenju života s Bogom u vječnosti.

- Mi se svi, i ove godine, želimo uvrstiti u tu rijeku hodočasnika, iz svih krajeva i jezika, koji u tom mjestu posebnih Božjih milosti i zahvata po zagovoru BDM žele moliti za Božju pomoć i zaštitu. Želimo i ove godine moliti za nas same, za naše obitelji i sve koji su nam se priključili u molitvi, za našu domovinu i njezine potrebe, za čitav svijet – rekao je biskup.

Pratnju i duhovnu potporu hodočasnicima pružaju vojni i policijski kapelani, a u Lurdu će se naši hodočasnici, predvođeni biskupom Bogdanom, pridružiti drugim vojnicima i policajcima hodočasnicima iz cijeloga svijeta.

 
Da biste komentirali, prijavite se.