Zaključena 16. nacionalna završnica KMNL-a

Katolička malonogometna liga zatvorena i ove godine svečanim misnim slavljem i proglašenjem pobjednika.
Autor: KMNL/Laudato/L.G. Photo: kmnl.hr ponedjeljak, 17. lipnja 2019. u 14:39
Ovogodišnji domaćin završnice bio je Varaždin koji je ugostio 16 momčadi iz Hrvatske i dijelom iz Bosne i Hercegovine. Program je započeo u četvrtak, 13. lipnja dolaskom u pastoralnu dvoranu Varaždinske biskupije. Uslijedila je ceremonija otvaranja te odlazak u okolne gradove gdje su se u petak odigrale utakmice po skupinama.

U popodnevnim satima održan je duhovni program u Ludbregu, a onda su se sudionici vratili u Varaždin u iščekivanju sâme završnice koja se održala u subotu. Cijeli dan gradska Arena bila je domaćin najboljih katoličkih malonogometnih ekipa.

Pobjednik ovogodišnje zarvšnice KMNL-a je momčad sv. Ilija - Stolac iz Trebinjsko-mrkanske biskupije koja je najbolja već treći put zaredom. No, bilo je neizvjesno do polufinala kada su "Uznesenje BDM – Kreševo" te "sv. Ilija – Stolac" ostvarili tijesne pobjede. U borbi za treće mjesto Dugoraćani su bili bolji s visokih 10:3, dok je u samom finalu "sv. Ilija – Stolac" s 2:0 nadigrao "Uznesenje BDM Kreševo".

Svečanim misnim slavljem u varaždinskoj katedrali Uznesenja blažene Djevice Marije na nebo zatvorena je završnica KMNL-a. Svetu misu predvodio je varaždinski biskup Josip Mrzljak, a na samom kraju mise podijelio je svim ekipama zahvalnice za sudjelovanje, medalje i pehare najboljim ekipama. Na koncu susreta je uslijedio zajednički domjenak.

 
Da biste komentirali, prijavite se.